De verdiende winnaar van Steracteur Sterartiest kon niet meer verliezen (en dat was de hele show duidelijk)

De verdiende winnaar van Steracteur Sterartiest kon niet meer verliezen (en dat was de hele show duidelijk)

Michiel De Meyer heeft dik verdiend Steracteur Sterartiest gewonnen. Alles wees ook in zijn richting van zodra Tinne Oltmans het op de laatste pijnbank had gehaald van meisjesidool Sieg De Doncker. Tijdens de show lag de voorkeur voor Michiel er zowel bij jury als gasten vrij dik op. Tinne deed wat ze kon, maar Michiel kwam, zag en overwon.

Michiel houdt zo een belangrijke statistiek in stand: geen enkele eindwinnaar van deze show zat ooit op de pijnbank. Het was voor Tinne Oltmans met twee pijnbanken wellicht een voorteken. De fanbasis van Michiel was gewoon groter dan alle jonge fans van Tinne uit Ghostrockers. Het moet gezegd worden dat het niveau in de finale erg hoog lag.

Een overzichtje van de optredens:

Eén

Michiel is de nieuwe Steracteur Sterartiest

Michiel De Meyer nam een risico door de recente hit van Gers Pardoel uit Liefde Voor Muziek te brengen. Dat is niet wat we van hem het liefst horen, zeker omdat hij in geen honderd jaar een goede rapper zou kunnen worden. Ook de juryleden hadden er hun twijfels bij, behalve Gers zelf, die vriendelijk antwoordde dat hij ervan genoten heeft.

Eén

De jury heeft altijd gezegd dat Michiel in het Nederlands moet zingen, maar dan kozen ze verrassend voor een Engelstalig nummer in deze finale. Hij mocht Piano man uit de eerste aflevering nog eens brengen, eigenlijk ook het liedje waarmee wij in de kansen van Michiel zijn gaan geloven. Het was toen al heel goed, en zoveel weken later was het dat nog steeds. Ingeborg riep hem meteen tot winnaar uit na dit optreden.

Ook voor zijn feestnummer ging Michiel voor Engels, en eigenlijk deed hij dit stukken beter dan eerder in de wedstrijd. Er zat immers een choreografie in die vroeger al eens effect op z’n stem had, maar nu was daar niks van te merken. Volgens Gers is het ‘karakter’ wat Michiel onderscheidt van de andere deelnemers. En zo kreeg Michiel eigenlijk de hele avond niks dan complimenten van de jury, die voor een finale toch opvallend duidelijk maakte wie hun favoriet was. Ook de afgevallen kandidaten en andere gasten noemden opmerkelijk vaak de naam van Michiel.

Eén

Tinne Oltmans eervol onderuit

Tinne Oltmans begon de wedstrijd met het prachtig ingetogen Hemel van Bart Peeters. We kennen dat liedje nog van na die vreselijke aanslagen in Parijs twee jaar geleden. Gers Pardoel merkte op dat het heel mooi gezongen was, maar dat hij de lente voelde en niet het donkere dat het nummer moet overbrengen. Desalniettemin koos Tinne ervoor om zichzelf niet te verstoppen en meteen met haar stem uit te pakken.

Eén

Daarna mocht ze de Songfestival-inzending van Laura Tesoro nog eens zingen. Vorige keer kon ze ons daar niet helemaal mee overtuigen, maar nu deed ze het uitstekend. Kristel merkte meteen op dat dit het soort nummers is dat Tinne moet brengen. Ingeborg stelde prompt voor om haar naar het Songfestival te sturen, want “Laura Tesoro is ook tweede geworden in een wedstrijd”. Euhm, Ingeborg? Wist jij toen al meer dan wij?

Als laatste nummer waagde Tinne zich aan Whitney Houston. Bij zo’n nummer hoor je dat ze kan zingen, maar dat haar stem beperkingen heeft. Gers besloot meteen om haar niet met het origineel te vergelijken, en dan heeft ze het best swingend gebracht. Hij oordeelde wel dat de timing niet perfect was, want dat is voor muziek “zoals de saus over de friet”. Gers heeft duidelijk te veel tijd in België doorgebracht. Tinne kreeg dus wel veel meer kritiek dan Michiel, en dat heeft haar zeker parten gespeeld in het eindoordeel.

Eén

Favoriet Sieg pakt brons

Sieg De Doncker viel in het begin van de finale als laatste af. Daarmee moesten we afscheid nemen van de grote favoriet van de wedstrijd. De laatste weken lag de lat echter een beetje te hoog voor de acteur die voor deze shows amper zangervaring had. Een knap parcours en veel geld voor zijn goede doel, maar een plekje in de finale had hij om eerlijk te zijn niet echt verdiend.

Wat we wel zeker kunnen zeggen, is dat we Sieg volgende zomer wel eens voor ambiance zullen zien zorgen op één of andere Vlaams festival. En dan gaan we heel hard meedoen, want sfeer creëren is zijn grootste muzikale talent.

En nu, Michiel?

Zullen we Michiel De Meyer nu een solocarrière zien beginnen? We weten niet of hij het succes van Stan Van Samang zal kunnen evenaren, maar ze zullen hem ongetwijfeld bij Thuis wel af en toe moeten missen. Zo is hij nu al één van de musicalsterren van The Little Mermaid. Daar stond hij deze middag overigens nog op het podium als prins Eric. Dikke pluim, Michiel!

Eén

Gesponsorde artikelen