Deze 54 nummers uit de maand oktober moet je gehoord hebben

Alweer een maand voorbij en dus alweer een nieuwe muzikale oogst. We zitten intussen diep in de herfst en dat is aan deze playlist te merken. We hebben heel veel melancholie gehoord in de afgelopen maand, maar ook een boze Fleddy Melculy en – en toen vielen we helemaal van onze stoel – een vrolijke Liam Gallagher. De hele playlist staat onderaan.

1. Nick Cave & The Bad Seeds – Bright Horses

Beginnen doen we met Nick Cave. Het fenomeen Nick Cave. Cave stond vorig jaar in De Roma en in januari 2020 in Bozar om vragen te beantwoorden. Meteen uitverkocht. Nick Cave komt naar het Sportpaleis in april: meteen uitverkocht. En dat terwijl de nieuwe ‘Ghosteen’ er plots kwam, zonder vooruitgeschoven single. Ze is sereen en subtiel en zo blijft ze helemaal tot het einde. Een single is er nog steeds niet en toch was Bright Horses de hoogste nieuwkomer in De Afrekening. ’t Is een fenomeen, Nick Cave.

2. Leonard Cohen – Happens To The Heart

Ook helemaal verstild en rustgevend is de nieuwe van Leonard Cohen. Happens To The Heart zal terug te vinden zijn op ‘Thanks For The Dance’ dat op 22 november zal verschijnen. Daarop is een collectie nummers te vinden die nog in de kluis lagen en die zijn afgewerkt door zijn zoon David Cohen, met medewerking van topmuzikanten als onder andere Daniel Lanois en pianist Zac Rae van Death Cab For Cutie.

3. Patrick Watson – Here Comes The River

Op 18 oktober bracht Patrick Watson zijn nieuwe album ‘Wave’ uit. De neerslag van een vreemde periode in zijn leven. Drie jaar geleden kwam Watson terug van een tournee: zijn huis was leeg, zijn vrouw was weg, de kinderen waren weg. En ze kwamen niet meer terug. Er volgde een scheiding, een omgangsregeling met de kinderen, nieuwe huizen en nieuwe samenstellingen. Het was een moeilijke periode, maar toch wil Patrick Watson ‘Wave’ geen echtscheidingsplaat noemen. Want het was ook meer dan dat. De scheiding was voor hem ook een opluchting: hij hoefde nu eindelijk de rol van vader en man niet meer altijd te spelen. In een interview met NRC Handelsblad zegt hij: “Als je bedenkt hoeveel mensen soms inleveren om hun rol te behouden. In mijn geval ging het ten koste van eerlijkheid. Ik was oneerlijk tegenover mezelf en mijn omgeving. Oneerlijk over mijn wensen en behoeften.

Laat dit allemaal op je inwerken terwijl je naar de prachtige nieuwe single Here Comes The River luistert en je kan niet anders dan de hele plaat eens opleggen. Het concert op 9 december in Het Depot is ondertussen uitverkocht.

4. Michael Kiwanuka – Piano Joint (This Kind Of Love)

Ook het concert van Michael Kiwanuka op 24 november in de AB is al een tijdje uitverkocht en dat terwijl zijn plaat pas uit is sinds 1 november. Het nieuwe album ‘Kiwanuka’ wordt de opvolger van het fel geprezen en sublieme album ‘Love & Hate’ uit 2016. Op Piano Joint (This Kind Of Soul) klinkt Kiwanuka als de klassieke te koesteren versie van zichzelf.

5. Liam Gallagher – Now That I’ve Found You

Liam Gallagher klinkt dan weer helemaal anders dan zijn norse zelf die we het vaakst zien. Op de nieuwe single Now That I’ve Found You klinkt hij vrolijk en gelukkig, of zo. Vreemd, maar het kan ook.

