Left Right
scrollTop top

De nieuwe NMBS-bazin komt naar het werk … met de wagen


De nieuwe NMBS-bazin komt naar het werk … met de wagen

Wat is de beste promotie van je job? Het zelf doen natuurlijk, alleen is dat blijkbaar een beetje te veel gevraagd voor de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de NMBS. Want Sophie Dutordoir komt namelijk met de wagen naar haar werk… 

Dat er flink wat verouderd is bij de NMBS, daar kan de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de NMBS, Sophie Dutordoir, zelf over meespreken. En kaartte ze vorige week ook aan in har lange speech voor de parlementaire commissie. Haar parkeerplaats, zonder slagboom of omheining, is echter al even troosteloos als het station van Vilvoorde of Geraardsbergen. En ondergespoten door graffiti.

Maar… wat wij onszelf dan afvragen: waarom neemt Dutordoir eigenlijk niet gewoon zelf de trein, wat toch een sterk staaltje eigen promotie zou zijn? En niet meer dan logisch. Dat ze meer én stiptere treinen wil, daar maakte de spoorbaas alvast geen geheim van. Ook in het tienpuntenplan: betere bereikbaarheid (die eigen parkeerplaats mag ongetwijfeld ook beter, maar ook 10.000 extra parkeerplaatsen voor pendelaars worden voorzien.)

Een klein verbeterpuntje dus alvast voor Dutordoir, al zou je kunnen zeggen dat de trein nemen niet evident is met zo’n topfunctie. Misschien toch van wifi op de trein een topprioriteit maken?

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308