‘De Mol’: Doos van Pandora heeft grote gevolgen voor de groepspot, maar wie is daar blij om?

Na een eerste aflevering waarin opvallend veel geld verdiend wordt, kregen we vanavond een tweede aflevering van De Mol te zien waarin eenderde van de groepspot verdween. De doos van Pandora werd geopend en de gevolgen waren inderdaad desastreus. Al zal één kandidaat daar geen enkel probleem mee hebben. Dit zijn onze verdenkingen na de tweede aflevering van De Mol.

In de eerste aflevering waarin de kandidaten hun verdubbelaars konden inzetten, kwam er geen euro bij in de pot. Integendeel, de kandidaten zagen maar liefst 3.160 euro wegtikken uit de pot. Op het einde van de aflevering hoorden we een tevreden mol, maar wie is dat? Dit zijn onze nieuwe verdenkingen.

Opdracht 1: IJsjes op het strand

De Mol A2O1
Play4

De eerste opdracht stond volledig in het teken van ijsjes. De kandidaten moesten proberen om met zoveel mogelijk ijsjes (die nog op ijsjes lijken) op het strand aan te komen. Want elk ijsje dat nog hoog genoeg is wanneer het op het strand aankomt, is 250 euro waard. In totaal kunnen de kandidaten maximum zestien ijsjes meenemen. Want goed zou zijn voor 4.000 euro. Bernard koos ervoor om geen verdubbelaar in te zetten voor deze opdracht, dus de inzet blijft 4.000 euro.

Voor deze opdracht wordt de groep in twee gesplitst. Vijf koele kikkers moeten zorgen dat er genoeg ijsjes verzameld worden. Vier puzzelaars moeten het vervoer regelen. De puzzelaars krijgen een uur de tijd om met de auto’s (de gekende BMW’s) op het strand te geraken. Maar ze moeten de auto’s eerst vrij kunnen maken van tussen een reeks “slecht geparkeerde” auto’s. Het gaat hier om het gekende raadsel waarbij je auto’s enkel vooruit en achteruit kan bewegen om de baan vrij te maken. Om een auto te kunnen verplaatsen, moeten de kandidaten de sleutels bemachtigen. Dat doen ze door telkens van twee automerken, waarvan ze enkel de logo’s te zien krijgen, te zeggen of ze al dan niet Italiaans zijn. Als minstens één van de twee antwoorden fout is, krijgen ze vijf minuten straftijd en wordt het dus moeilijker om op tijd op het strand te geraken.

Het andere team moet ijs verzamelen. Dat doen ze door Pacman te spelen, waarbij een kandidaat, die het spelbord niet kan zien, moet likken aan ijsjes om de juiste richting uit te gaan. Wanneer ze een ijsje bereiken, komt de smaak kort in beeld, waarna een bolletje ijs uit de koker van de smaak valt. Dit bolletje moeten de kandidaten proberen te vangen met een hoorntje. Als het lukt mag het ijsje in de koeling tot het vervoer er is.

Wanneer het puzzelteam de auto’s bevrijdt heeft, mogen ze de andere kandidaten én de ijsjes ophalen om zo snel mogelijk (maar volgens de verkeersregels) het strand te bereiken. IJsjes die heelhuids en op tijd op het strand aankomen, leveren 250 euro op.

Wat zou de mol doen?

De mol zit best bij de auto’s. Daar kan je tijd verloren laten gaan die noodzakelijk is om de opdracht tot een goed einde te brengen. De kandidaten bij de ijsjes kunnen alles perfect doen, maar als de auto’s te laat arriveren, komt er toch geen geld in de pot.

  • Totaal te verdienen: 4.000 euro
  • Verdiend: 0 euro

Opdracht 2: Senne bevrijden

De Mol A2O2
Play4

De tweede opdracht begint aan de ontbijttafel. Daar moet iedereen een plekje kiezen aan tafel. Er zijn maar acht zitplaatsen voor de negen kandidaten en elke zitplaats heeft een nummer van 1 tot 4. Senne, die als laatste aan het ontbijt verschijnt, krijgt een aparte boodschap. Hij leest deze en vertrekt vervolgens zonder een woord te zeggen.

Nadien krijgen de andere kandidaten de uitleg van Gilles. Ze moeten proberen om Senne binnen een uur te bevrijden. Hij zit opgesloten op de derde verdieping van een kasteel en heeft vuur nodig om vrij te komen. Dat moeten de andere kandidaten tot bij hem krijgen via hun helm met een kaarsje. Om tot bij Senne te geraken, moeten de kandidaten eerst opdrachten tot een goed einde brengen op de eerste en tweede verdieping van het kasteel. Oorspronkelijk viel er 5.000 euro te verdienen met deze opdracht. Deze inzet werd door Bernard verdubbeld.

