Deze huiveringwekkende simulatie toont de mogelijke impact van de orkaan Florence

Deze huiveringwekkende simulatie toont de mogelijke impact van de orkaan Florence

Monsterorkaan Florence heeft de oostkust van de Verenigde Staten bereikt en zal daar vermoedelijk voor immense schade zorgen. Het Amerikaanse weerkanaal The Weather Channel maakte een simulatie van de mogelijk impact van Florence en die is echt huiveringwekkend.

Orkaan Florence zal waarschijnlijk een van de meest verwoestende stormen uit de Amerikaanse geschiedenis worden. De orkaan haalt windsnelheden tot 225 kilometer per uur en brengt ook heel wat regen met zich mee, wat kan leiden tot levensgevaarlijke overstromingen. Meer info over orkanen, vind je hier.

Tot 2,75 meter water

Door de hevige regenval die samenhangt met de orkaan zou het waterpeil enorm kunnen stijgen. Hierdoor zou het water in de straten rond de kust en rivieren tot wel 9 feet, ofwel zo’n 2,75 meter, hoog kunnen staan. Hoe dat er precies uit zou zien, werd gesimuleerd in het weerbericht van de Amerikaanse weerzender The Weather Channel.

Door gebruik te maken van een green key werd de weervrouw in een straat geplaatst waar het stilaan onderloopt. Ze toont eerst het effect van 3 feet, zo’n 91 cm, water. Op die hoogte kunnen auto’s al beginnen drijven. Van zodra het water stijgt tot 6 feet, zo’n 183 cm, wordt het pas echt levensgevaarlijk. Het wordt voor velen onmogelijk om te staan, maar zelfs wie groter is dan 1,83 meter zal door de sterke onderstroming gevat worden. Het water kan bovendien ook elektriciteitskabels meesleuren, waardoor de kans op elektrocutie reëel wordt. Wanneer het waterpeil stijgt tot 9 feet, en dus 2,75 meter, ben je zelfs niet meer veilig op de eerste verdieping van je woning.

Het fragment eindigt daarom ook met de duidelijk boodschap: “Als je je in een van de risicogebieden bevindt, ga dan alsjeblieft weg. Als ze je vragen om weg te gaan, ga weg”.

Bekijk het fragment hier:

Gesponsorde artikelen