De zomer brengt een pak nieuwe tv-series: naar deze 9 reeksen kijken we in juni uit

De zomer brengt een pak nieuwe tv-series: naar deze 9 reeksen kijken we in juni uit

We mogen het eindelijk officieel zeggen: de zomer begint deze maand! En behalve mooi weer brengt die ook een pak goede series mee, zodat we tijdens de vakantie weten wat te doen. Vooral boven Netflix hangt een hogedrukgebied aan nieuwe en terugkerende series. Eentje daarvan is Orange Is The New Black, waar we nu al jaren in de maand juni een vaste afspraak mee hebben.

1. Flaked (Netflix – seizoen 2 – 02/06)

Flaked mag deze maand de aftrap geven met een nieuw seizoen dat op 2 juni op Netflix zal verschijnen. Het is één van de titels waarmee Will Arnett op de streamingdienst te zien is. Hij speelt Chip, een afkickende alcoholist in Los Angeles, die doet alsof hij een soort zelfhulpgoeroe is. Intussen hebben zijn leugens hem al ingehaald en z’n relaties om zeep geholpen. Nu moet hij proberen het vertrouwen van iedereen terug te winnen.

Seizoen 1 afgekraakt

Voor Will Arnett is het vrij bijzonder om de rol te spelen, aangezien hij het drankprobleem van Chip maar al te goed herkent. Volgens The Hollywood Reporter heeft hij het dan ook behoorlijk lastig gehad met de kritiek die er op zijn semi-autobiografische serie kwam. Ook in het tweede seizoen blijft er een link tussen Arnett en Chip, want die laatste zoekt steun bij z’n beste vriend Dennis om nuchter te blijven.

Dat er een tweede seizoen komt was toch een beetje verrassend, omdat er veel negatieve reviews waren naar de normen van een Netflix-serie. Misschien zochten ze te veel een vergelijking met bijvoorbeeld Californication. Volgens andere critici zit de reeks net heel goed in elkaar. Het tweede seizoen zal een oordeel moeten vellen.

IMDb-score: 7,2

2. Fear The Walking Dead (AMC – seizoen 3 – 04/06)

We weten al een tijdje dat zombies het weer goed doen in tv-series, grotendeels dankzij The Walking Dead. De meest waardige opvolger daarvan is uiteraard gewoon de spin-off. Fear The Walking Dead is eigenlijk de prequel op dat verhaal, aangezien we in de moederserie nooit te zien hebben gekregen hoe de apocalyps is ontstaan. Daar pikten we meteen in op het ogenblik dat Rick in het ziekenhuis ontwaakte en zag hoe er behalve zombies geen teken van leven meer was.

Marathon

De families worden in het derde seizoen van Fear The Walking Dead weer samengebracht aan de grens tussen Mexico en de VS. Gelukkig is Trumps muur er in dit verhaal nooit gekomen. Aangezien ze onmogelijk contact kunnen hebben met de rest van de wereld moeten ze er proberen een nieuwe samenleving op te bouwen. Fans hebben uit de trailers al afgeleid dat er zeker meer geweld in het nieuwe seizoen zal zitten.

Opdat je geen verhaallijnen met de originele reeks zou verwarren staat deze spin-off altijd ergens rond de zomer genoteerd. Dit jaar zelfs pal in de zomer, dus je gaat weten waar je naar moet kijken met Game Of Thrones dat een maand later ook al begint. Wie AMC kan ontvangen, krijgt vandaag overigens de kans om het vorige seizoen op te frissen. Als opwarming houden ze een heuse marathon.

IMDb-score: 7,1

3. Orange Is The New Black (Netflix – seizoen 5 – 09/06)

We hebben in het begin van de zomer intussen een vaste afspraak in de vrouwengevangenis van Litchfield. Al een paar jaar is de serie eerder luchtig en komisch geworden, maar op het einde van het vierde seizoen was iedereen geschokt door een plotse wending in het verhaal. Opgelet voor spoilers als je dat seizoen dus nog moet zien. Bij een rel in de gevangenis is Poussey om het leven gekomen, en daardoor is de toon helemaal omgeslagen.

Beste seizoen?

In het vijfde seizoen mogen we daarom een sterkere verhaallijn verwachten. De opstand onder de vrouwen doet de hiërarchie helemaal omslaan en iedereen moet z’n weg vinden. Ook Piper uiteraard, die na haar kortstondige succes als bendeleider opnieuw op de achtergrond wil verdwijnen. Dat betekent wel dat het aanvankelijke hoofdpersonage van de serie weer een beetje meer onderdeel van het decor wordt en andere figuren gaan schitteren.

