Left Right
scrollTop top

Deze haaienknuffel van IKEA is een gigantische rage in Rusland


Deze haaienknuffel van IKEA is een gigantische rage in Rusland

In Rusland is er een stuk uit IKEA dat als een trein verkoopt. Het is geen LACK-tafel of de BILLY-boekenkast, maar de knuffelhaai BLÅHAJ. Iedereen poseert met de haai op Instagram en de knuffel is bijna overal uitverkocht.

Wie in Rusland hip en trendy wil zijn, moet een knuffel van IKEA aanschaffen. De haaienknuffel om precies te zijn. Op Rusland poseert elke zichzelf respecterende influencer met de knuffel van Zweedse makelarij, maar waarom is deze knuffel zo populair?

Meme

De rage rond de blauwe haaienknuffel van IKEA begon in april. Toen circuleerde er namelijk een meme van deze haai in Rusland. De haai heeft een nogal specifieke gelaatsuitdrukking. Op de originele meme werd de boodschap “whatever” op de haai gezet. En dat lijkt dan ook letterlijk wat de haai met zijn neerwaartse mondhoeken denkt.

Door de populariteit van de meme op de Russische website pikabu, groeide uit tot een ware rage. Iedereen wil op de foto met de BLÅHAJ, dus verkopen de knuffels als zoete broodjes. Het is zelfs zo’n rage dat de haai in de meeste Russische IKEA-winkels en online uitverkocht is.

pikabu.ru

Baby Shark

De IKEA-haai is niet de enige populaire haai van het moment. Want ook het Zuid-Koreaanse kinderliedje Baby Shark is een heuse rage. Het nummer kwam binnen in de Britse hitlijsten en werd zelfs gecoverd door James Corden en Sophie Turner.

De populaire knuffelhaai is ook in ons land nog steeds verkrijgbaar bij IKEA. Voor 17,99 euro (12,99 euro voor wie een IKEA-family kaart heeft) ben je helemaal mee met de Russische trend. De haai wordt op instagram gedeeld via de hashtag #акулаизикеи, wat letterlijk vertaalt naar #IKEAhaai. Hier alvast een greep uit het gigantische aanbod.

De BLÅHAJ wordt in allerlei situaties geplaatst. Al kokend …

… al zingend …

Of aan de ontbijttafel:

Een koffietje, dat lust meneer de haai al eens graag:

Maar werk moet natuurlijk ook gebeuren:

De haai kan ook dienst doen als kussen:

Iedereen holt naar IKEA om een BLÅHAJ – of tien – te bemachtigen:

Want over de IKEA-haai geldt: Hoe meer, hoe liever!

Geen wonder dat de haai zo snel uitverkoopt in Rusland:

En na een drukke dag, kruipt onze favoriete haai in bed met een spannend boek:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658