Left Right
scrollTop top

Demi Lovato nam overdosis pijnstillers die ze kocht van dealer die al eerder opgepakt werd


Demi Lovato nam overdosis pijnstillers die ze kocht van dealer die al eerder opgepakt werd

Zangeres Demi Lovato werd enkele weken geleden met spoed opgenomen in het ziekenhuis na een overdosis. Aanvankelijk werd er gesproken over heroïne, maar nu zouden bronnen bevestigen dat het gaat om oxycodon, een sterke pijnstiller die vervuild was met fentanyl. Demi kocht deze pijnstillers bij haar dealer, die eerder al werd opgepakt, maar weer vrijkwam.

Op 24 juli werd Demi Lovato opgenomen in het ziekenhuis na een overdosis. Demi had eerder al problemen met verslavingen en was sinds kort hervallen. Daarover zong ze in haar nieuwe nummer Sober. Aanvankelijk gedacht dat het ging over een overdosis heroïne, iets wat al snel door haar familie werd ontkend. Nu blijkt het nu om de pijnstiller oxycodon, vervuild met het veel sterkere fentanyl te gaan.

Oxycodon en fentanyl

De pijnstiller oxycodon is aan een opmars bezig binnen de Verenigde Staten. Het is een hele sterke pijnstiller, die enorm verslavend werkt. De pijnstiller die Demi Lovato zou hebben genomen zou dan nog eens vervuild geweest , een gevaarlijke en uiterst verslavende stof, die onder andere Michael Jackson en Prince fataal werd.

De populariteit van oxycodon heeft te maken met de sterkte ervan. Oxycodon is dubbel zo sterk als morfine en werkt ook dubbel zo verslavend. Fentanyl is zelfs vijftig keer zo sterk als oxycodon. Wie dus een vervuilde pijnstiller neemt, riskeert al snel een overdosis. Het aantal overlijdens door fentanyl in de Verenigde Staten is de afgelopen drie jaar gestegen met maar liefst 540 procent. Meer over deze extreem verslavende drug vind je hier.

Dealer is geen onbekende

Oxycodon is enkel op voorschrift verkrijgbaar voor mensen die extreme pijn lijden. Maar veel mensen gebruiken illegale manieren om aan het middel te geraken, waaronder ook Demi Lovato. Zij kocht de pijnstiller bij haar dealer, Brandon Johnson.

Johnson was geen onbekende bij de politie. In maart werd hij nog opgepakt voor drugs- en wapenbezit. Maar ondertussen was hij dus alweer op vrije voeten. Waardoor hij Demi enkele uren voor haar overdosis kon voorzien van haar dosis oxycodon, die blijkbaar ook fentanyl bevatte.

Rehab

Demi Lovato is momenteel ontslagen uit het ziekenhuis en opgenomen in de afkickkliniek. In een bericht op Instagram bedankte ze haar fans voor de steun die ze haar de afgelopen weken gaven.

Verder gaf ze ook aan dat ze zal blijven vechten tegen haar verslaving, maar dat ze weet dat de weg naar een clean leven nog lang en moeilijk is.

Wie zelf vragen heeft over verslaving kan terecht bij de Druglijn op hun website of telefonisch op het nummer 078/151020.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…