Deze gsm is zo basic dat je er je smartphoneverslaving mee overwint

Deze gsm is zo basic dat je er je smartphoneverslaving mee overwint

Hij kan nog minder dan je Nokia 3310 van 10 jaar geleden. Dit is de Light Phone, een spiksplinternieuw mobiel toestel waarmee je “als mens je leven terug in handen neemt”, althans dat vinden de makers. De Light Phone ontvangt of stuurt geen smsjes, hij is volledig app-vrij en je kan er geen internetverbinding mee maken.  

“Ontworpen om je te helpen loskomen”, zo staat te lezen in het manifest van het Light team. Zo werkt het: op een online-tool geef je je telefoonnummer in, nu worden alle telefoongesprekken die je binnenkrijgt doorgeschakeld naar je Light Phone. Klaar.

Volgens Joe Hollier en Kaiwei Tang, die in 2015 begonnen aan het Light Phone-project via een kickstarter, zijn de moderne smartphones “een tic-nerveux (…) een verijdelde manier van uitstellen”. Volgens hen is de Light Phone de eerste stap naar jezelf loskoppelen van technologie om een productiever leven te gaan leiden. De makers raden aan om je smartphone thuis te laten liggen en op pad te gaan met enkel je Light Phone.

De Light Phone is ongeveer zo groot als een kredietkaart en weegt 38,5 gram. Je betaalt 100 dollar voor jou exemplaar van “the phone away from phone”.

Gesponsorde artikelen