6. Big Thief – Forgotten Eyes

Big Thief heeft op korte tijd een stevige aanhang verzameld. Dat is namelijk wat er gebeurt als je in het bestek van een jaar niet één, maar twee topplaten uitbrengt. Forgotten Eyes is de nieuwste single uit de tweede van die platen, ‘Two Hands’.

7. beabadoobee – Space Cadet

beabadoobee is 18 jaar, heeft Filipijnse roots en blauw haar en heet eigenlijk Bea Kristi. Vorige maand tipten we al haar single I Wish I Was Stephen Malkmus, Space Cadet is de nieuwe single uit de ep ‘Space Cadet’, haar derde ep in twee jaar tijd.

8. Fleddy Melculy – Stop!

Jeroen Camerlynck bereidt een derde plaat met Fleddy Melculy voor die in het voorjaar van 2020 zal verschijnen. De eerste groep mensen waarop Fleddy zich boos maakt zijn de influencers met de leuze “Stop making stupid people famous.” Camerlynck pleit in dat nummer ook voor de afschaffing van het internet en soms, heel soms, zijn we daar ook wel voor te vinden.

9. Beach Slang – Bam Rang Rang

En zo zijn we bij de gitaren aanbeland. De eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat de eerdere drie platen onder onze radar zijn gebleven, maar de single Bam Rang Rang maakt dat we wél zullen klaarzitten als ‘The Deadbeat Bang Of Heartbreak City’ uitkomt op 10 januari van het nieuwe jaar.

10. Mikal Cronin – I’ve Got Reason

Mikal Cronin is één van de meer onbekende namen uit dit lijstje, ook al heeft hij toch al drie soloplaten op zijn naam staan en is nummer vier onderweg. Hij maakte deel uit van niet minder dan vier groepen en werkte samen met onder andere Ty Segall, maar nu is het dus weer tijd voor eigen werk. Op ‘Seeker’ (uit sinds 25 oktober) klinkt hij donkerder dan ooit, het gevolg van een aantal jaren die zowel op professioneel als persoonlijk vlak moeilijk waren. Op 21 februari is hij te bewonderen in de Botanique.

11. Tame Impala – It Might Be Time

De eerste namen van de grote zomerfestivals laten voorlopig nog wat op zich wachten, maar de kans dat Tame Impala daarop te vinden zal zijn lijkt ons aanzienlijk. De band van opperhoofd Kevin Parker brengt op Valentijnsdag 2020 zijn nieuwe album ‘The Slow Rush’ uit, opvolger van het succesalbum ‘Currents’ uit 2015. De eerdere singles Borderline en Patience staan ook op het album, deze It Might Be Time is kersvers.

12. Millionaire – Cornucopia

Twee jaar na ‘Sciencing’ , staat Tim Vanhamel alweer voor de deur met een nieuwe Millionaire. Cornucopia is de openingstrack van een nieuw album dat verwacht wordt in maart 2020. Millionaire trekt ook weer de baan op in dezelfde samenstelling dan de ‘Sciencing’-tournee. De eerste reeks shows is net aangekondigd, tickets zijn vanaf maandag 4 november te koop.

13. Balthazar – Wrong Vibration

‘Fever’ van Balthazar kwam begin 2019 uit, maar de heren blijven daar geweldige singles uit trekken. Op tournee zijn ze ook nog altijd. In februari speelt Balthazar maar liefst drie keer in Cirque Royal. Alle shows staan op “laatste tickets” dus wees snel als je er nog bij wil zijn.

14. Marcus King – The Well

De nieuwe plaat van de jonge Marcus King werd geproduceerd door Dan Auerbach van The Black Keys. Voor zijn nieuwe album ‘El Dorado’ – uit op 17 januari 2020 – verhuisde King dan ook naar Nashville en daarmee hebben muzikant en producer een gedeelde liefde. Daar vond hij ook meteen de inspiratie voor een nieuw album, want Nashville is volgens Marcus King “de bron van muziek en opportuniteit.” The Well is de eerste single uit dat album.

