Deze ingrediënten haal je nu best in huis want tegen Kerstmis zijn ze uitverkocht!

Deze ingrediënten haal je nu best in huis want tegen Kerstmis zijn ze uitverkocht!

Bij Kerstmis hoort uiteraard een uitgebreid menu. Maar als je één van de ingrediënten niet kan vinden in de winkel, dan is heel je gerecht naar de kl… uhm vaantjes. Maar dat zou ook gewoon niet slim zijn, want heel wat bekende kerstgerechten vragen dezelfde ingrediënten. Daarom haal je best deze lekkernijen al in huis. 

Business Insider heeft een rondvraag gedaan bij familie, vrienden, een supermarkt en op het internet. Zij vroegen aan iedereen eenzelfde vraag: “Welke ingrediënten moeten we op tijd in huis halen?” Deze ingrediënten waren duidelijk heel populair voor kerstgerechten:

1. Mascarpone

Met Kerstmis is niet alleen het hoofdgerecht superbelangrijk, maar ook het dessert. En welk ingrediënt gebruiken wij vaak in onze dessertjes? Juist ja, mascarpone! Denk maar aan Tiramisu, één van de meest gemaakte dessertjes tijdens de feestdagen. Haal die mascarpone dus maar in huis.

2. Lange vingers

Een tiramisu zonder lange vingers is eigenlijk gewoon wat crème met een koffiesmaakje. Dat is niet de bedoeling van je dessert. Dus neem die lange vingers ook maar ineens mee van de winkel.

3. IJs

Ja we weten het, het klinkt absurd om nu al ijs in huis te halen. Maar als je een bepaalde smaak nodig hebt, moet je die zeker al gaan halen. Daarnaast zijn speciale smaken (zoals kaneelijs) ook niet zomaar met bakken te verkrijgen in de winkel. Binnen tien dagen zullen meer mensen die smaken nodig hebben, maar iemand zal de pechvogel zijn …

4. Vanille

Vanille is leven, dat weet iedereen met een gezond verstand. Voor verschillende gerechten, sauzen en desserten heb je vanillestokjes nodig. Zo’n stokjes hebben winkels niet zomaar in voorraad, dus haal nu maar je vanille in huis voor de zekerheid.

5. Waterkers

Waterkerssoep is een lekker voorgerechtje tijdens de feestdagen. Daarom is het slim om nu al je waterkers te gaan kopen. Het probleem hier is wel dat zo’n plant niet lang blijft rechtstaan, daarom maak je best je waterkerssoep al op voorhand en vries je ze in. Let wel op: als je ze eerder klaarmaakt, mag je er nog geen room bij doen. Houd dat maar voor als je ze ontdooit.

6. Gourmetproducten

Alles wat te maken heeft met gourmet, haal je best al in huis. Haal al je mini-vleesgerechten maar in huis en vries het in. Op voorhand bestellen is uiteraard ook een optie, net zoals nummer 7.

7. Speciaal vlees

Je moet er zeker niet van uitgaan dat je op 24 december naar de slager kan gaan en thuis kan komen met een hazenbiefstuk. Vergeet het! Dat moet je ook allemaal op voorhand kopen of bestellen. Geef eerlijk toe, zonder je speciaal vleesje wordt je kerstdiner snel een gewoon diner. Dus zorg ervoor dat je maaltijd niet in het water valt en wees voorbereid!

Laad je winkelkar maar in!

Gesponsorde artikelen