Scott Parker (42) is niet langer coach van Club Brugge

Na teleurstellende resultaten is het zover: Scott Parker is ontslagen. In twaalf wedstrijden kon de Brit slechts twee keer winnen, wat te weinig is voor het ambitieuze Club Brugge. De afgang in Benfica was de druppel en de geruchtenmolen begon direct te draaien. Alfred Schreuder, een oude bekende, kwam er als eerste uit.

Het trainerschap van de Brit heeft 67 dagen geduurd. Na het verlies in Oostende (3-0) en Benfica (5-1) was de maat vol voor het Brugse bestuur. De komende dagen nemen assistent Rik De Mil en Björn De Neve over.

Teleurstellende resultaten

Parker werd op 31 december aangekondigd als nieuwe hoofdcoach. De Engelse ex-international was eerder aan de slag bij Fulham en Bournemouth en kwam Carl Hoefkens vervangen. In twaalf wedstrijden kon de Brit slechts twee keer winnen.

Scott Parker gisteren tijdens zijn laatste match voor Club Brugge.- Bron: Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images

De uitschakeling in de Champions League is logisch en zal ook niet de doorslag zijn geweest. Het zijn vooral de resultaten in de competitie die doorwegen. Club staat vierde in de competitie, met 21 punten minder dan leider Genk. Met nog zes matchen in de reguliere competitie, is het zelf nog niet zeker van een plek bij de beste vier. Daar wordt voor een ticket in de Champions League gestreden.

Er moet dus dringend iets veranderen.

Wat nu?

Alfred Schreuder, die vorig seizoen al aan de zijlijn stond en Club landskampioen maakte, is kandidaat nummer 1. Maar met de Nederlander is voorlopig nog geen akkoord gevonden. Schreuder zou deze keer een langdurig contract willen hebben en geen contract van onbepaalde duur, zoals vorig seizoen. Dat is de voornaamste reden waarom de onderhandelingen zo moeizaam verlopen, want Club zou dit niet willen.

Alfred Schreuder bij Ajax.- Bron: Patrick Goosen/BSR Agency/Getty Images

Ook kan het zijn dat Club het intern oplost. Zo zullen Rik De Mil, assistent, en Björn De Neve, Head of Football bij Club NXT, zondag op de bank zitten tegen Standard. De komende uren/dagen zullen uitwijzen hoe het verder moet met blauw-zwart.

Meer
Lees meer...