15. Desert Sessions – Crucifire

Josh Homme van Queens Of The Stone Age begon zich kennelijk een beetje te vervelen, want voor het eerst in zestien jaar (!) heeft hij nog eens een aantal bevriende muzikanten uitgenodigd in zijn studio in de woestijn (nabij Joshua Tree) om daar samen muziek te maken. Deze keer kwamen leden van ZZ Top, Scissor Sisters, Warpaint, Royal Blood en Primus samen om muziek te maken. Op de eerste single Crucifire uit Vol. 11 & 12 van de Dessert Sessions zingt Mike Kerr van Royal Blood.

16. Common Holly – Crazy OK

Common Holly is een Canadese singer-songwriter die twee jaar geleden onder de radar bleef zwemmen. Ze heet eigenlijk Brigitte Nagar, heeft nu met ‘When I Say To You Black Lightning’ een nieuw album uit en is niet van plan is om zich weer in de hoek te laten drummen. Crazy OK bewijst meteen al dat dit tweede album een vat vol tegenstrijdigheden én een ontdekkingstocht is.

17. SYML – Symmetry

SYML is intussen geen onbekende meer. Op de nieuwe single Symmetry bezingt Brian Fennell zijn fascinatie voor oneindigheid en zwarte gaten. Inspiratie moet ergens vandaan komen, denken we dan.

18. Coldplay feat. Stromae – Arabesque

Inspiratie hadden ze genoeg bij Coldplay, want het nieuwe album ‘Everyday Life’ (uit op 22 november) wordt een dubbelaar, onderverdeeld in “Sunrise” en sunset”. Twee singles kwamen onlangs tegelijkertijd uit, waarbij Orphans de makkelijke single bleek en Arabesque het meest interessante stuk muziek. Humo omschreef het als “weinig Chris Martin en veel saxofoon” en dat vat het een beetje samen. Stromae zit ook ergens verstopt, maar dat is meer voor de show dan voor de meerwaarde. Wij zijn alvast weer benieuwd naar de nieuwe Coldplay, flikken ze ’t hem toch weer.

19. MorMor – Won’t Let You

Deze playlist is ideaal om nieuwe artiesten te pitchen. Eén van die nieuwkomers is deze maand MorMor, een producer en Multi-instrumentalist uit MorMor (oma van moederskant in het Eweeds). Won’t Let You is zijn eerste release sinds de ep’s ‘Some Place Else’ en ‘Heaven’s Only Wishful’. We hopen dat er nog veel van dit moois mag volgen.

20. Gus Seyffert – Hold On

Nog zo eentje is Gus Seyffert. Hij speelt al een decennium gitaar op andermans liedjes, zo verleende hij al diensten aan onder andere Sia, Beck en The Black Keys. Nu heeft hij voor het eerst een nummer onder eigen naam uitgebracht, de eerste van velen, zo hopen we.

21. Matt Berninger & Phoebe Bridgers – Walking On A String

Zo zijn we terug bij de melancholie aanbeland en vandaar is het een kleine stap naar Matt Berninger. Hij bracht een nummer uit samen met countryster Phoebe Bridgers voor de Netflix-film Between Two Ferns: The Movie. Het is de eerste stap van de solocarrière van Matt Berninger, want de zanger van The National heeft intussen ook zijn eerste soloalbum aangekondigd, met de legendarische Booker T. Jones als producer. Wanneer die plaat zal verschijnen is nog niet precies geweten.

22. Craig Finn – It’s Never Been A Fair Fight

Het voordeel van muzikanten die ouder beginnen te worden, is dat ze kunnen terugblikken op wat er allemaal al geweest is. In It’s Never Been A Fair Fight doet Craig Finn – de zanger van The Hold Steady – dat op de hoogdagen van de punkscene. De “it” uit de titel slaat dan ook daarop. Craig Finn heeft na een nieuwe plaat met The Hold Steady eerder dit jaar ook zijn nieuwe album ‘I Need A New War’ uit: vakmanschap met veel blazers.

