‘De Mol’: Eerste afvaller: “Na de aflevering te zien, ben ik toch minder zeker van mijn mol”

De eerste aflevering van De Mol zit erop en dat betekent ook dat we de eerste afvaller kennen. En die zorgde voor een golf van teleurstelling door Vlaanderen, want Gillian was een vroege favoriet voor heel wat kijkers. De “Messias van Gullegem” overleefde z’n eerste aflevering niet, maar gelukkig maakte hij wel al zijn droom waar om met een BMW te rijden.

Het mocht niet zijn, maar Gillian moest als eerste het twaalfde seizoen van De Mol verlaten. De “Messias van Gullegem” nam het goed op, maar het is natuurlijk een ongelukkige eer.

“99 procent zeker”

Toen Gillian net geëlimineerd was, zei hij tegen Gilles dat hij 99 procent zeker was van zijn mol. Maar daar denkt hij nu toch wat anders over. “Na de aflevering gezien te hebben, ben ik toch minder zeker van mijn mol. Je ziet tijdens een aflevering niet alles omdat je in groepjes zit. In de eerste opdracht wist ik bijvoorbeeld niet wat er op het dek gebeurde.”

“Ik denk niet echt dat ik een cruciale fout gemaakt heb of in een tunnelvisie ben terechtgekomen. Bij de eliminatietest heb ik ook gespreid tussen enkele verdachten, ook al was ik vrij zeker over wie de mol was. Op het moment dat ik mijn rood scherm kreeg was ik dan ook echt verrast. Ik had een goed gevoel over de test en het feit dat Gilles mijn naam meteen als eerste invulde gaf me ook al een veilig gevoel. Niet dus! In De Mol is niets zeker en kom je steeds weer voor verrassingen te staan.”

Geen ontgoocheling

Veel kandidaten starten aan De Mol met één doel: niet de eerste afvaller zijn. Maar voor Gillian werd dat de harde realiteit. Toch neemt hij het goed op. “Eigenlijk voel ik niet echt ontgoocheling. Ik zie het positief en ben heel dankbaar dat ik de kans kreeg om aan dit programma deel te nemen. Daar ben ik heel blij om. Uiteraard was ik graag langer gebleven, maar het heeft niet mogen zijn. Al zal het de komende weken misschien nog wel pikken, eens ik ontdek wat de anderen nog allemaal hebben meegemaakt in Sicilië.”

“Ik ben al heel lang fan van De Mol en had voor mezelf een lijstje opgesteld met zaken die ik zeker wilde meemaken. Welnu, daar kan ik toch zo’n 95 procent van afvinken. In de overige 5 procent zitten helaas: een groen scherm krijgen (lacht), het avontuur delen met een bezoeker en uiteraard het spel uiteindelijk winnen. Maar met 95 procent kan ik leven. Ik heb deelgenomen omdat ik echt van het programma hou, net zoals zoveel Vlamingen. Ik beschouw het echt als een eer dat ik deel mocht uitmaken van dit avontuur.”

Bloemenhemdjes

We kregen Gillian tijdens zijn korte deelname al meermaals te zien in fleurige bloemenhemdjes. Maar door zijn snelle vertrek hebben we – aan zijn gigantische koffer te zien – nog heel wat looks gemist. “Ik had voor elke dag een bloemenhemdje bij. Dus ik had er denk ik 21 mee. Ik had ook wat T-shirts mee, maar vooral bloemenhemdjes.”

En het hemdje dat hij aanhad tijdens de opdracht bij de olijvengaard heeft het gelukkig ook overleefd. “De olievlekken zijn eruit geraakt, maar ik ben daarvoor naar mijn mama gegaan. (lacht)”

Terugkeer?

In het verleden mocht de sympathieke West-Vlaming Jens al een keertje terugkeren in De Mol. Ook hij moest het spel al in de eerste aflevering (nog wat sneller dan Gillian zelfs) verlaten en werd op dat moment al gezien als een favoriet bij de kijkers. Of Gillian ook een tweede keer zou willen deelnemen? “Direct! Tuurlijk, dat zou fantastisch zijn.”

De Mol is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol. Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2024: Alle hints en tips’.

Meer
Lees meer...