Left Right
scrollTop top

‘De Slimste Mens’-deelneemster Dalilla Hermans mikpunt van haatbrief


‘De Slimste Mens’-deelneemster Dalilla Hermans mikpunt van haatbrief

Negen afleveringen hield Dalilla Hermans het vol in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Een heuse prestatie, maar haar bekendheid leverde haar nu minder leuk nieuws op. De journaliste kreeg een hoop positieve reacties op haar deelname in de populaire VIER-quiz. De journaliste was deze week echter het mikpunt van een racistische haatbrief, al kan ze ook nu op heel wat steun rekenen.

Hoge bomen vangen veel wind, dat weet Dalilla Hermans al een tijdje. De journaliste staat momenteel aan de leiding in De Slimste Mens ter Wereld met maar liefst negen afleveringen, maar ze kwam ook voor haar deelname aan het VIER-programma al een paar keer in het nieuws. Zo reageerde ze verontwaardigd op het stereotiepe beeld van een zwarte man dat gebruikt werd door de scouts van Hansbeke voor hun jaarlijkse oerwoudfuif.

Haatmail

Ze is zich dan ook wel aan wat kritiek gewend. “Ik krijg sowieso veel haatmail, met een piek telkens als ik in de media verschijn”, zei ze begin deze week nog in Humo. “Ik schrijf nu eenmaal opiniestukken die reacties uitlokken. Maar ik merk nu niet dat ik meer van die mails krijg.” Al zal de journaliste wel even hebben moeten slikken toen ze de brievenbus opendeed later deze week.

Ze kreeg namelijk een heuse haatbrief opgestuurd. Op de brief stond het beeld van de oerwoudfuif met daaronder een foto van haarzelf en de niet mis te verstane tekst “Geen praatjes van een illegaal aub!!! afrikanen naar africa!!”. De brief werd op Facebook gedeeld door Tijs Vanneste, beter bekend als Jef Van Echelpoel, die samen met Hermans in De Slimste Mens zat. “Zo triestig dat het bijna lachwekkend is …”, begint die z’n Facebookpost. “Dit soort dingen zijn in mijn ogen gewoonweg schaamtelijk. En dan bedoel ik niet alleen de spelfouten …”

Steun

Vanneste neemt het op voor zijn collega. “Een beetje exposure door een f****ng SPELprogramma op tv en dit soort briefjes krijgt Dalilla (overigens een topper EN verstandig!) dus in haar brievenbus …”, schrijft hij. “You go girl!” De journaliste werd meteen overstelpt met steunbetuigingen.

Lees hieronder de volledige Facebookpost van Vanneste:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572