De PlayStation Classic zou weleens over 36 extra games kunnen beschikken

De PlayStation Classic zou weleens over 36 extra games kunnen beschikken

Het zou weleens kunnen dat de nieuwe PlayStation Classic over 36 extra games zal beschikken. Tot nu toe zijn er 20 ‘preloaded’ spelletjes aangekondigd, waaronder ‘Grand Theft Auto ​(GTA)’, ‘Rayman’ en ‘Tekken 3’.

Naar het evenbeeld van de NES Classic en de SNES Classic van Nintendo heeft Sony onlangs de miniconsole PlayStation Classic uitgebracht. Die is 45 procent kleiner dan de originele PlayStation. Er werd aangekondigd dat de PlayStation Classic maar over 20 spelletjes beschikt.

Daarop kwam heel wat kritiek want de miniconsole kost maar liefst 100 euro. Bovendien waren fans boos dat publieksfavorieten zoals Tomb Raider, Crash Bandicoot en Silent Hill ontbraken.

(Deze games zijn in december gratis voor abonnees van PlayStation Plus.)

Toetsenbord als sleutel

De gamewebsite Game Revolution meldt nu dat sommige PlayStation Classic-spelers 36 extra spelletjes ontdekt hebben op de console. Ze kunnen die games niet spelen, maar ze zagen wel de bestanden van die spelletjes klaarstaan in de codetaal van PlayStation. Hoe vonden ze die bestanden? Ze sloten gewoon een USB-toetsenbord aan op de PlayStation Classic.

(Is dit de controller voor de PlayStation 5?)

Lijst vol publieksfavorieten

Daarmee kan je de console settings veranderen. Tot de 36 ‘geheime’ spelletjes behoren Tony Hawk’s Pro Skater 2, Gran Turismo, GTA 2, Tomb Raider, Crash Bandicoot en Silent Hill

Het is echter nog niet zeker of Sony effectief post-launch games zal uitbrengen voor de PlayStation Classic. Wij wachten al vol ongeduld.

(Het zou kunnen dat Sony binnenkort een nieuwe handheld console uitbrengt.)

Gesponsorde artikelen