‘De Mol’: Dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen

De bestemming kenden we al lang. De startdatum werd recent bekendgemaakt, dus we misten nog maar één cruciaal element voor het nieuwe seizoen van De Mol: de kandidaten. In de eerste aflevering van Café De Mol werden de tien kandidaten voor het nieuwe seizoen voorgesteld. Al gaat het natuurlijk maar om negen kandidaten, want één van hen is de mol.

In de eerste aflevering van Café De Mol kwam traditiegetrouw Gilles De Coster op bezoek. Hij stelde daarbij – opnieuw traditiegetrouw – de tien kandidaten voor het nieuwe seizoen voor. Een opa van 41, iemand met een vermelding in het Guinness Book of Records en een West-Vlaamse reus: dit zijn de kandidaten voor het nieuwe seizoen van De Mol.

BERNARD (33) – leerkracht ​

Bernard
Play4

“Ik speel graag en vaak De Mol met mijn leerlingen, maar moet telkens weer opletten dat ik me er niet te veel in verlies.”

De alfabetisch eerste kandidaat, is de 33-jarige Bernard uit Melle. Hij geeft les in het lager onderwijs en omschrijft zichzelf als een homo universalis, iemand die alles een beetje kan, maar niets echt goed. Bernard is een man van vele interesses, maar de grootste twee zijn voetbal en kosmologie. En die twee hoopt hij ooit graag te combineren: “als er buitenaards leven is in ons heelal zou ik er graag tegen voetballen.”

Maar aangezien de aliens voorlopig nog niet op de aarde zijn neergedaald, voetbalt Bernard voorlopig met zijn vrouw en twee dochtertjes. Al zal de jongste misschien nog enkele jaren moeten trainen want zij is pas eergisteren, op vrijdag 15 maart, geboren.

CHARLOTTE (26) – farmaceut ​

Charlotte
Play4

“Ik moet altijd lachen als ik de waarheid spreek, waardoor veel mensen automatisch denken dat ik aan het liegen ben.”

De tweede kandidate is al meteen de jongste. Charlotte, Lolo voor de vrienden, is 26 jaar oud en komt uit Antwerpen. Ze werkt als farmaceut en is daarnaast een fervent voetbalfan. Als echte Antwerpse is ze daarbij supporter van Royal Antwerp FC, maar ze doet ook aan landverraad door te supporteren voor het Nederlandse elftal.

De quote waarbij Charlotte duidelijk maakt dat ze “lacht als ze de waarheid spreekt”, zou overigens wel eens de beste strategie zijn om je als mol in te dekken. Eentje om in de gaten te houden dus.

COCO (31) – verpleegkundige

Marta (Coco)
Play4

“Ik ben echt een groepsmens. Tot ik me verraden voel …”

Coco heet eigenlijk Marta, maar ze luistert toch meer naar de naam Coco. Het gaat daarbij om een afkorting van haar tweeledige Spaanse achternaam Corbillo Colom. Coco komt oorspronkelijk uit Mallorca maar woont nu in Aarschot. Ze ontdekte pas vorig jaar De Mol en bingewatchte meteen alle beschikbare seizoenen. Van een goede voorbereiding gesproken.

Spreken doet Coco in het Nederlands, vloeken uitsluitend in het Spaans. En jawel, ze beschikt over het Zuiders temperament.

GILLIAN (27) – technisch tekenaar

Gillian
Gillian

“Een geheim bewaren is niet echt één van mijn talenten.”

De volgende deelnemers is de grootste van het seizoen. Gillian uit het West-Vlaamse Gullegem meet maar liefst 195 centimeter en heeft het zijn missie gemaakt om het evangelie van zijn geliefde thuisgemeente uit te dragen over Vlaanderen. En dat zal hij nu dus doen tijdens zijn deelname aan De Mol.

Gillian is een entertainer met een onuitputtelijke tank aan enthousiasme, decibels en duidelijke standpunten. Zo vallen paardrijden, Formule 1 en darts volgens Gillian niet onder de noemer ‘sport’, maar wel ‘competitieve hobby’. Van het tegendeel krijg je hem niet overtuigd.

KAROLIEN (46) – audioloog

Karolien
Play4

“Wie houdt er nu niet van winnen?”

De 46-jarige Karolien is de tweede leerkracht onder de kandidaten. Al zijn haar studenten wel een pak ouder dan die van Bernard. Karolien geeft namelijk les audiologie aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ze doet dat op een manier waarop ze zelf ook graag les zou gekregen hebben: zonder opdrachten tussendoor. Al zal ze in De Mol natuurlijk wel opdrachten krijgen tussen de tests.

