De ultieme Disneyland-gids voor wie 1 dag naar Parijs vertrekt

De ultieme Disneyland-gids voor wie 1 dag naar Parijs vertrekt

De kogel is door de kerk: jij zet je Micky Mouse-oren op of trekt een prinsessenjurk aan en vertrekt binnenkort naar Disneyland Parijs. Het blijft een dure affaire, zo’n dagje Disney en daarom hebben wij voor jou de ultieme travelgids samengesteld. Of het nu gaat om 1 dag magie of een folie van vier dagen: hiermee haal je het meeste uit je reis!

In Disneyland geraken (en terug)

Om in Disneyland te geraken vanuit België is er, geloof ons, eigenlijk maar één optie: de trein. Aangezien een retourtje Disney al snel 6 tot 8 uur rijden betekent, wil je eigenlijk echt gewoon de Thalys naar Marne-La-Vallée nemen. Voor een kleine honderd euro sta je op een dag heen en terug, da’s nog altijd goedkoper dan het goedkoopste Disneyhotel.

Daar komt nog eens bij dat parking betalen in Disneyland niet goedkoop is én dat je ook nog eens twintig minuten moet stappen van bij de parking tot aan de ingang. Met de trein ben je letterlijk twee minuten van de ingang verwijderd.

Tickets: wanneer ga je naar Disneyland?

Tickets boeken voor Disneyland, doe je best via de website. Let op: de prijs verschilt afhankelijk van het moment dat je wil gaan. In de zomer en rond Kerstmis betaal je substantieel meer voor je ticketje richting het paradijs. Voor die prijs heb je wel de twee parken: Disneyland én Walt Disney Studio’s. Uiteraard ga liever niet in een weekend of tijdens de Franse schoolvakanties. Die kan je hier checken. Let op! Ook de Britten steken al eens het kanaal over.

Neem het van ons aan: ga tijdens de week, want dan is er minder volk. Maar ga ook één keer in je leven tijdens de kerstperiode, want dan is Disneyland nog magischer. Ja, je mag echt meerdere keren naar Disneyland gaan.

Disney

Welke attracties eerst in Disneyland

Eén tip: download de Disney-app. Daar staan wachttijden voor de meeste attracties in, zodat je je dag makkelijk kan plannen. Daarnaast hebben we toch wat tips voor je om rijen te vermijden.

  • Ga tegen de klok in door het park: de grote massa gaat automatisch toch met de klok mee. Dat wil zeggen dat je in theorie sneller door de rijen bent, als je tegenwijzerzin loopt.
  • Ja, het is het waard om, als je een attractie twee keer wil doen, ineens naar daar door te sprinten.
  • Tussen twee en vier zijn de rijen het grootst: je kan dan best eten.
  • Anderzijds zijn de eerste en laatste twee uren in het park de minst bevolkte: ideaal om die ride nog eens te proberen.
  • Ga in het Disneypark eerst naar Fantasyland, die sluiten het vroegst door de parade.
  • Maar voor wie de beide parken wil proberen doen: Walt Disney Studio’s Park is minder lang open.
Disney

Fast pass

De door de wol geverfde Disneyganger weet het natuurlijk al: de Fast Pass is dé sleutel tot succes om rijen te skippen in Disneyland. Je kan per toegangskaartje één Fast Pass krijgen voor bepaalde attracties. Op die Fast Pass staat een tijdsslot. Als je je tijdens dat slot aanmeldt, kan je ermee naar de Fast Lane: een half uurtje aansluiten voor attracties waar dat soms tot drie uur kan duren. (Hallo, Space Mountain).

Maar: kies je Fast Passes slim. Je kan ze enkel gebruiken bij Indiana Jones, de Star Wars Hyperloop, de Buzz Lightyear Blast, Big Thunder Mountain, Peter Pan’s Flight en Star Tours. In de Studio’s is de Fast Pass geldig bij de Twilight Zone of Terror, de Rock ’n RollerCoaster, Ratatouille en The Flying Carpet Over Agrabah. En je kan maar één Fast Pass tegelijk gebruiken (of er twee uur tussenlaten): enkel voor attracties waar je écht opwil, of die je vaker wil bezoeken. Onze tip: Space Mountain.

Sommige attracties hebben ook een ‘singles’ file: als je niet in groep bent, omdat je de enige bent die een attractie wil proberen, schuif je best daar aan.

Disney

Paraen endes

Voor de parades is er eigenlijk maar één tip: schuif op tijd aan, tenzij je niets wil zien. Je achter of op een plantenbak zetten, helpt, en in de buurt van het startpunt staan, ook. Wil je praten met de figuren, dan is een kindje meenemen (je eigen nageslacht of gewoon een nichtje lenen) en verkleden in het personage waar je ’t meest fan van bent, een goed idee.

Wie de parades beu gezien is (heiligschennis!), kan natuurlijk van dat moment gebruik maken om nog snel een attractie mee te pikken. Let op: Fantasyland sluit eerst, aangezien de parade daar start. Als je de parade beugezien bent, heb je waarschijnlijk een annual pass, en dan krijg je ook een plek toegewezen waar je het jaar rond kan staan. Mogelijk een goede deal, voor wie hardcore Disney-fan is.

Disney

Eten en winkelen in Disneyland

Er is geen goede manier om dit te zeggen, maar het eten in Disneyland is niet al te best en het is verschrikkelijk duur. Hetzelfde voor de merchandise, hoewel die van opvallend goede kwaliteit is, in vergelijking met de collega’s uit het buitenland. Eet dus een goed ontbijt in de trein of in de wagen, en smokkel toch maar wat koekjes mee.

Wie met een personage wil dineren, moet natuurlijk op voorhand reserveren, en dat doe je best, maar wie de vrijheid heeft om rond te lopen, eet eigenlijk best tussen twee en vier in de namiddag. Dan zit iedereen en z’n moeder op een attractie: de kans dat je nauwelijks een attractie misloopt op dat moment, door de hoge aanschuiftijden, is realistisch.

Shopping dan: Disney Village is nog een uurtje langer open dan het park zelf, dus je shopping kan je gewoon achteraf doen. Zo loop je er niet de hele tijd mee rond. Wat koop je best wél in Disneyland? Kostuums en unieke stukken. Wat koop je best niet? Speelgoed: het is sowieso duurder in Disneyland dan erbuiten.

Onze twee laatste tips

Voor mama’s hebben wij nog één tip in Disneyland Parijs: neem je buggy mee (want het aantal huurbare ter plaatse is beperkt) én een fietsslot. Zo kan je je buggy veilig achterlaten, want helaas wordt er in Disneyland nog behoorlijk wat gestolen.

En onze laatste tip? Gewoon genieten natuurlijk! It’s magic!

Disney

Gesponsorde artikelen