23. Ilse DeLange – Always Been

Wie van de soundtrack van The Broken Circle Breakdown hield, zal ook van het nieuwe album ‘Gravel & Dust’ houden, het nieuwe album van de Nederlandse zangeres Ilse DeLange waarin ze naar haar roots terugkeert. In het kader van haar nieuwe theatershow passeert ze op 4 december in België, maar het concert in de Antwerpse Arenbergschouwburg is al helemaal uitverkocht.

24. Mauro Pawlowski – Down From Nowhere

Tien jaar geleden maakte Mauro samen met Klara-presentatrice Lies Steppe het onterecht vergeten liedje My Dark Companion. Het is in die sfeer dat we het nieuwe liedje van Mauro moeten zoeken. Hij schreef het liedje voor de mooie nieuwe Vlaamse film Cleo. Cleo is de debuutfilm van Eva Cools en vertelt het verhaal van een zeventienjarig meisje dat betrokken raakt bij een verkeersongeval waarbij haar ouders het leven laten. Vanaf 27 november speelt de film in de zalen.

25. TaxiWars – Irritated Love

Tom Barman en Mauro kennen elkaar uiteraard ook goed. Barman is altijd met driehonderd dingen tegelijkertijd bezig, maar nu komt TaxiWars weer even op de voorgrond. Zoals op Irritated Love hebben we hen nog nooit eerder gehoord.

26. Noah Cyrus – Lonely

Het meest dappere nummer van de maand is Lonely van Noah Cyrus, een noodkreet op muziek. Noah schreef de pianoballade zelf in een donkere periode. Naar eigen zeggen is het dit nummer dat haar op pad gezet heeft om hulp te gaan zoeken. en hoopt ze dat het nummer hetzelfde kan doen voor haar fans die het nodig hebben.

27. Norah Jones & Mavis Staples – I’ll Be Gone

Het is nu al een jaar of twee dat Norah Jones op gezette tijden een nieuwe single, gewoon wanneer ze daar zin in heeft. De laatste in die reeks is een duet met levende legende Mavis Staples. “Ze is een baken van liefde en licht”, zei Norah Jones over de samenwerking. “Het is een eer, een plezier en een waargemaakte droom om met haar samen te werken en ik hoop dat we het nog vaker gaan doen”, zei ze ook nog.

28. Bonnie “Prince” Billy – In Good Faith

De volgende plaat van Will Oldham, die zich nu al enige tijd Bonnie “Prince” Billy laat noemen, is ook alweer klaar. Kanye West mag dan alle aandacht naar zich toe gezogen hebben met ‘Jesus Is King’, het mooiste nummer dat deze maand is uitgebracht over religie is In Good Faith. Het is de voorbode van het nieuwe album ‘I Made A Place’ die verschijnt op 15 november.

29. Destroyer – Crimson Tide

Op de nieuwe plaat van Destroyer is het nog wachten tot het nieuwe jaar, maar op 31 januari komt dan wel ‘Have We Met’ uit. Voorloper van dat nieuwe album is Crimson Tide, waarop duidelijk te horen valt dat de groep van Dan Bejar hun huwelijk met elektronica verderzet.

30. FKA Twigs – Home With You

Ook het nieuwe album van FKA Twigs komt bijna uit en dat is iets waar de fans een stevige vijf jaar op hebben moeten wachten. Na Cellophane laat FKA Twigs op Home With You opnieuw horen dat ook dat nieuwe album de luisteraar zal meenemen op een avontuurlijke tocht. Hoe meer we horen van ‘Magdalena’ (dat volgende week verschijnt, op 8 november), hoe meer zin we krijgen in dat concert van haar op 2 december in het Cirque Royal. Het verbaast ons enigszins, maar er blijken nog tickets te zijn voor dat concert.

