Biopic over Michael Jackson in de maak met regisseur Antoine Fuqua

Het leven van het omstreden popicoon Michael Jackson zal binnenkort verfilmd worden. Dat heeft productiehuis Lionsgate laten weten. Antoine Fuqua is aangetrokken om de film te regisseren, over de cast is nog niets bekendgemaakt.

Na biopics over onder andere Elton John, in Rocketman, en Freddie Mercury, in Bohemian Rhapsody, is nu ook Michael Jackson aan de beurt. De biopic, met als werktitel Michael, is al sinds 2019 in de maak en vond een jaar geleden met Lionsgate eindelijk een distributeur. Zij haalden toen het project binnen op basis van een scenario van scenarist John Logan (Skyfall, Hugo, Gladiator). Producer Graham King, die eerder al Bohemian Rhapsody producete, werd ook aan het project gekoppeld.

Michael zou het volledige turbulente leven van de in 2009 overleden popster tonen, van zijn The Jackson 5-periode tot zijn overlijden. Hoe de film zal omgaan met de vele beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen aan het adres van Michael Jackson is niet geweten.

Antoine Fuqua

De aankomende biopic heeft met Michael Fuqua nu dus ook een regisseur gekregen. “De eerste video’s die ik in mijn carrière maakte, waren muziekclips. Ik heb nog steeds het gevoel dat het combineren van film en muziek een diep onderdeel is van wie ik ben”, zei Fuqua in een verklaring aan The Hollywood Reporter.

“Voor mij is er geen enkele artiest met de kracht, het charisma en de pure muzikale genialiteit van Michael Jackson. Ik werd geïnspireerd om muziekclips te maken door naar zijn werk te kijken. Hij was de eerste zwarte artiest die veel op MTV werd getoond. Zijn muziek en die beelden maken deel uit van mijn wereldbeeld, en de kans om naast zijn muziek zijn verhaal op het scherm te vertellen, kon ik niet weigeren”, besluit hij.

Meer
Lees meer...