De Mol spreekt: “Ik kan wel janken van emoties en van de druk die van mijn schouders valt”

Na maanden stilzwijgen tegen iedereen mocht Lennert zondagavond tijdens de finale van De Mol eindelijk naar voren komen als mol. Met een historisch lage prijzenpot en wekenlang buiten verdenking te zijn gebleven, is het niet overdreven om te zeggen dat we hier te maken met de beste mol ooit.

“Ik kan wel janken van emoties – en ga dat straks waarschijnlijk ook doen – en van de druk die van mijn schouders valt”, is de eerste reactie van Lennart na de uitzending. “Maar ik wil ook heel de crew zoals Gilles De Coster, Joren Creylman, Jeroen Mertens en Wouter Verstichel bedanken omdat ze mij zo goed hebben opgeleid als mol.”

Ondanks de grote druk vond Lennart zijn avontuur ook vooral enorm leuk. “Ik heb in mijn introductiefilmpje gezegd dat ik graag met mensen hun voeten rammel hé”, lacht hij. “Ik rammel al heel mijn leven met mensen hun voeten, op de voetbal, op de scouts, op school. Ik denk niet dat ik ooit een examen heb afgelegd zonder te spieken. Sorry mama!”

Play4

10.000 euro

Zijn meest gedurfde molstreek was ongetwijfeld het bieden van 10.000 euro voor een vrijstelling tijdens de derde laatste aflevering. “Daar ben ik ook het meest trots op. Dat is een plan dat ik heel de reis heb opgebouwd. Ik heb mij voortdurend laten kennen als de sympathieke Kempenaar, zodat iedereen mij direct zou vergeven”, legt hij uit. “De crew vond het een groot risico, maar ik wist 100 procent zeker dat ik ermee ging wegkomen en zo bleek ook.”

Als het van Lennart afhing, was de pot overigens nog veel lager geweest. “Ik kon echt kwaad zijn als een opdracht die ik probeerde te saboteren wel lukte”, klinkt het. “Tijdens de Riesling-opdracht bijvoorbeeld had ik enorm getreuzeld om druiven te gaan plukken, maar Samina en Noah hebben die opdracht toch doen slagen. Dat vond ik niet plezant.”

Kostuum

Lennart ga na afloop van de finale ook nog even kort uitleg over zijn shopmomentje met roomie Sven. “Ik heb thuis echt geen kostuum en zomaar ineens een kostuum gaan kopen omdat ik op reis ging, zou voor mijn omgeving heel vreemd geweest zijn. Dan hadden zij van bij het begin doorgehad dat ik wist dat ik naar de finale ging … en dus de mol was”, verklaart hij.

Play4

Axolotl

Ondanks zijn voorzichtigheid en hoewel Lennart door zijn medespelers nooit verdacht is geweest, kwam hij na de eerste aflevering bij heel wat kijkers online wel in het vizier van veel mollenjagers. Iemand had namelijk ontdekt dat zijn axolotl een soort molsalamander is. “Toen was ik echt kwaad. Het programma was nog maar bezig en ik was al verdacht en dan nog om de foute reden. Ik heb dat beest al twee jaar”, lacht hij.

Zondag 16 mei om 19.55 uur op Play4 zie je in De Mol hoe Lennart te werk ging.

Meer
Lees meer...