31. Thom Yorke – Last I Heard (…He Was Circling The Drain)

Thom Yorke heeft nog eens een teken van leven gegeven. Voor het eerst sinds de release van zijn album ‘ANIMA’ en de bijhorende kortfilm op Netflix van Paul Thomas Anderson heeft Thom Yorke nog eens een clip bij één van de nummers vrijgegeven. De nieuwe single Last I Heard (…He Was Circling The Drain) sluit erg aan bij de experimentele Radiohead zoals die op ‘Amnesiac’ te horen was.

32. Caribou – Home

Na vijf jaar afwezigheid is Dan Snaith, oftewel Caribou, weer helemaal terug. Op zijn nieuwe single Home lijkt hij aanstekelijker te klinken dan ooit tevoren. Het is even vooruit fietsen, maar op 30 april van het nieuwe jaar komt hij naar de Botanique. Het concert van Nick Cave & The Bad Seeds op diezelfde avond is toch al uitverkocht.

33. The 1975 – Frail State Of Mind

The 1975 wisselen vaker van muziekstijl dan wij van onderbroek. Hun laatste reïncarnatie kunnen wij best pruimen. Na de punkachtige single People en het klimaatnummer waarin een speech van Greta Thunberg verwerkt zat, is dit de derde voorloper van ‘Notes On A Conditional Form’, hun nieuwe album dat op 21 februari verschijnt en een vreemd allegaartje belooft te worden.

34. Yungblud feat. Dan Reynolds – Original Me

Nog zo’n hipster die al bewezen heeft verschillende muziekstijlen aan te kunnen is Yungblud. Deze keer verenigt hij zijn krachten met die van Dan Reynolds van Imagine Dragons. In het nieuwe nummer Original Me bekennen de twee frontmannen dat ook zij weleens het gevoel hebben dat ze gewoon iemand anders zouden willen zijn.

35. Oh Wonder – Hallelujah

Ook bij Oh Wonder worstelen ze. “Sometimes I think my momma thinks I’m good enough to be a superstar” klinkt het in hun nieuwe single Hallelujah, maar, voegen ze er meteen aan toe: het zal toch gebeuren. Met hun vlotte, poppy nieuwe single zouden ze wel eens de volgende stap in de juiste richting gezet kunnen hebben.

36. Vic Willems – Doemdenker/Wonderkind

Het is ondertussen alweer bijna vier jaar geleden dat Vic Willems de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter won. Begin 2020 zal zijn debuutplaat verschijnen en de eerste single daaruit gaat over het onevenwicht tussen je moeder die je een wonderkind vindt en de dokter die zegt dat je toch vooral heel erg normaal bent. Dat Vic Willems psychologie gestudeerd heeft, mag niet verbazen. In deze single zitten fantastische waarnemingen als “Elke knoop die ik doorhak/voelt als een gemiste kans.”

37. Froze feat. Joppe Tanghe – Witte Wolke

Het wordt hier bijna thematisch, want ook de debuutsingle van de Brusselse rapper Froze gaat over geloven in jezelf en durven dromen. Froze is daarbij niet bescheiden: hij blijft werken tot hij de beste rapper van België wordt en elke clip op een nieuw werk van Wes Anderson lijkt, zo zingt hij. Mooiste zinnetje uit Witte Wolke: “schrijven we goeie dingen / dan sterven we nooit meer als / Luc De Vos / of Herman De Connick / en da’s de echte beloning”

38. Ayo – Beautiful

Om het hoofdstuk zelfliefde af te sluiten, kloppen we aan bij Ayo, een Nigeriaans-Duitse singer-songwriter. Je bent mooi zoals je bent, zingt ze, en ter overreding gebruikt ze een verhaaltje over hoe ze haar haar anders wilde, tot dat begon af te breken van alle chemicaliën die ze erop losgelaten had. Dat was een teken van God dat ze goed was zoals ze was, aldus Ayo.

39. HAIM – Now I’m In It

De zussen HAIM blijven ook op gezette tijden singles lossen. In de zomer waren ze er plots met Summer Girl en toen werd het weer stil. Nu zijn ze terug met Now I’m In It, naar eigen zeggen “the most haim haimy haim song ever written”. In een verdere reactie zegt Danielle dat het geen break-up song. Wanneer ze zingt “We can’t be friends” slaat dat op haar en haar brein. Danielle maakte immers een lelijke depressie mee.

