‘De Mol’: Gilles De Coster beantwoordt twee vragen over de verdubbelaars

De Mol is opnieuw begonnen en dit jaar is er een opvallend nieuw element toegevoegd. De verdubbelaars kunnen de inzet van een opdracht verdubbelen. We kregen te zien hoe Bernard de verantwoordelijke werd van deze verdubbelaars, maar dat zal hij niet lang blijven.

Zondag maakten we in de eerste aflevering van het twaalfde seizoen van De Mol kennis met de verdubbelaars. Die zullen een belangrijke rol spelen voor de rest van de afleveringen en nu heeft presentator Gilles De Coster meer duidelijkheid gegeven over vragen die kijkers nog hadden over de verdubbelaars.

Geen verdubbeld mingeld

In Café De Mol vroeg Toos, die de verliezende finalist was in het vorige seizoen, zich luidop af of de verdubbelaars ook geen negatief effect zouden hebben. Waarbij er dus in een opdracht waarvoor een verdubbelaar ingezet wordt, ook dubbel zoveel geld verloren kan gaan.

Maar bij De Tafel van Gert liet De Mol-presentator Gilles De Coster weten dat dit niet het geval zal zijn. De verdubbelaars tellen dus enkel voor plusgeld, wat ze natuurlijk wel heel nuttig maken voor de groepspot en helemaal niet handig voor De Mol.

Beheerder verandert elke week

Daarnaast vertelde Gilles De Coster nog een ander interessant weetje over de verdubbelaars. We kregen in de eerste aflevering te zien hoe de kandidaten hun best deden om de verantwoordelijke van de verdubbelaars te worden en zo ook de bijhorende vrijstelling voor de eerste aflevering te krijgen.

In de aflevering leek het erop dat Bernard nu tot zijn exit de verdubbelaars zal kunnen beheren, maar in De Tafel van Gert vertelde Gilles De Coster dat Bernard maar kort de verantwoordelijke zal zijn. Op het einde van elke aflevering, net voor de eliminatie, zal de huidige verantwoordelijke de verdubbelaars moeten doorgeven aan een andere kandidaat. De verantwoordelijke zal dus moeten inschatten wie er die dag zeker niet naar huis zal moeten, want de afvaller neemt de verdubbelaars met zich mee.

De Mol is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol. Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2024: Alle hints en tips’.

Meer
Lees meer...