Queen-gitarist Brian May over ‘Bohemian Rhapsody’: “Ik denk niet dat er een sequel komt”

Het ziet er niet naar uit dat Bohemian Rhapsody binnenkort een vervolg krijgt. Volgens Queen-gitarist Brian May is de band er wel serieus mee bezig geweest na het succes van de biografische prent. “We hebben wel ideeën gehad, maar ik denk niet dat er een sequel zal komen”, klinkt het.

Bohemian Rhapsody is een dubbele titel. De originele titel is die van één van de bekendste nummers van Queen. Het was dan ook geen echte verrassing toen die titel gekozen werd als de titel voor een biografische film over de band. Bohemian Rhapsody was een gigantisch succes, en won zelfs vier Oscars.

Dat succes zorgde voor heel wat smeekbeden om en geruchten over een vervolg op de film met Rami Malek als Queen-frontman Freddie Mercury. En nu is er eindelijk een (relatief) officieel antwoord gekomen op die vragen. Queen-gitarist Brian May heeft met entertainmentmagazine Rolling Stone gesproken over een mogelijk vervolg op Bohemian Rhapsody.

“We zijn er serieus mee bezig geweest”

De film laat heel wat weg uit het verhaal van Queen, om de film “kijkbaar” te houden. “Er zijn een miljoen zaken uit onze carrière die je niet in een film kan zien, omdat de film zo vereenvoudigd moest worden om hem kijkbaar te maken”, vertelde May.

Hij ging verder met slecht nieuws. “We denken dat daar niet echt een nieuwe film in zit, om een lang verhaal kort te maken. We hebben wel andere ideeën gehad, maar ik denk niet dat er een sequel zal komen. Maar we zijn er wel serieus mee bezig geweest.”

“Niet wat we nu willen vertellen”

Een ander idee (onder andere van hoofdrolspeler Rami Malek) was om een letterlijk vervolg te maken. Bohemian Rhapsody eindigt namelijk in 1985, wanneer Freddie Mercury ontdekt dat hij hiv-positief is. Na die ontdekking verdween de excentrieke zanger bijna volledig uit de media.

Fans zagen dus wel een film in het verdere verloop van Freddie Mercury’s leven, z’n relatie met Jim Hutton en z’n gevecht tegen aids. “Ik denk niet dat het erg hartverwarmend zou zijn om dat te doen”, zei Brian May. “Ik zeg niet dat het onmogelijk is, want daar zit een prachtig verhaal in, maar we hebben gewoon niet het gevoel dat dat het verhaal is dat we nu willen vertellen.”

Meer
Lees meer...