40. Logic feat. Dwn2earth – OCD

Zo is het maar een kleine stap naar Logic. De rapper heeft niet de gemakkelijkste jeugd gehad. Zijn beide ouders waren aan drank en drugs verslaafd en op school ging het niet geweldig met ‘m. Eerder dit jaar bracht Logic zijn eerste roman Supermarket uit waarin hij wilde schrijven over worstelen met depressie. Op zijn nieuwe single OCD, de voorloper van zijn album ‘No Pressure’ wil hij het hebben over de ongezonde competitie op sociale media.

41. Pusha T. feat. Nicholas Britell – Puppets (Succession Remix)

Pusha T. heeft zeer goed door dat de begintune van de redelijk briljante HBO-reeks Succession tot het beste behoort dat er dezer dagen te horen is. En dus heeft hij ze gebruikt om zijn nummer Puppets, over ouders en familie, te remixen. Zodat het thematisch ook nog een beetje klopt allemaal.

42. Tinashe feat. Ms. Banks – Die A Little Bit

Tinashe heeft al veel uitgeprobeerd. Ze was ooit actief als actrice en speelde in die hoedanigheid naast Tom Hanks en Charlie Sheen. Ze maakte ook een tijdje deel uit van een meidengroep én maakte al twee albums waarvoor ze onder andere samenwerkte met ScHoolboyQ en Chris Brown. Ze werd in de markt gezet als de nieuwe Rihanna, maar uiteindelijk flopten de albums commercieel. Haar meest recente album ‘Joyride’ (2018) raakte in belgië tot op nummer 134 in de albumhitlijsten, in Nederland was nummer 103 de hoogst haalbare plek. Nu heeft Tinashe haar acteercarrière stopgezet om zich helemaal op de muziek te kunnen richten.

43. Charli XCX – White Mercedes

In het poplandschap gaat alles sneller en sneller en dus blijft Charli XCX, na haar samenwerkingen met Christine & The Queens en HAIM, nieuwe singles afvuren. White Mercedes is de meest recente in het rijtje en klinkt opvallend poppy.

44. Chromatics – You’re No Good

Iets minder snel ging het bij Chromatics. In 2012 verscheen ‘Kill For Love’ en al redelijk snel daarna werd ‘Dear Tommy’ aangekondigd voor een release op Valentijnsdag 2015. Doorheen 2015 en 2016 werden verschillende singles gelost, maar de plaat kwam er nooit. In 2017 komt het bericht naar buiten dat Chromatics-lid Johnny Jewel alle fysieke exemplaren van ‘Dear Tommy’ heeft vernietigd en de plaat opnieuw is beginnen opnemen na een bijna-dood ervaring. Hierna werd aangekondigd dat de vernieuwde ‘Dear Tommy’ dan toch zou verschijnen, in de herfst van 2018, waarna dat niet gebeurde. Tot in oktober redelijk onverwacht ‘Closer To Grey’ werd aangekondigd waarop geen enkele van de nummers staat die oorspronkelijk op ‘Dear Tommy’ zouden hebben gestaan. Wat er met die plaat is gebeurd? Niemand die het weet, maar er is nu dus wél een nieuwe Chromatics, zeven jaar na de vorige.

45. King Princess – Hit The Back

King Princess zingt dan weer over wat het betekent om een opkomende ster te zijn en de druk die daarbij komt kijken. Hit The Back staat op de debuutplaat van King Princess (‘Cheap Queen’) en brengt het nummer uit op het label Zelig Records van Mark Ronson die een soort van mentor voor haar is.

