Left Right
scrollTop top

De opvolger van de iPhone X wordt 10 procent goedkoper om te maken, maar hoeveel zal hij kosten?


De opvolger van de iPhone X wordt 10 procent goedkoper om te maken, maar hoeveel zal hij kosten?

De opvolger van de iPhone X zou wel eens goedkoper kunnen uitvallen dan de huidige versie. Dat voorspellen analisten op basis informatie bij producenten van Apple. Volgens hen zouden de productiekosten van het nieuwe toestel, dat in september wordt voorgesteld, 10 procent lager liggen dan bij de iPhone X.

Ieder jaar rond september stelt Apple de nieuwste versies van zijn iPhone voor. Vorig jaar pakte het grootst uit met de iPhone X, een smartphone met een OLED-scherm en bijna geen randen. Het klonk allemaal veelbelovend, maar de verkoop van het toptoestel valt zwaar tegen.

Een van de grootste redenen daarvoor zou de hoge prijs van de iPhone X zijn. Het goedkoopste model van 64GB kost bij ons 1.159 euro, voor 256GB betaal je 1.329 euro. Voor de opvolger dit jaar hopen de fans op een goedkoper toestel en die hoop zou wel eens kunnen uitkomen.

10 procent goedkopere productiekosten

Een analist van de website Digitimes ontdekte dat de productiekosten van de opvolger van de iPhone X maar liefst 10 procent lager zouden liggen dan die van het huidige model.

Een van de redenen daarvoor is, ironisch genoeg, de slechte verkoop dit jaar. Daardoor heeft grote concurrent Samsung, dat de OLED-schermen maakt voor Apple, nog een grote voorraad die ze kwijt willen. Wat het effect van die lagere productiekosten zullen zijn op de uiteindelijke verkoopsprijs is wel nog niet geweten.

Nog twee grotere iPhones

Naast die ‘goedkopere’ iPhone X zal Apple volgens de laatste berichten in september nog twee andere smartphones voorstellen. Het nieuwe toptoestel wordt een soort iPhone X Plus, vergelijkbaar met de huidige versie maar met een groter scherm. Geruchten daarover variëren van 6,2 tot 6,5 inch.

Daarnaast komt er waarschijnlijk ook een versie met een LCD-scherm. Die technologie zorgt onder andere voor minder kleurcontrasten, maar is wel goedkoper. Zo kan Apple kiezen voor een snellere processor, een betere batterij en meer geheugen in dit model van 6,1 inch.

Goedkoopste model duurder dan 1.000 euro?

Die extra features zouden niet gebruikt worden bij de opvolger van de iPhone X waardoor dat toestel, volgens de laatste geruchten, het goedkoopste model zal worden dat in september voorgesteld wordt. Al moet ‘goedkoop’ met een korrel zou genomen worden, want het valt nog af te wachten of Apple de prijs onder 1.000 euro weet te houden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…