Tegen de achtergrond van het verhaal spelen zich ook maatschappelijke en politieke problemen af die in de echte wereld erg herkenbaar zijn. Deze prachtige nieuwe wereld kan natuurlijk niet blijven duren, maar moet wel goede televisie opleveren. Wij hebben alvast voor het eerst in enkele jaren weer echt zin in een nieuw seizoen van Orange Is The New Black. Het beste seizoen sinds het eerste? Het zou best wel eens kunnen.

IMDb-score: 8,3

4. Orphan Black (Netflix – seizoen 5 – 10/06)

Het nieuwe seizoen van Orphan Black is goed en slecht nieuws voor de fans, want nummer vijf is meteen ook het laatste voor het doek valt. De serie ontpopte zich een beetje op de achtergrond in de periode dat Netflix overal doorbrak, maar heeft toch een fanatiek publiek achter zich weten te scharen. Het is een Canadese serie die via BBC z’n weg naar andere landen vond, en bij ons ook volledig te bekijken valt op Netflix. Ook het laatste seizoen verwachten we daar deze maand meteen wanneer een nieuwe aflevering gelost wordt.

Klonen

Orphan Black is een science fiction-reeks. Sarah Manning is getuige van de moord van op Beth Childs, die als twee druppels water op haar lijkt. Ze besluit daarom de identiteit van haar dubbelganger op te nemen en zo wordt ze plots politie-inspecteur. Sarah ontdekt zo dat Beth een kloon was en dat er nog meer klonen van haar rondlopen. Er bestaat ook een plan om hen allemaal te vermoorden.

Intussen hebben Sarah en haar klonen al veel meegemaakt, maar in het laatste seizoen gaan ze eindelijk zien wie verantwoordelijk is. Actrice Tatiana Maslany kreeg al veel lof voor de dubbelrollen die ze speelt. Ze heeft sinds vorig jaar ook een Emmy in haar kast staan, dus misschien toch eens checken de komende weken als je dat nog niet gedaan hebt.

IMDb-score: 8,4

5. You Me Her (Netflix – seizoen 2 – 15/06)

Juni brengt ook het tweede seizoen van You Me Her naar de Belgische Netflix. Een serie van telkens een half uur over seks en relaties, maar niet meteen zoals je dat gewend bent. Het is de eerste romantische komedie die over een driehoeksrelatie gaat. Je weet wel, wanneer drie mensen gevoelens voor elkaar hebben.

Driehoeksrelatie

Nog even kort terugblikken: Jack en zijn vrouw Emma zijn twee getrouwde dertigers die merken dat hun seksleven aan het uitsterven is en pit mist. Bovendien willen ze graag een kind en op die manier gaat dat niet lukken. Dus huren ze een escortmeisje in, de 25-jarige studente Izzy. Aanvankelijk moet dat triootje zakelijk blijven, maar dan beginnen zowel Jack als Emma gevoelens te ontwikkelen voor Izzy. Wanneer die aan beide kanten wederzijds blijken te zijn, zitten ze met een probleem.

In het tweede seizoen gaan we verder ontdekken hoe zo’n driehoeksrelatie heel complex blijkt in onze samenleving. Zeker als Izzy besluit in te trekken bij het koppel. Zal het dan niet nog moeilijker worden? Netflix heeft de serie snel met twee seizoenen verlengd, dus er komt er alvast zeker nog een derde.

6. El Chapo (Netflix – NIEUWS – 16/06)

Goed nieuws voor iedereen die fan is van Narcos, de serie die in de eerste twee seizoenen het leven van drugsbaron Pablo Escobar volgde. Een andere drugsbaron krijgt nu ook z’n eigen serie, en deze zit nog veel verser in het geheugen. El Chapo, ofwel Joaquín Guzmán Loera, is de leider van het Mexicaanse Sinaloakartel.

Grootste crimineel

El Chapo zette een tijdje geleden de Mexicaanse regering te kijk toen hij uit de gevangenis wist te ontsnappen. Hij werd vorig jaar dan toch weer opgepakt. Momenteel zit hij in de Verenigde Staten op z’n proces te wachten. El Chapo is al sinds 1985 één van de grootste criminelen ter wereld, ook al was hij toen geen belangrijk lid van het drugskartel. Toen z’n voorganger werd opgepakt, besloot hij zijn eigen kartel te starten.

De serie was al een succes op Spaanstalige zenders en dat heeft Netflix gemerkt. Een beetje zoals ze met onze Beau Séjour willen ze El Chapo wereldwijd gaan verspreiden. Half juni kunnen we oordelen of dit inderdaad zo’n meesterwerk is.