Op de eerste verdieping moeten ze achterhalen welke wetten echt gelden in Italië. Als ze de vijf juiste wetten vinden, gaat de deur open. Maar wanneer ze een foute wet kiezen, begint het te regenen en gaat hun kaars dus uit, waardoor het volgende duo letterlijk de fakkel moet overnemen. Op de tweede verdieping, die vol staat met ventilatoren, moeten de kandidaten een kaarsje branden voor de bekende mensen die niet in de gevangenis hebben gezeten. Wanneer ze een kaarsje branden voor de foute persoon begint de ventilator sowieso te draaien. Senne kan vanuit zijn cel de ventilatoren overal uitschakelen, maar dat weten hij, noch de andere kandidaten (behalve de mol dan natuurlijk). Senne heeft ook tips die verwijzen naar de personen die niet in de gevangenis hebben gezeten.

Wanneer de kandidaten Senne bereiken, kunnen ze nog beslissen wie er het meeste kans krijgt op een voordeel. Op een bord kunnen ze naambordjes verplaatsen om zo te beslissen wie er 100, 75, 50, 25 of 0 procent kans maakt op het voordeel. Vervolgens kan Senne met het vuur een bommetje doen ontploffen en vrijkomen.

Wat zou de mol doen?

De positie van Senne lijkt ons in deze opdracht de beste om te mollen. Je heb daar controle over de ventilatoren en zo lang die aan staan is vooral de tweede opdracht bijna onmogelijk.

Maar ook bij de duo’s met de kaarsen kan je er als mol voor zorgen dat er weinig tot niets verdiend wordt. Daarbij kan je er best voor zorgen dat er geen contact gelegd wordt met Senne zodat de ventilatoren blijven draaien. Ook op het einde kan je door alle namen te herverdelen er nog voor zorgen dat je buiten de tijd Senne losmaakt en er zo dus geen geld in de pot komt.

  • Totaal te verdienen: 10.000 euro
  • Verdiend: 0 euro

Opdracht 3: De doos van Pandora

De Mol A2 O3
Play4

En dan was het tijd voor de terugkeer van de doos van Pandora. Deze keer is het niet zeker of de naam van de mol in de doos te vinden is, maar er zit wel een voordeel in. Als de doos dicht blijft en niemand voor het voordeel kiest, komt er 2.000 euro in de pot.

De kandidaten zullen in duo wakker gemaakt worden. De volgorde werd bepaald door Karolien en Philippe aan de deur van de cel van Senne. Zij besloten dat ze zelf als eerste mogen gaan, gevolgd door Michaël en Senne. Daarna is het de beurt aan Stéphanie en Charlotte, gevolgd door Bernard en Coco. Lynn werd door Philippe en Karolien het meest gewantrouwd en zal dus geen kans krijgen om de doos te openen.

Uiteindelijk zijn het Michaël en Senne die de doos openen en zo acht pasvragen verdienen. Maar het onheil van de doos breekt los. Alle kandidaten moeten tegelijkertijd hun vinger op het scherm leggen en tot dat gebeurt tikt het geld uit de groepspot weg.

Wat zou de mol doen?

Als mol wil je dat de kist open gaat, maar ben je bij voorkeur niet degene die de kist opent. De beste positie is zo in het laatste team dat gewekt wordt. Dan kan je de kist alsnog openen als die nog niet open is geweest. Maar blijf je ook van de radar als de kist al geopend is. Maar aangezien de volgorde beslist werd door Philippe en Karolien, heeft de mol (tenzij het Philippe is) hier eigenlijk weinig over te zeggen.

Aangezien de naam van de mol in de kist te vinden is, is het als mol ook interessant om bij de personen te zijn die de kist openen. Zo kan je ervoor zorgen dat de ander zeker niet op zoek gaat naar de naam zodat je identiteit geheim blijft.

  • Totaal te verdienen: 2.000 euro
  • Verdiend: min 3.160 euro

Groepspot na aflevering: 5.640 euro

Bernard

De Mol A2 Bernard
Play4

Bernard is de mol want …

Bernard geeft aan dat hij een kenner is van Italiaanse automerken, maar toch gaat hij meermaals in de fout. Hierbij gebeurt het zelfs vaak dat Senne het juiste antwoord voorstelt en Bernard hier niet in mee wil gaan.

Bernard rijdt nogal roekeloos wanneer de ijsjes naar het strand gebracht moeten worden. Hierdoor kunnen de ijsjes sneuvelen in de auto.

Bernard is niet de mol want …

Bernard zet zijn verdubbelaar in bij de tweede opdracht, wat ook de opdracht was waar het meeste geld mee te verdienen viel. Dit is ook volgens ons het beste moment om de verdubbelaar in te zetten, want in de eerste opdracht was de kans dat het totale bedrag verdiend werd veel lager. En in de derde opdracht was het eigenlijk heel onwaarschijnlijk dat er geld verdiend zou worden, doordat de acht pasvragen wel heel aanlokkelijk zijn.

