‘De Mol’: Doos van Pandora gaat open en zorgt voor onheil

De tweede aflevering van De Mol zorgde voor een shockerende en vooral kostelijke finale. We zagen op het einde van de eerste aflevering al hoe de doos van Pandora aanspoelde in Sicilië en die doos bracht haar problemen mee.

Na een eerste aflevering waarin heel wat geld werd binnengehaald, kregen we een heel andere situatie in de tweede aflevering van De Mol. In de eerste twee afleveringen kwam de groep buiten de tijd aan en dan was er de doos van Pandora, die ervoor zorgde dat meer dan eenderde van het geld uit de groepspot verloren ging.

Doos van Pandora

Nadat de kandidaten in het achtste seizoen van De Mol al eens kennis konden maken met de doos van Pandora, keerde de “dekselse doos” dit seizoen terug. Deze keer mochten de kandidaten in duo’s (opgesteld door Karolien en Philippe) een nachtelijk bezoekje brengen aan de doos. Daar kregen ze een aanlokkelijk voorstel. In de doos zaten namelijk acht pasvragen, vier voor elke persoon van het duo. En dat is een aanbod dat moeilijk te weigeren is.

Karolien en Philippe, die zichzelf als eerste duo hadden aangesteld, besloten om de doos gesloten te houden, maar het tweede duo, Senne en Michaël, lieten zich verleiden door het aanbod. En dan kwamen we de vloek van de doos van Pandora te weten. Op het scherm verscheen de groepspot en die begon aan een rotvaart af te nemen. De enige manier om dit te stoppen, was door iedereen uit bed te halen. Elke kandidaat moest namelijk z’n vinger op het scherm leggen. Pas als iedereen dat op hetzelfde moment deed, stopte te teller. Uiteindelijk lukte het de kandidaten om te stoppen op 5.640 euro, wat betekent dat ze 3.160 euro verloren zijn.

Vermoedelijk was dit ook het lot dat de kandidaten te wachten had gestaan in het achtste seizoen, toen iedereen besloot om de doos van Pandora dicht te houden. Ook toen liet Gilles De Coster namelijk weten dat de doos openen grote gevolgen zou hebben.

Bekijk hier nog eens de grote gevolgen van de doos van Pandora:

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2024: alle hints en tips!.

De Mol is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...