46. IBE – Control

De mentor van IBE was in The Voice Van Vlaanderen Koen Wauters. IBE groeide uit tot de eerste The Voice-winnaar die het tot op Rock Werchter en tot in De Afrekening schopte en de debuutsingle Table Of Fools deed het érg goed, maar nu moet er dus ook een opvolger komen. Op Control zingt hij over de druk die bij het succes komt kijken en bij het feit dat hij heeft moet leren dat hij niet altijd alles onder controle kan houden. In april 2020 speelt IBE een concert in Trix in Borgerhout, maar dat is al uitverkocht.

47. Duncan Laurence – Love Don’t Hate It

Duncan Laurence kennen we dan weer vooral van het Eurovisie Songfestival. Vijf maanden na zijn single Arcade pakt hij uit met een tweede eigen nummer waarvoor hij naar Los Angeles trok en onder andere samenwerkte met Sam Farrar van Maroon 5. Volgens Laurence is het nummer “een antwoord op de haat die mensen krijgen om wie ze zijn.”

48. Martin Garrix feat. Dean Lewis – Used To Love

Martin Garrix is er nog altijd maar 23, maar heeft al een hele collectie singles. De nieuwste single Used To Love is een samenwerking met de Australische zanger Dean Lewis in een opvallend emotioneel nummer. Het is allicht ook de eerste en de laatste keer dat we over Springsteen horen zingen in een nummer van Martin Garrix.

49. Au/Ra – Stay Happy

Meer onzekerheden worden bezongen door de zangeres Au/Ra die zelf nog maar zeventien is en dus nog volop in de onzekerheid van haar tienerjaren zit. Ze zoekt er naar een “shortcut to stay happy” of een tutorial die ze kan volgen. Het zou een godsgeschenk voor velen zijn.

50. Tom Walker – Better Half Of Me

Tom Walker is één van de hondspopulaire singer-songwriters van de nieuwe generatie, waartoe onder andere ook Dermot Kennedy, Sam Fender en Lewis Capaldi behoren. De feestdagen komen eraan en dus werkt hij aan een deluxe versie van zijn debuutplaat ‘What A Time To Be Alive’ waarop ook dit nummer te vinden zal zijn.

51. R.E.M. – Let Me In (Remix)

Ook R.E.M. gaat aan de feestdis, want hoewel de band al sinds 2011 niet meer bestaat en Michael Stipe aan een soloalbum aan het werken is, willen ze toch de 25e verjaardag van hun album ‘Monster’ vieren. De grootste hit daaruit was What’s The Frequency, Kenneth?, maar zelf gaven ze een nieuwe versie vrij van Let Me In, een tributenummer dat ze schreven voor Kurt Cobain.

52. Marilyn Manson – God’s Gonna Cut You Down

Aan het staartje van de lijst komen we bij het hoofdstukje covers van deze maand. Het nummer is een klassiek volkslied, bijna 100 jaar oud, en werd in het verleden door veel artiesten gecoverd, waaronder Johnny Cash. Manson heeft ook nog een nieuw album beloofd voor dit jaar en het lijkt erop dat dit hiervan de voorbode is.

53. Bruce Springsteen – Rhinestone Cowboy

Bruce Springsteen heeft dan weer een cover van Rhinestone Cowboy van Glen Campbell de wereld in gestuurd. Het nummer is te vinden op de soundtrack van zijn film Western Stars, een concertfilm opgenomen voor een publiek in zijn boerderij omdat Bruce niet met deze plaat zal toeren. Voor 2020 belooft The Boss wél een nieuwe tournee en een nieuw album met de E. Street Band.

54. Jasper Steverlinck – N’était-ce Qu’un Rêve

Jasper Steverlinck, die covert gewoon zichzelf. De zanger heeft een Franstalige EP uitgebracht waar naast een Franse versie van That’s Not How Dreams Are Made een cover opstaat van Joe Dassin zijn Et Si Tu N’existais Pas. Wat het doel is van deze ep? Vast een betere band opbouwen met zijn publiek in Frankrijk en Zwitserland. Het weze ‘m gegund.

Gesponsorde artikelen