‘De Mol’ op de proef gesteld, maar valt hij/zij ook door de mand?

‘De Mol’ op de proef gesteld, maar valt hij/zij ook door de mand?

Met vier zijn ze nog in ‘De Mol’ na een aflevering waarin de mol serieus om de proef is gesteld. Maar die hield zich goed staande want de twijfel bij de kandidaten is duidelijk groot en een vrijstelling belangrijker dan de groepspot. De uitzondering op de regel was deze keer Joke … en dat kostte haar een plaats in de volgende aflevering.

Nu de familie terug naar huis is en ook Steve als vijfde afvaller terug naar België moest, was het tijd om de mol op de proef te stellen. Maar eerst moesten de kandidaten nog een spelletje Rad van Fortuin spelen.

De opdracht begon zoals we dat de laatste weken gewoon zijn: met geld dat uit de pot verdwijnt. Vier kandidaten moesten telkens een woord raden terwijl twee andere kandidaten de winst (of het verlies) konden verzilveren met een aparte opdracht.

VIER

Rad van Fortuin

Die tussenopdrachten bleken geen probleem: Pieter en Bahador wisten de tortilla te ontleden, Joke en Pascale brachten voor het eerst dit jaar een muziekopdracht tot een goed einde en Lloyd en opnieuw Bahador toonden hun ervaring met tooghangen (of met raadsels).

Het zoeken van ‘postzegel’, ‘gevechtspiloot’ en ‘iemand het hof maken’ verliep iets moeilijker maar bracht uiteindelijk toch 1.125 euro op. Dat kon in een superronde verdubbeld worden tot 2.250 euro. Bahador en Pascale spraken al snel hun vertrouwen uit in Lloyd, maar die vond de link ‘Koning Filip’ niet en dus verlieten ze kwam er weer geen geld bij in de pot.

VIER

Verraadt gelaatsuitdrukking wie de mol is?

In ieder seizoen van De Mol wordt de saboteur één keer nog wat meer op de proef opgesteld dan anders en dat moment kregen we vanavond te zien. De mol moest zich niet één keer, maar vier keer staande houden onder verschillende omstandigheden.

Iedere kandidaat mocht de rest aan een collectie foltering onderwerpen waarin telkens geld verdiend kon worden als iedereen volhield. Maar belangrijker dan geld was het feit dat bij de mol de foltering gesimuleerd was, een ideaal moment dus om te kijken of je hoofdverdachte door de mand valt.

VIER

Slang van 2.000 euro blijft in haar kooi

De folteringen bestonden uit een heel pikante peper eten (voor 1.000 euro), vreselijke filmbeelden uit cultfilm Un Chien Andalou aankijken (600 euro), de mystery box vol kakkerlakken 1 minuut volhouden (700 euro), 2 minuten inademen (500 euro) en je voeten laten kietelen met een pluim zonder een grimas te vertrekken (400 euro).

Joke is de enige die een van de foltering niet aandurft want ze laat de peper liggen. Het vreemdste voor ons is echter dat niemand de slang naar zijn medekandidaten stuurt. Nochtans niet per se de ergste opdracht en met een prijskaartje van 2.000 euro. Bahador en Pieter wil achteraf niet zeggen welke foltering van hen kwam, de andere kandidaten wel.
VIER

Bianca de geit steelt de show

Na de mentaal zware opdracht trekt De Mol de bergen in voor een meer fysieke opdracht. In een prachtig decor moeten de kandidaten vooral oog hebben voor een groep geiten want die moeten ze met zoveel mogelijk 5 kilometer verder krijgen ondanks allerhande hindernissen.

Joke en haar groene geit nemen de voortrekkersrol, Lloyd heeft voortdurende moeilijk met zijn ene geitje Bianca, maar het zijn Pieter en Bahador die onderweg de meeste geiten weten bij te verzamelen en dat blijkt op het einde heel belangrijk.

Iedere kandidaat krijgt de kans om zijn geiten om te ruilen voor 200 euro of voor een kans op een vrijstelling. Dat laatste blijkt een stuk populairder want alleen Joke (3 van de 3) en Pascal (1 van de 2) gaan voor de groepspot: 800 euro dus in plaats van 3.200 euro.

VIER

AFVALLER: Joke

De West-Vlaamse dierenarts begon dit seizoen van De Mol als een van de meest fanatieke kandidates en dat leverde haar een vrijstelling en pasvragen op, maar voor veel geld zorgde ze wel niet.

Wie bijhield welke kandidaat hoeveel geld in het pot bracht, zag Joke steevast onderaan die ranking staan. Het maakte haar bij veel volgers al heel snel de hoofdverdachte, al was het maar door dat mysterieuze stadsplan van Mol in haar thuisstad Tielt.

Deze aflevering zagen we ineens een heel andere Joke te zien. De boerendochter herkende in de geiten de kudde koeien van uit haar jeugd en ruilde haar geitjes niet om in een kan voor een vrijstelling. Een moedige zet, maar het was wel direct haar laatste daad in Mexico en daarmee verlaat voor het eerste dit seizoen een West-Vlaming De Mol.

