Denzel Washington gaat Hannibal spelen in film over Carthaagse krijger die Rome aanviel met olifanten

Er is bij Netflix een film in de maak over de legendarische krijgsheer Hannibal. Antoine Fuqua is daarbij aangetrokken als regisseur en Denzel Washington is aangetrokken om de hoofdrol te spelen. Dat meldt de website Deadline. Het is nog niet bekend wanneer de film te zien zal zijn.

Deze samenwerking tussen acteur Denzel Washington en regisseur Antoine Fuqua is niet nieuw. De twee werkten eerder al samen voor Training Day en de trilogie van The Equalizer. Voor die eerste film kreeg Washington zelfs de Oscar voor Beste Acteur. Fuqua heeft daarnaast met onder andere The Magnificent Seven, Southpaw en The Guilty nog heel wat geprezen films op zijn palmares staan.

Hannibal

Nu zou de ervaren Amerikaanse regisseur zich dus willen wagen aan een film over Hannibal Barkas. Deze legerleider uit Carthago, in het huidige Tunesië, is vooral bekend van zijn strijd tegen het machtige Romeinse Rijk. Hannibal was namelijk generaal van het Carthaagse leger tijdens de Tweede Punische Oorlog. Daarmee vertrok hij in 218 voor Christus langs Spanje naar Italië. Hij trok daarvoor onder andere met 42 olifanten en een gigantische troepenmacht over de Alpen.

Eenmaal aangekomen in Italië diende hij het Romeinse leger enkele zware nederlagen toe. Na een grote overwinning in de Slag bij Cannae, waarbij meer dan 50.000 Romeinse soldaten sneuvelden, in 216 voor Christus twijfelde Hannibal even om door te trekken naar Rome zelf. Veel historici denken dat Hannibal toen de hoofdstad van het Romeinse Rijk had kunnen innemen en zo de geschiedenis voor eeuwig had kunnen veranderen. Doordat zijn leger echter ook veel gewonden had, besloot Hannibal uiteindelijk niet meteen naar Rome te gaan. Daardoor kon het Romeinse leger zich herorganiseren en versloeg het uiteindelijk het leger van Hannibal.

John Logan

Het verhaal van deze oorlogen zal herwerkt worden tot een filmscript door de bekroonde scenarist John Logan. Die schreef in het verleden ook al het scenario van onder andere Any Given Sunday, Gladiator, The Last Samurai, The Aviator, Hugo en Skyfall. Dat leverde hem in totaal drie Oscarnominaties op.

Meer
Lees meer...