Bernard geeft de aanzet waardoor Michaël doorheeft dat Senne de ventilatoren kan uitzetten.

Charlotte

De Mol A2 Charlotte
Play4

Charlotte is de mol want …

In de eerste opdracht zit Charlotte andere kandidaten te verwarren, waardoor ze aan de foute ijsjes likken en niet op tijd door het doolhof geraken.

Wanneer Michaël aan het praten is met Senne blijft Charlotte roepen naar Michaël dat hij moet stoppen met praten en haar moet komen helpen. Maar Senne had de oplossing van de opdracht in handen en kon de ventilatoren uitzetten. Daarna zegt ze ook tegen de rest van de kandidaten dat praten met Senne tijdverlies is.

Stéphanie en Charlotte hadden op voorhand al besloten dat ze de kist zouden open maken. Uiteindelijk kwamen ze niet aan de beurt, maar door dit duo was er dus sowieso geld verloren gegaan.

Charlotte is niet de mol want …

Charlotte weet verschillende keren een bolletje ijs te vangen.

Coco

De Mol A2 Coco
Play4

Coco is de mol want …

Coco laat op de valreep op het strand een bolletje ijs vallen, waardoor er sowieso 250 euro verloren gaat (als ze op tijd waren geweest).

In de tweede opdracht blijft Coco volhouden dat de wet van de vissen fout is, daardoor trekt Lynn hier pas laat aan, terwijl het eigenlijk juist was. Daarna trekt ze zelf aan de foute wet, waardoor het begint te regenen.

Wanneer ze later het volgende duo moet sturen, zegt ze dat ze in het boek moeten kijken, terwijl dat bij de ventilator ligt, waar je vlam dus makkelijk uitgeblazen kan worden. Coco slaagt er ook in om haar vlam verschillende keren zonder ventilator of regen uit te krijgen.

Coco wil ook absoluut niet overleggen met Senne, die dus wel de ventilatoren kan uitzetten en tips kan geven over de mensen die in de gevangenis hebben gezeten.

Coco is niet de mol want …

In de eerste opdracht kan Coco heel wat bolletjes ijs vangen. Hierdoor kunnen ze met zeven ijsjes die hoog genoeg zijn vertrekken naar het strand.

Lynn

De Mol A2 Lynn
Play4

Lynn is de mol want …

Lynn is de eerste die wil puzzelen in de eerste opdracht. In deze opdracht zit je volgens ons het beste als mol omdat je daar kan beslissen hoeveel tijd er is om op tijd op het strand te geraken.

In de tweede opdracht wil ze niet overleggen met Senne, terwijl dat handig kan zijn om de ventilatoren uit te zetten of tips te krijgen over de mensen die in de gevangenis gezeten hebben.

Hoewel het voor ons lijkt dat Lynn niet zo verdacht is, is ze dat bij de kandidaten blijkbaar wel. Philippe en Karolien hadden haar namelijk helemaal onderaan geplaatst en niemand – behalve Lynn zelf – leek zich daar vragen bij te stellen.

Lynn is niet de mol want …

Het is Lynn die in de eerste opdracht zegt dat ze de airco in de auto’s moeten aanzetten. Dit is slim want zo kunnen de ijsjes frisser vervoerd worden.

In de tweede opdracht trekt Lynn de ene na de andere juiste wet naar beneden en lost ze de eerste opdracht bijna helemaal alleen op.

Het feit dat Karolien Lynn niet vertrouwt, maar later wel het spel moet verlaten, kan erop wijzen dat Karolien op Lynn heeft ingezet en het spel moet verlaten. Maar Karolien heeft ook laten weten dat ze nog spreidde, dus het is niet zeker dat dit de doorslag gaf.

Michaël

De Mol A2 Michaël
Play4

Michaël is de mol want …

Wanneer de auto’s arriveren, wil Michaël per se nog een spelletje Pacman afwerken. Als ze meteen naar de auto’s gegaan waren, hadden ze mogelijk wél op tijd gearriveerd.

Michaël en Senne openen de doos van Pandora waardoor er dus 3.160 euro uit de pot verdwijnt. Ze proberen daarbij niet eens om te kijken of de naam van de mol in de doos zit. Dit wil je natuurlijk niet proberen als mol, want dan wordt je identiteit prijsgegeven.

Michaël is niet de mol want …

In de tweede opdracht is het Michaël die doorheeft dat Senne de ventilatoren kan uitschakelen. Daardoor beginnen ze eindelijk met hem te praten en lukt het wel om de opdracht tot een goed einde te brengen.

Philippe

DE Mol A2 Philippe
Play4

Philippe is de mol want …

Wanneer Philippe belt met Senne vraagt hij verder naar de hamer en niet naar de “knop met de waaier”, die bij Senne staat.

