De nieuwe Prins Carnaval in Aalst is gekozen en hij is de eerste met een beperking

Aalst Carnaval is nog maar een paar weken weg, en dat wil maar één ding zeggen: Prinsjverkiezingen! De gelukkige mag zich een jaar lang Prins Carnaval noemen, en dit jaar is Alex De Kegel de man die de stoet op gang mag trekken. De verkiezing ging uiteraard weer met een groot feest gepaard en deze prins heeft eigenlijk wel een extra reden om dat feestje in te zetten.

Alex De Kegel is de nieuwe prins Carnaval Aalst. Hij neemt de scepter en cape over van Prinsj Raf en maakt daarmee zijn jeugddroom waar. Op het laatste bal voor Carnaval echt losbarst, vertrok Raf op de tonen van Bon Jovi.

Beperking

Net zoals in veel steden en gemeenten is de Prinsenverkiezing in Aalst een zaak van staatsbelang. Met meer aplomb dan voor een gemiddelde missverkiezing, moesten de kandidaat-Prinsen een show in elkaar steken en een schriftelijke test over Aalst invullen. De jury oordeelde, de Aalstenaars mochten hun stem uitbrengen en met 884 punten werd het Alex De Kegel.

“Het is onbeschrijflijk dat dit kan. Ik heb er heel veel voor gedaan”, zegt De Kegel aan Het Nieuwsblad. De jongeman is 24 en lid van carnavalsgroep Eirg. Dat De Kegel een bijzondere Prins zal zijn, ligt niet alleen aan zijn show of verkiezing: hij heeft ook een aangeboren beperking, spastische diplegie. Dat is een soort hersenverlamming, misschien vooral bekend van Breaking Bad. In die show heeft Walter White’s zoon ook last van spastische diplegie (cerebral palsy).

Poppenverbranding

Daarmee mag De Kegel wel de eerste prins Carnaval Aalst zijn met een beperking, dat zal geen invloed hebben op het feestje. Ook gisteren was het al goed prijs, en carnaval moet nog beginnen. Op zondag 11 februari steekt Prins Alex de stoet in gang. Dinsdag 13 februari trekt de voil janettenstoet door de ajuinenstad, die avond vindt ook de traditionele poppenverbranding plaats, ongetwijfeld met veel tranen.

Het volledige programma van Aalst Carnaval kan je hier vinden, samen met een countdown.

Meer
Lees meer...