De linkerkant van je gezicht is de beste kant om selfies te nemen en dit is waarom

De linkerkant van je gezicht is de beste kant om selfies te nemen en dit is waarom

Een selfie waarop je met de linkerkant van je gezicht staat, toont meer expressie dan een foto vanje rechterkant. Dat blijkt uit een studie van La Trobe University in Melbourne. 

Australië is het land waar de meeste selfies worden gemaakt, gevolgd door de Verenigde Staten en daarna Canada. Dat blijkt uit de statistieken van Instagram.

De La Trobe University in Melbourne heeft nu een studie gedaan naar de gewoontes die mannen en vrouwen hebben bij het nemen van selfies. Daaruit blijkt dat mensen vaak een favoriete kant hebben om te fotograferen. Maar liefst 40% neemt foto’s van hun linkerkaak; 30% geeft de voorkeur aan hun rechterkaak en 20% kiest voor een frontale foto.

Selfies die de linkerkant van het gezicht tonen “meer emotionele expressie”, aldus Dr. Annukka Lindell. Zij bestudeerde 2.000 selfies op Instagram van zowel mannen als vrouwen. De tien meest recente selfies van elke deelnemer werden geanalyseerd. Sommige mensen uploadden de tien foto’s in minder dan 24 uur.

iStock

6 pogingen

“Een selfie wordt heel bewust gemaakt. Gemiddeld neemt een jonge vrouw zes foto’s voor ze er eentje van online zet, dus er is iets heel belangrijks aan die linkerkaak”, zegt Lindell.

Veel belangrijke, historische portretten zoals de Mona Lisa van da Vinci tonen ook de linkerkant van het gezicht. Het is volgens Lindell dus frappant om te zien dat ondanks alle moderne technologieën, mensen toch nog altijd onbewust aangetrokken worden tot onze linkerkant.

De linkerkant van ons gezicht wordt ook gezien als favoriet omdat die kant gestuurd wordt door rechterkant van het brein en die kant stuurt onze emoties. De theorie is dus dat poses met de linkerkaak in beeld intuïtief meer open en expressief worden aanzien dan poses met de rechterkaak in beeld.

iStock

Links = meer likes?

Is de vraag alleen nog of we meer likes krijgen als we onze linkerkant fotograferen in plaats van onze rechterkant? Volgens Dr. Lindell valt dat nog te bezien, dus maak die selfies voorlopig maar zoals jij ze het leukste vindt.

Gesponsorde artikelen