Club Brugge gaat in principe tot juni door met Rik De Mil (41) als hoofdcoach

Stabiliteit is wat Club Brugge nu meer dan ooit nodig heeft. Nog eens een nieuwe coach aanstellen, zou dus geen goed idee zijn. Met dat in het achterhoofd gaat Club Brugge in principe tot het einde van het seizoen door met voormalig assistent Rik De Mil.

Er hangen al enkele weken dreigende donderwolken boven Brugge. Maar sinds zondag zijn die tijdelijk verdwenen. De 2-0 winst tegen Standard was een grote opluchting. Interim-coach De Mil maakte enkele keuzes die goed zijn uitgedraaid tijdens de match. Gevolg: De Mil zou tot eind dit jaar langs de zijlijn mogen staan om Brugge naar een goed resultaat te leiden in de play-offs.

Ontslag Scott Parker

Na het ontslag van Scott Parker werd er van alles gespeculeerd. Alfred Schreuder was een grote kanshebber, maar ze raakten er samen niet uit. Daarom zou het Brugse bestuur kiezen voor Rik De Mil, voormalig assistent.

Rik De Mil, zondag tegen Standaard.- Bron: Isosport/MB Media/Getty Images

Hij was zondag al trainer toen Club Brugge tegen Standard speelde. En zijn ploeg trok aan het langste eind. Never change a winning team zullen ze daar in Brugge gedacht hebben. De Mil zou tot minstens het einde van het seizoen T1 blijven en krijgt de kans om zich te bewijzen. Wel was er nog geen officiële communicatie. Zo kunnen ze bij blauw-zwart achter de schermen op zoek naar een nieuwe coach voor volgend seizoen.

Kent de ploeg door en door

De Mil zorgde zondag tegen Standard (2-0) meteen voor helderheid. Op en naast het veld. De sportieve keuzes die hij maakte, pakten goed uit. Bovendien is De Mil iemand die de club door en door kent. Hij was al hoofdcoach van Club NXT en T2 onder Hoefkens en Parker.

Bron: KURT DESPLENTER/BELGA MAG/AFP via Getty Images

Vorige week had hij op zijn eerste persconferentie als interim-coach al aangegeven dat hij het absoluut zag zitten om door te doen, als het bestuur hem die vraag zou stellen. Nu zou het zover zijn.

Meer
Lees meer...