Dochter Michael Jackson krijgt een rol in het nieuwe seizoen van ‘American Horror Story’

Het is nog altijd wachten op het tiende seizoen van de populaire reeks American Horror Story en wat dit seizoen precies de setting zal zijn, is ook nog niet gekend, maar de cast krijgt wel meer en meer vorm. De laatst bekend geworden toevoeging is die van Paris Jackson, de dochter van de legendarische popster Michael Jackson.

Ryan Murphy ontwikkelt op dit moment American Horror Stories voor Star, een spin-off van American Horror Story. Het was 2011 toen Murphy American Horror Story lanceerde en intussen loopt de reeks nog altijd. De toekomst is zelfs verzekerd tot het dertiende seizoen, terwijl het tiende nog niet uitgezonden is. De anthology-reeks – die elk seizoen een ander verhaal vertelt – maakt vaak gebruik van dezelfde poule uitstekende acteurs. Evan Peters, Sarah Paulson, Kathy Bates en Jessica Lange zijn maar enkele van de acteurs die in meerdere seizoenen mochten komen opdraven. In seizoenen vijf en zes kwam zelfs Lady Gaga piepen.

Macaulay Culkin

Van die vaste namen zullen ook een aantal weer in dit tiende seizoen te zien zijn. Onder andere Sarah Paulson, Emma Roberts en Evan Peters spelen mee, maar zij krijgen het gezelschap van een aantal nieuwe toevoegingen. Vorig jaar kondigde bedenker Ryan Murphy al aan dat Home Alone-acteur Macaulay Culkin de cast van de serie zal vervoegen in het tiende seizoen en nu is ook de naam van Paris Jackson naar buiten gekomen. Kathy Bates moest helaas afhaken wegens gezondheidsproblemen.

Twee verschillende verhalen

In hoeveel afleveringen Jackson te zien zal zijn, is net als de plot nog niet gekend. De titel van het seizoen kennen we al wel, die zal American Horror Story: Double Feature zijn. Ryan Murphy teasede de reeks al als “Two horrifying stories … One season. One by the sea … One by the sand.” Het nieuwe seizoen zal dus effectief uit twee verschillende verhalen bestaan, met ook twee keer een verschillende cast.

Wanneer het tiende seizoen klaar zal zijn voor uitzending is ook nog niet geweten. Net als zovele series loopt de reeks vertraging op door de invloed van het coronavirus. De laatste update over timing die we hebben gehad is dat het filmen in december van 2020 van start zou zijn gegaan.

Meer
Lees meer...