‘De Mol’: Teaser toont hoe de taalgrens met de West-Vlamingen steeds groter wordt

De Mol is vanavond al toe aan z’n derde aflevering. Daarin zullen de overgebleven acht kandidaten verder reizen door Arizona. In de teaser voor de derde aflevering is te zien hoe er een auto met een taalbarrière door het landschap rijdt.

De Mol brengt elk jaar tien mensen uit alle uithoeken van Vlaanderen samen. En dit jaar zijn daar twee West-Vlamingen bij. Iedereen die een West-Vlaming kent, weet dat het West-Vlaams exponentieel wordt versterkt wanneer er twee West-Vlamingen samen zijn en dat mochten Leïla en Lancelot aan den lijve ondervinden.

West-Vlamingen

Al in de eerste aflevering maakte Lieselot duidelijk dat ze het liefst communiceert met West-Vlamingen. In de tweede aflevering kregen we dan te zien dat Toos Thomas z’n “gert” moest verbeteren naar “hert” en de taalbarrière lijkt ook in de derde aflevering voor problemen te gaan zorgen.

In de teaser voor de derde aflevering van De Mol is te zien hoe Lieselot, Thomas, Leïla en Lancelot samen in de auto zitten. Lieselot en Thomas zitten vooraan en bespreken het uitzicht. Bij gebrek aan ondertitels, hebben wij het even vertaald. “Dat is nu toch ongelofelijk dat landschap”, klinkt het bij Thomas. Waarop Liselot antwoord: “Ja, maar waar zitten we eigenlijk? Vind je dat nu niet? Zo zot!”. Vooral voor Leïla, wiens moedertaal Frans is, is het gesprek heel moeilijk te volgen. “Sorry, maar ik versta niets van wat je zegt”, onderbreekt Leïla het West-Vlaamse gekeuvel. “Echt nooit meer kies ik om met de twee West-Vlamingen in de auto te zitten.”

Thomas reageert vervolgens dat ze hem toch doorgaans begrijpt. “Meestal wel”, bevestigt Leïla. “Maar wanneer je samen met Lieselot bent, dan heb ik de indruk dat er een oerinstinct naar boven komt.”

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond:

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...