‘De Slimste Mens ter Wereld’ strikt ook deze politicus voor het nieuwe seizoen

‘De Slimste Mens ter Wereld’ strikt ook deze politicus voor het nieuwe seizoen

De affiche van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ wordt steeds completer: ook Sven Gatz (Open Vld), de Vlaamse minister van Cultuur zal deelnemen aan de meestbekeken quiz op tv. Gatz zal het opnemen tegen onder andere Viktor Verhulst en Wouter Vandenhaute.

Voor het zestiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld worden de namen van de kandidaten geleidelijk gelost. Eerder raakte al bekend dat onder andere Viktor Verhulst en Wouter Vandenhaute zouden meedoen, nu weten we dat ook Sven Gatz deelneemt aan de quiz.

Sven Gatz

Gatz woont in Brussel en is Vlaams minister voor Jeugd, Cultuur en Media voor Open Vld. Vorige week kwam hij nog in de media omdat hij toegaf regelmatig antidepressiva te nemen. Daar kwamen toen veel negatieve reacties op, maar zijn collega’s snelden al snel ter hulp en huldigden Gatz voor zijn openheid over het onderwerp.

De minister is niet de eerste Open Vld-er die meedoet aan De Slimste Mens ter Wereld. Eerder gingen vicepremier Alexander De Croo (twee afleveringen, geen gewonnen) en Mechels burgemeester Bart Somers (één aflevering) al op de stoel tegenover Erik Van Looy zitten. Of Sven Gatz nu beter doet, valt nog te zien.

Nieuwe juryleden

Gisteren maakte DSMTW ook nog de juryleden van dit seizoen bekend, dat zijn er maar liefst twaalf: Jonas Geirnaert, Jeroom, Rik Verheye, Sven de Leijer, Bart Cannaerts, Karen Damen, Stefaan Degand, Jan Jaap van der Wal, Herman Brusselmans (voor een tweede keer), Barbara Sarafian, Marc-Marie Huijbregts en Wim Helsen mogen de sidekicks van Van Looy spelen.

Kijk hier naar de aankondiging van de juryleden voor De Slimste Mens ter Wereld.

Er werden nog nieuwe kandidaten aangekondigd: presentatrice Julie Colpaert, voetballer Hans Vanaken, Peter Van de Veire, tv-gezicht Saartje Vandendriessche en Clara Cleymans zullen ook proberen om de opvolger van Xavier Taveirne te worden.

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld wordt in het najaar uitgezonden op VIER.

Gesponsorde artikelen