De schoen die automatisch sluit uit ‘Back to the Future’ is volgende maand te koop … maar hij is wel duur

De schoen die automatisch sluit uit ‘Back to the Future’ is volgende maand te koop … maar hij is wel duur

Ze komen er dan toch eindelijk aan, de zelfstrikkende schoenen van Nike die je kent uit de ‘Back to the Future’-films. Op 1 december is de Nike HyperAdapt 1.0 te koop in de Verenigde Staten, al moet er wel zo’n 672 euro voor over hebben. Voorlopig toch maar even zelf je schoenen blijven sluiten?

Speciaal voor de opnames van Back to the Future II maakte ontwerper Tinker Hatfield een futuristische Nike-schoen met lichtjes en een speciale band die zichzelf kon aanspannen. Zelf je veters strikken was dus niet meer nodig. Iedereen die de film had gezien, sprak dan ook over deze fantastische schoen.

Na veel aandringen van fans bracht Nike in 2011 een replica van de schoen op de markt in een beperkte oplage van 1.500 stuks. Ze werden verkocht per opbod voor het goede doel en brachten bijna 6 miljoen euro op. De Nike Air Mag uit 2011 had wel de oplichtende details, maar helaas niet de zelfstrikkende power laces.

Giphy

Alleen in Amerika

De nieuwe versie, deze keer wel met de zelfstrikkende veters, werd meer dan een jaar geleden al voorgesteld en Michael J. Fox, Marty McFly uit de films, kreeg op 21 oktober 2015 het eerste paar. Fans van de ‘Back to the Future’-films zullen die datum herkennen als de dag waar Marty en Doc in de tweede film naartoe reizen wanneer ze naar de toekomst gaan.

Maar vanaf 1 december is de schoen dus eindelijk ook echt te koop voor het grote publiek. Voorlopig wordt hij wel enkel in de Verenigde Staten verkocht en dat is jammer want de schoen is fantastisch gemaakt. Hij ziet er anders uit dan de schoen in de film, maar kan wel alles wat we willen dat hij kan.

Als je in de Nike HyperAdapt 1.0 stapt, voelt een hendeltje in de zool dat en spannen de veters zich vanzelf aan. Met twee kleine knopjes aan de zijkanten kan je je veters eventueel nog verder aanspannen. Ook de lichtjes aan de zijkanten zijn aanwezig. Die gaan van blauw naar rood afhankelijk van hoeveel batterij je nog hebt. Over die batterij hoef je je trouwens geen zorgen te maken, want die gaat ongeveer twee weken mee en de oplader krijg je er natuurlijk bij. Het enige nadeel is dus de prijs want 672 euro blijft wel heel veel en er wordt niet verwacht dat die prijs snel zal dalen.

Benieuwd hoe alles in zijn werk gaat?

Gesponsorde artikelen