VIER
VIER

1. Bahador

De laatste niet-West-Vlaming houdt dus stand en is voor veel volgers zelfs de hoofdverdachte. Er zijn dan ook heel wat hints die naar Bahador lijken te verwijzen en ook deze week maakte hij zich weer meermaals verdacht.

In de eerste opdracht laat hij de oplossing voor de toograadsels bijna allemaal van Lloyd komen en daarna is hij de eerste om zijn vriend aan te duiden voor de superronde. Daardoor neemt de groep ook het risico. Als Bahador de mol is, weet hij natuurlijk dat die ronde helemaal niet zo eenvoudig is.

Later valt hij op door een peper probleemloos te verorberen, maar als enige kandidaat af te zien van de stinkbom. Faket onze mol hier overdreven reactie?

VIER
VIER

2. Lloyd

De jongste kandidaat van het seizoen toont waarom hij in zijn “2de, 3de … en 1ste jaar geneeskunde” zit en lost de drie toograadsels zonder problemen op.

Dat verdiende geld speelt hij echter snel kwijt in de superronde. ‘Koning Filip’ was misschien niet het makkelijkste antwoord, maar D, B, M, K en S zijn nu ook niet de meest logische medeklinkers om te gokken. Een N, T of R (de drie meest voorkomende klinkers in de Nederlandse taal) leken net iets logischer.

Daarna maakt Lloyd nogal visueel duidelijk dat hij graag iemand de kostbare slang van 2.000 euro zou zien kiezen als foltering, maar opteert hij wel zelf voor de stinkbom van 500 euro.

In de laatste opdracht ziet Lloyd vooral af met zijn geit Bianca en blijft het voor hem ook bij dat ene wilde geitje. Was zijn opgefokt beestje een plan om de rest van de kudde ook onrustig te maken?

VIER
VIER

3. Pascale

Pascale glipt als vanouds weer door de aflevering zonder veel fout te doen, maar ook zonder veel goed te doen. De muzieknummers tijdens het Rad van Fortuin worden vooral door Joke geraden en op het einde is ze er snel bij om Lloyd het geld te laten op het spel zetten in de ‘superronde’.

De tweede opdracht doorstaat ze zonder veel problemen. Zelf kiest ze voor de mystery box van 700 euro en voor de rest lijkt ze meer te slapen.

Schieten op blikken lukt de militair ook al niet goed, ondanks haar jaarlijkse schietoefening. Zo heeft ze maar twee geitjes met haar kleur op het einde en die verdeelt ze mooi over de twee weides en opnieuw blijft Pascale onder de radar.

VIER
VIER

4. Pieter

De priester was voor veel fans nog voor dit seizoen begon één van de hoofdverdachten, maar verdween daarna een beetje van de radar. In de smaaktest slaagt hij met glans, maar geld levert dat niet op.

Tijdens het martelen (al niet echt katholiek als je het ons vraagt), krijgen we opnieuw de vloekende priester te zien die we gewoon zijn. Hij heeft vooral oog voor Bahador die de peper zonder problemen verorbert, maar kiest wel de enige opdracht die geen geld oplevert. Wist Pieter als mol dat Joke de peper niet zou aanraken?

Een priester is dan misschien wel een herder, bij geitjes is dat duidelijk niet het geval. Pieter werkt meermaals op het systeem was Joke door onhandig in de weg te lopen, maar raast met zijn geit wel over het hindernissenparcours. Nogal contradictorisch … en het geld dat hij binnenbrengt, geeft hij snel weer weg voor een kans op de vrijstelling.

VIER
VIER

Onze mol …

We hebben een beetje het gevoel dat de kandidaten zelf allemaal nog heel hard twijfelen. Pieter verdenkt duidelijk Bahador, maar door zijn vrijstelling kunnen we daar niet veel conclusies uit trekken. Joke gaf zelf aan dat ze nog te veel twijfelde en heeft in de eliminatieronde dus mogelijk haar antwoorden gespreid.

Zelf blijft Bahador onze hoofdverdachte. In het Rad van Fortuin doet zijn voorzet richting Lloyd onrechtstreeks de opdracht mislukken. Zijn gelaatsuitdrukkingen tijdens de folteropdracht gaan dan weer van compleet onverschillig tot overdreven.

Maar ook de andere kandidaten durven we niet uitsluiten want opnieuw is er niet veel geld verdiend. Lloyd zijn vreemde letterkeuze, Pascale haar schietcapaciteiten, Pieter zijn verwarrend optreden met de geitjes, … Het wordt een straffe winnaar die de mol er dit jaar weer uit te halen, al zal die winst niet zo groot zijn als de voorbije jaren.

VIER
VIER

Onder de indruk van de prachtige natuur in Mexico? Boek dan snel zelf een reis naar daar!

Gesponsorde artikelen