‘De Mol’-afvaller: “Ik zat al weken op Leïla”

De vijfde aflevering van De Mol maakte opnieuw een slachtoffer. De nieuwe afvaller zat al sinds het begin op Leïla als mol en moest na haar exit vorige week dus helemaal van nul beginnen. En op dit moment in het spel is dat natuurlijk een gigantisch risico. Een risico dat Lieselot fataal werd.

Toen waren ze nog met vijf. Beenhoudster Lieselot moest De Mol vanavond verlaten. De West-Vlaamse beenhoudster zorgde voor heel wat hilarische momenten, maar moet nu dus terugkeren naar haar populaire preparé.

Leïla

Het grote probleem voor Lieselot was het vertrek van Leïla, die ze al sinds het begin verdacht als mol. “Na de eliminatie van Leïla moest ik op zoek naar een nieuwe mol, want ik had elke keer toch een aanzienlijk deel op haar ingezet. Toen zij afviel, moest ik dus wat opnieuw beginnen. Ik ben dan maar gegaan voor mijn tweede verdachte. Helaas, ik denk dat ik ook niet tactisch genoeg gespeeld heb enmijn gevoelens een te grote rol heb laten spelen. Het voelde aan alsof we gewoon op reis waren en ik vergat te vaak dat er een mol onder ons was.”

“Ik vond het altijd raar als afvallers zeiden: ‘ik had het zien aankomen’. Maar nu voelde ik het precies ook zo aan. Ik wist dat ik de voorbije afleveringen de verkeerde persoon had verdacht. Midden in het spel opnieuw beginnen, was dus toch minder evident. Ik vond het wel heel fijn dat ik zover ben geraakt. De ‘bezoekersaflevering’ is de kaap die je toch heel graag wil halen. Het was ook heel leuk om op dat moment Veerle, mijn nicht, te zien. Ik ben ook blij dat het niet mijn man Xavier was want ik miste het thuisfront enorm en ik denk dat ik dan nog meer moeite zou gehad hebben om met mijn hoofd bij het spel te blijven.”

Start apart van de groep

Lieselot kende letterlijk een aparte start van haar avontuur. Omdat ze inging op het aanbod om een vrijstelling te winnen in de eerste aflevering, moest ze die eerste aflevering afgezonderd van de rest doorbrengen. “Ik voelde gemis. Raar maar waar, ik miste de groep die ik niet kende. Ik was ook bang dat ik er niet zou bij geraken, nooit zou bij horen. Want uiteindelijk deed ik daarvoor mee, om op reis te gaan met een groep onbekenden die hopelijk ook goede vrienden zouden worden. Ik was dus heel opgelucht met het groene scherm. En ik heb in die caravan ook gezworen dat ik nooit nog voor vrijstellingen of
pasvragen zou kiezen.”

En die belofte hield Lieselot ook. Tot twee keer toe lag een voordeel voor haar voor het grijpen, maar koos ze ervoor om het te laten liggen. “Ik heb daar absoluut geen spijt van dat ik geen pasvragen of vrijstellingen genomen heb. Op voorhand had ik nochtans gezegd dat ik sowieso voor alle vrijstellingen zou gaan. Mijn beslissing om dat dus toch niet te doen heeft maar voor een deeltje te maken met de uitsluiting in de eerste aflevering. Mijn keuze werd vooral gemaakt door hoe ik in elkaar zit. Ik wou het spel eerlijk spelen voor mezelf. We hadden allemaal zo’n enorm goeie band dat ik zelf niet de kansen van anderen wou verkleinen. Als Conny bijvoorbeeld naar huis had moeten gaan terwijl ik een vrijstelling had, zou ik me daar schuldig over gevoeld hebben. Wel heb ik anderen daar niet bewust in gestuurd om het ook niet te doen. Integendeel, het was Toos volledig gegund om de vrijstelling te pakken. Of had een ander paar in de kamer geraakt en twee vrijstellingen genomen, dan zou ik teleurgesteld zijn omwille van het geld die verloren gaat, maar blij voor hen dat ze de volgende aflevering zouden halen.”

Leukste moment

Lieselot kijkt vooral met mooie herinneringen terug op haar avontuur. “Het leukste vond ik het om niet te weten wat er je te wachten staat. Meestal ben ik de planner van het gezin, dus het voelde heel ontspannend om gewoon als een ‘eendejong’ mee te lopen. Ik heb me ook echt doodgelachen bij enkele opdrachten. In de truck met de eieren bijvoorbeeld. Leïla en ik waren opgelucht dat we eindelijk safe waren toen we neerzaten, maar toen de jeep vertrok, zagen we echt de eieren voor onze ogen uit ons pak vliegen. Toen heb ik echt moeten huilen van het lachen.”

“Wat met het meest gaat bijblijven is het feit dat ze mij uit de caravan hebben gehaald, dat gevoel. Ze hadden mij perfect kunnen laten zitten. En hadden ze dat gedaan, dan had ik dat volledig begrepen, zij waren op dat moment een hechte groep en ik de indringer die voor zichzelf had gekozen. Maar ze hebben het toch gedaan en de opluchting die ik toen voelde, zal ik nooit vergeten. Ik heb vriendschappen voor het leven gevonden. Hoe divers we ook allemaal waren, hetgeen dat ons verbond was het respect dat we hadden voor elkaar. En sowieso kan je wel vertellen aan anderen hoe het was, maar enkel zij hebben het ook meegemaakt. Het schept een band voor het leven. Ik heb gevonden wat ik zocht in De Mol.”

Preparé

Vorige aflevering zorgden Lieselot en Lancelot voor een hilarisch moment met hun gesprek over préparé. “De preparé doet het nog steeds geweldig! Mensen komen echt van ver voor een potje. Onlangs kwam nog een koppel helemaal uit Brugge. Het was ook erg leuk om de klanten in de winkel hun theorieën te aanhoren. En opvallend: er denken er heel veel dat ik de mol ben of dat ik zal winnen. Ja, er zullen wel wat klanten het jammer vinden dat ik nu uit het spel lig. Gelukkig blijft onze preparé wel bestaan!”

“Ik vond het heel raar dat ik verdacht werd, want ik had het gevoel dat ik na de eerste aflevering al helemaal niet meer verdacht was. Uiteindelijk had ik gedacht dat niemand nog zou denken dat ik de mol zou zijn na de eerste aflevering. Of toen ik de pasvragen liet liggen, samen met Lancelot. Sommige zagen zelfs daar een mollenstreek in. Bij de aardappelproef of de pasvragen die ik eventueel ging optillen snap ik dat het verdacht overkwam, al heb ik dat echt niet bewust gedaan. Maar ik wou dus steeds vooral geld binnenbrengen.”

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...