Vierde afvaller ‘De Mol’: “Ik was vooral kwaad op mezelf”

De Mol is halfweg en na een extra spannende eliminatie moesten we afscheid nemen van een nieuwe kandidaat. Nadat Comfort haar plaats in het spel kon terugverdienen, was het Leïla – die als een van de enigen Comfort wilde helpen – die De Mol moest verlaten. Daarbij neemt ze Comfort wel niets kwalijk.

We zijn halfweg in De Mol en van de tien kandidaten die begonnen, blijven er nu nog maar zes over. Leïla moest het spel verlaten en is daarbij vooral boos op zichzelf. “Het is fout gelopen toen ik de beslissing heb genomen om op Gilles zijn voorstel in te gaan, namelijk de kans grijpen om de test in te vullen op één enkele persoon, wetende dat mocht het fout lopen, ik de kans zou kunnen krijgen om de test opnieuw in te vullen. Ik was vooral kwaad op mezelf dat ik niet ben blijven spreiden. Ik vond het doodjammer, maar ik had geen spijt van mijn keuze.”

Sisterhood

Leïla vulde haar test eigenlijk niet het slechtste in, maar ze moest het spel verlaten nadat Comfort (met de hulp van Leïla) zes vragen opnieuw kon invullen en haar rood scherm kon aanpassen. Toch heeft Leïla geen spijt van haar keuze om Comfort te helpen. “Met Commy en Samya vormden we echt een sisterhood. Bovendien had ik net een groen scherm te zien gekregen waardoor ik een vals gevoel van veiligheid had. Ik kon er niet tegen om mijn vriendin in een slechte positie te zien. Op dat moment vergat ik dat we met een spel bezig waren en wilde ik het voor haar opnemen tegen de groep. Daarbovenop kon ik, door haar te helpen, extra geld in de groepspot steken.”

“Ik zou het zeker opnieuw doen. Is Commy de mol, dan verandert het niks aan de situatie, er komt alleen maar meer geld in de pot door haar te helpen. Is ze de mol niet? Dan red ik mijn vriendin. Ik ben een heel trouwe persoon. Het is een deel van mijn persoonlijkheid en ik wist dat het in dit spel in mijn nadeel zou kunnen spelen. En sowieso, was ik niet aan het einde van aflevering 4 uit, dan was ik zeker uitgevallen op de volgende. Ik had het gewoon fout.”

Mindfuck

De Mol was het avontuur van mijn leven”, gaat Leïla verder. “Ik ben zo dankbaar dat ik geselecteerd werd en mee mocht. Het was de beste en mooiste ervaring van mijn leven. Ook wel de grootste mindfuck ooit. Bij elke proef word je mentaal uitgedaagd. Soms zie je zelfs dingen die er niet zijn, of maak je ze in je hoofd groter dan ze waren om je theorie te bevestigen. Het werd dus inderdaad hoe langer hoe moeilijker. Er werd ook individueler gespeeld. Bij het laatste spel bijvoorbeeld werd er beslist om Commy niet te helpen hoewel ze heel goed in de groep lag. Het hoort erbij en ik neem niemand iets kwalijk, maar zelf kon ik het niet.”

Leïla favoriete moment was de traagste race ooit, waarbij ze erin slaagde om later aan te komen dan Ruben. “We hebben in die auto zo hard gelachen. Chance dat ik effectief in de bosjes ben gaan plassen anders had ik misschien in mijn broek gedaan van het lachen.”

Verdacht

Leïla was elke week een van de meest verdachte kandidaten van het seizoen. Dat komt voor haarzelf deels als een verrassing. “Ik had dat niet verwacht maar, door mezelf op TV bezig te zien, kan ik het ergens wel snappen. Ik bleef aanvankelijk wat op de achtergrond en observeerde veel. Dit kon als mysterieus of verdacht geïnterpreteerd worden.”

In tegenstelling tot enkele andere kandidaten is Leïla geen molfan van het eerste uur. “Ik kijk naar De Mol sinds 2018, toen ik weer in België woonde. Ik ben nooit echt fanatiek geweest, maar ik miste ook zeker geen aflevering en keek soms zelfs twee keer naar dezelfde aflevering. Het is een superleuk programma waarin je de kans krijgt om deel te nemen aan superleuke opdrachten die je anders nooit zou doen. De nadruk ligt op het spel en het ontmaskeren van de mol eerder dan op sensatie, roddels en drama.”

Trivial Pursuit

Leïla had er weinig vertrouwen in dat ze mee zou mogen gaan. “Ik had nooit gedacht dat ik geselecteerd ging worden. Mijn partner heeft aangedrongen op mijn inschrijving. Ik was ervan overtuigd dat een Franstalige nooit geselecteerd ging worden. Zonder erin te geloven heb ik een video gestuurd en, tot mijn verbazing, werd ik op gesprek uitgenodigd.”

“Aangezien ik in Wallonië ben opgegroeid is mijn kennis van Vlaanderen gelimiteerd. Ik heb dus de Vlaamse versie van de Trivial Pursuit gekocht en ik alle mogelijke vragen over Vlaanderen gelezen. Ik heb zelfs een stapel vragen in mijn valies gestopt. Het heeft me absoluut niet geholpen maar nu weet ik dingen zoals dat Aurore Dobbelaere de letterbordjes omdraaide in de eerste aflevering van Het Rad van Fortuin.

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...