Philippe en Karolien verhangen alle bordjes, waardoor er tijd verloren gaat en ze Senne uiteindelijk vier minuten te laat bevrijden.

Philippe is niet de mol want …

Philippe lost de puzzel met de auto’s op waardoor ze uiteindelijk wegraken van de parking.

Ook in de tweede opdracht is het Philippe die het beslissende juiste antwoord (Berlusconi) geeft. Hierdoor geraken Karolien en Philippe eigenlijk nog op tijd boven.

Philippe twijfelt lang, maar beslist uiteindelijk om de kist niet open te maken.

Senne

De Mol A2 Senne
Play4

Senne is de mol want …

Aanvankelijk zegt Senne dat hij geen puzzelaar is en liever niet bij de puzzelopdracht wil zitten. Maar uiteindelijk belandt hij toch op de opdracht waar je het meeste invloed hebt op het slagen van de opdracht.

Senne was aan het douchen toen de kandidaten op tijd aan het ontbijt moesten zitten. Dit kan bewust geweest zijn, omdat hij de sleutelpositie wilde hebben in de tweede opdracht.

Senne beslist al snel om niet te veel op de knop van de ventilator te drukken. Hierop drukken is nochtans van groot belang voor de opdracht van de andere kandidaten.

Wanneer Senne kan praten met de andere kandidaten begint hij altijd eerst over de hamer, dan over een houten constructie en dan pas over de ventilator die hij kan uitzetten. Hierdoor letten de andere kandidaten vaak al niet meer op tegen dat hij aan de belangrijke informatie komt.

Senne wil aanvankelijk de hamer niet geven, waardoor er tijd verloren gaat. Daarna wil hij ook dat alle andere bordjes verhangen worden. “Denk na over wie je het minst vertrouwt.” Ze hadden er ook voor kunnen kiezen om enkel zichzelf hoger te hangen, waardoor er minder tijd verloren zou zijn gegaan en ze misschien wél op tijd waren.

Senne en Michaël openen de doos van Pandora waardoor er dus 3.160 euro uit de pot verdwijnt. Ze proberen daarbij niet eens om te kijken of de naam van de mol in de doos zit. Dit wil je natuurlijk niet proberen als mol, want dan wordt je identiteit prijsgegeven.

Senne is niet de mol want …

Senne geeft veel juiste antwoorden in de eerste opdracht, ook al probeert Bernard hem meermaals te overhalen om voor een fout antwoord te gaan.

Hoewel hij niet veel op de knop wilde drukken, doet hij het toch nog een keer uit eigen beweging, waardoor de andere kandidaten doorhebben dat hij invloed heeft op de ventilatoren.

Senne beseft zelf dat de zinnetjes die hij op muur ziet staan verwijzen naar mensen die in de gevangenis hebben gezeten.

Stéphanie

De Mol A2 Stéphanie
Play4

Stéphanie is de mol want …

In de eerste opdracht zit Stéphanie zich meer op te winden dan dat ze ijsjes vangt. Zo krijgt ze “Cia, Cia, Cioccolate” niet op tijd uitgesproken, waardoor de kandidaten die het bolletje moeten vangen niet op tijd klaarstaan.

Stéphanie is niet goed in het vangen van ijsjes, maar blijft proberen, hierdoor vallen er heel wat ijsjes op de grond.

Stéphanie en Charlotte hadden op voorhand al besloten dat ze de kist zouden open maken. Uiteindelijk kwamen ze niet aan de beurt, maar door dit duo was er dus sowieso geld verloren gegaan.

Stéphanie is niet de mol want …

Stéphanie heeft in geen enkele opdracht iets gedaan dat zou bewijzen dat ze de mol niet is.

Afvaller: Karolien

De Mol A2 Karolien
Play4

Karolien, die besloot om de doos niet te openen en haar kompaan Philippe overtuigde om haar daarin te volgen, moest het spel verlaten. Karolien was een voortrekker in de groep, die bij de doos van Pandora iedereen ook probeerde te overtuigen om de doos dicht te houden. Toch was ze bij heel wat mensen, zowel in de groep als thuis, verdacht.

Hoofdverdachte: Senne

De Mol A2 hoofdverdachte
Play4

Deze week richten wij onze pijlen op Senne. In twee eerste opdrachten zat hij als enige op de sleutelpositie en hij zorgde er in de derde opdracht ook mee voor dat 3.160 euro uit de pot ging.

Daarnaast blijft ook Charlotte een kandidaat om in de gaten te houden. Ze zorgt vaak voor chaos wat natuurlijk perfect is voor de mol. Maar ook Stéphanie, waarbij we niets konden zeggen dat tegen haar als mol spreekt, is iemand om voor op te letten.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2024: alle hints en tips!.

De Mol is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...