7. The Ranch (Netflix – seizoen 2 – 17/06)

Een goed jaar geleden werd de komische serie The Ranch door Netflix aangekondigd als een reünie van een paar acteurs uit That 70’s Show. Stiekem hadden we gehoopt dat ze daardoor ook die hele oudere serie nog eens aan het aanbod gingen toevoegen, maar dat is er in België nooit van gekomen. Gelukkig is The Ranch een succes geworden, op z’n eigen manier dan. Naast Ashton Kutcher en Danny Masterson was vooral Sam Elliott een aangename toevoeging.

Komische soap

The Ranch werd vorig jaar in twee delen gelanceerd. Het eerste seizoen bestond uit twintig aflevering die in twee luiken van tien op Netflix verschenen. Ook nu zal dat vermoedelijk het geval zijn, want er staan weer twintig afleveringen op het programma. We volgen in The Ranch de perikelen rond Colt Bennett, gespeeld door Ashton Kutcher. Maar op het einde van de tweede reeks draaide het vooral rond z’n broer Rooster, gespeeld door Danny Masterson, die besloten heeft om op een andere ranch te gaan werken.

Zonder de komische noot zou het een dramatische soap kunnen geweest zijn. Zo is er ook de scheiding tussen de norse Beau (Sam Elliott) en Margaret (Debra Winger), de ouders van de twee broers. Gelukkig is er toch plaats voor de liefde, al moest Abby wel haar vorige vriend dumpen om het opnieuw te proberen met Colt. Dankzij Abby kunnen we ook weer genieten van Elisha Cuthbert, die intussen naast haar knappe looks ook haar acteertalent meer dan ooit etaleert. Op het einde van het vorige seizoen kwam er ook voor Colet echter een wending die hun relatie weer op de wip kan zetten.

IMDb: 7,6

Netflix

8. GLOW (Netflix – NIEUW – 23/06)

Drie nieuwe series in juni, en dit is eentje waar we bijzonder hard naar uitkijken. GLOW is afkomstig van de bedenker van Orange Is The New Black, en ook nu staan vrouwen centraal in een wereld die we op televisie doorgaans alleen met mannen te zien krijgen. De titel staat voor Gorgeous Ladies Of Wrestling, en gaat inderdaad over vrouwelijke worstelaars.

Alison Brie

De serie gaat over een worstelcompetitie die tussen 1986 en 1990 in Los Angeles gehouden werd. Het cliché dat worstelen vooral acteren is zal ook hier weer bevestigd worden. Gelukkig hebben ze goede acteurs weten strikken, want niemand minder dan Alison Brie neemt één van de hoofdrollen van deze Netflix-serie voor haar rekening. Al ga je haar waarschijnlijk niet herkennen als je het niet weet. Ze speelt Ruth Wilder, een werkloze vrouw die op een vacature afkomt die zoekt naar “onconventionele vrouwen”.

Aan het roer van de bende worstelaars staat Sam Sylvia, een B-regisseur die nu de moeilijke taak krijgt om z’n team naar de top van het vrouwenworstelen te loodsen. Wat de serie nu al aantrekkelijk maakt, is dat het thema iets is wat je niet meteen verwacht. Daardoor springt GLOW er voor ons deze maand ook uit. Aftellen naar 23 juni en dan kunnen we deze serie beginnen bingewatchen.

9. Gypsy (Netflix – NIEUW – 30/06)

Ook voor de volgende nieuwe serie heeft Netflix een grote naam kunnen strikken. Naomi Watts, die je nog van talrijke films kunt kennen en dan vooral van de blockbuster King Kong, speelt in deze psychologische thrillerserie Jean Holloway. Jean is een psychiater in New York, die ondanks een op het eerste gezicht gelukkig huwelijk vaker en vaker persoonlijke relaties met mensen in het leven van haar patiënten begint aan te gaan. Zo wordt het steeds moeilijker om de grens tussen haar fantasie en haar professionele carrière te handhaven.

Fifty Shades of Grey

Naomi Watts heeft duidelijk haar zinnen gezet op televisieseries, want ze is momenteel ook te zien in het nieuwe seizoen van Twin Peaks. Haar rol in Gypsy belooft van een heel andere aard te worden. Zal de erotiek van het scherm vliegen? Dat lijkt misschien wat overdreven, maar sensueel kan het zeker worden als je weet dat enkele afleveringen geregisseerd zijn door Sam Taylor-Johnson, die ook regisseur was van de eerste Fifty Shades of Grey-film. Al is dat voor veel kijkers waarschijnlijk geen garantie op een goede reeks.

Hier en daar wordt Gypsy wel al Fifty Shades of Grey voor televisie genoemd, dus dat etiket zal er vanaf de eerste aflevering onherroepelijk op plakken. Aan Naomi Watts om dat af te schudden, en zij is ook de belangrijkste reden waarom wij ons aan de serie zullen wagen.

Gesponsorde artikelen