Michael Jacksons biopic ‘Michael’ gaat officieel in productie

De biopic over het leven van Michael Jackson gaat eindelijk gemaakt worden. Michael is een project dat al sinds 2019 in de stijgers staat, maar nog geen distributiebedrijf vond. Die is er met Lionsgate nu wel, dus de film kan officieel in productie. Wanneer de opnames beginnen of de film uitkomt, is niet geweten.

Na biopics over onder andere Elton John, in Rocketman, en Freddie Mercury, in Bohemian Rhapsody, is nu ook Michael Jackson aan de beurt. Dat meldt Deadline. Michael zal het volledige verhaal van de zanger vertellen, van zijn The Jackson 5-tijden tot zijn overlijden.

Michael

Het idee voor het project is er al sinds 2019 en scenarist John Logan (Skyfall, Hugo, Gladiator, Sweeney Todd …) schreef er zelfs al een scenario voor. Toch duurde het tot nu vooraleer de film een distributeur vond. Dat is nu Lionsgate geworden.

Producer Graham King, die eerder al Bohemian Rhapsody producete, gaat nog steeds gebruik maken van Logans scenario en zal dus Michael Jacksons bekendste optredens en grootste persoonlijke uitdagingen tot leven brengen. Hij wordt ook bijgestaan door coproducers John Branca en John McClain, die het belang van Jackson en zijn familie zullen beschermen. Een regisseur of cast is nog niet bekend.

Uitdaging

Alle partijen zijn alvast blij met de samenwerking en het feit dat het verhaal eindelijk is opgepikt. Liongate’s Joe Drake spreekt alvast over een perfecte mix van creatives: “Ik ben superblij dat Lionsgate onderdeel gaat uitmaken van deze grootse film, en heel benieuwd naar de samenwerking met Graham (King). Hij heeft al bewezen dat hij goed is in het vertellen van iconische levensverhalen, van Bohemian Rhapsody tot Ali. En in combinatie met John (Logan, de schrijver), kunnen we het niet in betere handen leggen.”

Ook de familie Jackson is benieuwd. “Al sinds zijn tijd bij The Jackson 5 heeft Michael altijd van cinema gehouden. Dus als familie zijn we vereerd om ons en zijn levensverhaal vertaald te zien naar het grote scherm”, liet Katherine Jackson, de moeder van de Jacksons, weten.

Meer
Lees meer...