Karolien vertelde aan haar kinderen, twee tieners, dat ze vorig najaar in Zuid-Amerika zat, op een groepsreis met een gecrashte gsm. Hen stond dus een grote verrassing te wachten.

LYNN (38) – videograaf

Lynn
Play4

“Ik kan goed liegen, maar heb het er moreel wel lastig mee.”

Lynn heeft als zelfstandig videograaf al heel wat ervaring achter de camera’s, maar nu zal ze ervoor te vinden zijn. Ze werd aangemoedigd door haar dochter om zich in te schrijven en zo geschiede.

Lynn werd geboren in Zuid-Korea maar groeide op in een warme familie in het Antwerpse, waar ze nu nog steeds woont met haar man en twee kinderen. Lynn heeft ook wel een chaotisch kantje en als er nu iets is waar er bijna altijd chaos is, dan is dat wel de gemiddelde opdracht van De Mol.

MICHAËL (41) – boomverzorger

Michaël
Play4

“Deelnemen aan De Mol stond al jaren op mijn to do-lijstje.”

Als we een euro kregen voor elke boomverzorger die meedeed met De Mol, dan zouden we bij deze twee euro’s hebben, want net zoals Bert enkele seizoenen geleden, is ook Michaël boomverzorger. Maar da’s niet alles, hoewel Michaël maar 41 jaar oud is, mag hij zich al opa noemen. Dit komt doordat hij naast papa van twee, een zoon van 13 en een dochter die voor altijd 2 zal zijn, ook pluspapa is van twee iets oudere kinderen.

Michaël schreef zich naar eigen zeggen in omdat hij iets wilde doen aan zijn “boomerimago” bij zijn jongste zoon. We zullen vanaf volgende week kunnen zien wat deze opa in zijn mars heeft.

PHILIPPE (53) – bedrijfsleider

Philippe
Play4

“Alles wat ik vastpak, blijkt te lukken. Misschien is het wel voorbestemd.”

Ook de volgende deelnemer is een opa, maar daarnaast is Philippe ook de oudste deelnemer van het jaar. Maar met zijn 53 jaar is dat natuurlijk nog relatief. Philippe is nog niet lang opa en voelt zich dus ook nog jong. Zo beschikt hij over een behoorlijk eclectische lijst aan hobby’s waarvan vrijduiken, salsa, kitesurfen en snowboarden er maar enkelen zijn.

In het verleden was Philippe professioneel danser, maar tegenwoordig is hij bedrijfsleider en vader van drie zonen en opa van één. Ooit haalde Philippe ook het Guinness Book of World Records. Hij deed dat met de grootste pompon ter wereld, waar hij in totaal maar liefst drie jaar aan werkte.

SENNE (28) – sociaal werker

Senne
Play4

“Bij gezelschapsspelletjes zeg ik het altijd op voorhand: hou mij in het oog want ik ga valsspelen als ik de kans krijg.”

Notoire valsspeler Senne woont met zijn vriendin in Borgerhout, maar blijft in de eerste plaats toch volbloed Kempenzoon. Hij is geboren in Westerlo en draagt die plaats niet alleen in zijn hart maar ook gewoon op zijn lichaam: op zijn rechterbeen prijkt een tattoo van een kemphaan.

Senne houdt er ook een bijzonder levensmotto op na: “De beste wijn moet je drinken op de meest doordeweekse dagen”, klinkt het zo. Als we dit jaar weer een dronken opdracht krijgen, is Senne alvast goed voorbereid.

STÉPHANIE (35) – verpleegkundige

Stéphanie
Stéphanie

“De Mol maakt deel uit van mijn JA-jaar, waarin ik zoveel mogelijk ‘ja’ zeg op alles wat mijn pad kruist. Voor mij betekent het zoveel meer dan gewoon een spel.”

De tiende en laatste kandidaat voor het nieuwe seizoen van De Mol is de 35-jarige Stéphanie. Ze heeft Tunesische roots maar is een geboren en getogen Limburgse. Stéphanie woont met haar twee kinderen en kat Mollie in Hasselt en werkt als verpleegkundige.

Stéphanie gaat nooit de deur uit zonder haar EPI-pen en maar goed ook. Want met haar allergie voor kaas, wijn en tomaten zal ze zeker moeten oppassen in Sicilië.

De Mol is vanaf 24 maart 2024 elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...