Deze 15 bekende YouTubers verzamelen samen met Adil El Arbi in Antwerpen voor de Belgian Tube Days

Deze 15 bekende YouTubers verzamelen samen met Adil El Arbi in Antwerpen voor de Belgian Tube Days

Op zaterdag 14 oktober komen YouTubers uit België en Nederland samen op de derde editie van de Belgian Tube Days. Die gaat door in de Waagnatie in Antwerpen, en fans van bekende kanalen zullen er de sterren uit de filmpjes persoonlijk kunnen ontmoeten. Liefst 15 bekende YouTube-gezichten uit de Lage Landen zullen langskomen. En nog een verrassende gast: regisseur Adil El Arbi komt een teaser van zijn nieuwe film ‘Patser’ lanceren.

Als we al hun volgers op YouTube optellen, dan komen we aan twee miljoen kijkers. Geen enkele tv-zender die zo’n kijkcijferkanon kan voorleggen. De Belgian YouTube Days zijn dan ook een populair evenement geworden. Vooral tieners kennen de sterren die er langskomen. Vandaag kan je immers echt beroemd worden door filmpjes voor YouTube te maken. Voor één keer kruipen ze eens niet achter het scherm van een computer, tablet of smartphone, want de vijftien vloggers zullen tijd maken om met hun fans te praten en om handtekeningen uit te delen.

Behalve dat zijn er ook workshops waar bezoekers net zoals hun YouTube-helden zelf filmpjes zullen kunnen opnemen. Er is ook de mogelijkheid om de ‘bothie’ uit te testen. Dat is de nieuwe versie van de selfie met een camera aan de voor- en achterkant van een smartphone. Nokia kwam hiermee op de proppen voor z’n nieuwe toestel. Je maakt dus tegelijk een foto van jezelf én van een voorwerp dat voor je staat.

Primeur van Adil El Arbi

Adil El Arbi is dan wel geen YouTuber, filmpjes maakt hij wel. Grote films dan, en de volgende is zijn langverwachte titel Patser die hij samen met z’n vaste collega Bilall Fallah heeft gemaakt. Samen met actrice Nora Gharib, een ex-finaliste van K3 Zoekt K3 en ook één van de 15 YouTubers, zal hij met een druk op de rode knop de teaser van de film officieel op YouTube loslaten.

Een ticket voor de Belgian Tube Days kost 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Je kan ze via deze website bestellen.

Een overzichtje van de 15 YouTubers die je mag verwachten:

Getty

1. Achterklap

Aantal abonees: 88.675

Ergin Arslanbas (24) is beroemd van zijn straatinterviews. Vooral door het bovenstaande filmpje dat door tal van media werd overgenomen.

2. Unagize

Aantal abonnees: 306.111

Rayan Aghassaiy (19) doet het naast YouTube ook goed op Instagram en Facebook met een pak volgers. Hij is één van de grootste YouTubers uit België. Hij vlogt over het leven en haalt regelmatig grappen uit.

3. Gio

Aantal abonnees: 768.537

Giovanni Latooy (18) is een Nederlands YouTube-fenomeen. Je kan er zelfs truien en armbandjes van kopen in een webshop. Ook de rest van de familie, zijn zus en ouders, heeft eigen YouTube-kanalen.

4. Vaeltax

Aantal abonnees: 152.075

Govert Sweep is nog een Nederlander, en hij scoort vooral door bizarre uitdagingen. Zo testte hij al de pikantste saus ter wereld, en hij beklom een hoge piste in Oostenrijk.

5. Kurkdroog

Aantal abonnees: 27.977

Toon Van Eekert en Angel Redondo vormen een duo op YouTube. Zij zijn vooral bezorgd over onze jeugd, want hoe verstandig zijn ze nog? Zo leerden we al de vreemdste dingen over aardrijkskunde.

6. Totally Two

Aantal abonnees: 7.549

De volgende twee meisjes zijn een echt fenomeen op Instagram. Céline Schraepen (650.000 volgers) en Talisa Loup (360.000 volgers) geven daarom ook tips over hoe je Instafamous kunt worden.

7. Olex

Aantal abonnees: 41.923

Alex Van Dun (18) haalt grappen uit, gaat uitdagingen aan en maakt praatvideo’s. Hij is ook geregeld te vinden voor een samenwerking met Gio en Unagize.

8. Girlys blog

Aantal abonnees: 162.115

Jade & Gina komen uit Nederland en zoals de naam doet vermoeden, vloggen ze vooral over girly dingen. Beauty, fashion en uiteraard ook challenges.

9. Korthom

Aantal abonnees: 100.475

De Nederlander Tom maakt samen met zijn vrienden video’s die iedere zondag verschijnen. Bij hem staan jongens centraal die meidenmagazines voorlezen, praten over zoenen, etc. Kortom, komische video’s.

10. Makan

Aantal abonnees: 18.459

Wekelijks post Makan gekke video’s. Vaak gaan die over games, maar ze kunnen evengoed over festivals of grappen gaan.

11. Morgane Eyletten

Aantal abonnees: 16.231

Deze Nederlandse wordt vaak the next big thing genoemd. Ze vertelt over dagdagelijkse dingen zoals terug naar school gaan of make-up.

12. Beau-tifull

Aantal abonnees: 40.932

Beau Potman is pas 14 jaar, maar toch is het Nederlandse meisje al een ster op YouTube. Ze vertelt over hoe ze van haar telefoonverslaving afkomt of hoe haar vakantie was.

13. Seekerz

Aantal abonnees: 84.621

Tygran (22) en Defvin (22) uit Nederland beleven wekelijks coole avonturen. Zo gaan ze bijvoorbeeld verlaten gebouwen verkennen en klimmen op hoogtes.

14. Dylan Peys

Aantal abonnees: 259.494

De Nederlander Dylan Peys (17) heeft een heel divers YouTube-kanaal. Hij heeft het over gamen, trekt met zijn grootvader naar een skatepark of pimpt zijn telefoonhoesje.

15. Nora Gharib

Aantal abonnees: 15.250

Tot slot de hoofdrolspeelster van Patser, Nora. Ze was in de running om lid te worden van de nieuwe K3, en schittert op YouTube met verhalen over haar toekomst en haar nakende huwelijk.

Gesponsorde artikelen