Deze ingrediënten helpen tegen donkere kringen onder je ogen

Deze ingrediënten helpen tegen donkere kringen onder je ogen

Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen, heb je waarschijnlijk allerlei middeltjes en zalfjes geprobeerd om ze weg te krijgen. Volgens experts zou je eigenlijk op je eten moeten letten. Met deze voedingsmiddelen hou je je huid gezond.

Soms doe je echt je best om voldoende te slapen, maar blijven de donkere kringen onder je ogen zichtbaar. Blijkbaar zou een aanpassing in je voeding kunnen helpen. Verschillende dermatologen kunnen zich vinden in de uitspraak “je bent wat je eet”.

Een beetje C en wat K

Volgens heel wat experts kunnen bepaalde voedingsmiddelen ervoor zorgen dat donkere kringen verminderen. “Donkere kringen onder de ogen komen vaak voor en zijn een uitdaging om te behandelen”, zegt dermatoloog Anton Alexandroff in The Independent. Maar dat wil niet zeggen dat er geen oplossingen zijn. “Er zijn aanwijzingen dat antioxidanten en ontstekingsremmende middelen kunnen helpen.”

Alexandroff legt uit dat voedsel dat rijk is aan antioxidanten, zoals vitamine C of vitamine K, kan helpen tegen donkere kringen. Deze nutriënten tref je in fruit en groenten zoals bosbessen, tomaten, broccoli, rode pepers en groene bladgroenten. Deze voedingsmiddelen houden je huid ook gezond.

Verder legt de dermatoloog ook uit dat donkere kringen kunnen ontstaan door een gebrek aan ijzer. “Er zijn jammer genoeg geen bevestigingen dat het versterken van de ijzerniveaus donkere kringen bestrijden.” Maar toch moet je ervoor zorgen dat je ijzer op pijl is. “Zorg ervoor dat je voldoende ijzer binnenkrijgt zodat je meer energie hebt.” We weten allemaal dat die kringen er sneller komen als je minder energie hebt.

Nog geen wondervoedsel

De bovengenoemde groenten en fruit kunnen wel helpen, maar verwacht natuurlijk ook geen wonderen. Voedingsdeskundige Rhiannon Lambert gelooft ook dat voedsel een effect heeft op de gezondheid van je huid, maar “verwacht ook geen mirakels”.

“Er zijn bepaalde voedingsstoffen die je huid gezond houden. Daarnaast is het eten van drie uitgebalanceerde maaltijden per dag ook goed voor de gezondheid van je huid.” Maar Lambert vertelt er ook bij dat je geen complete verandering van je huid moet verwachten. Eet dus voldoende fruit en groenten om je huid gezond te houden, voor het te laat is.

Je kan ook altijd theezakjes op je ogen plaatsen.

Gesponsorde artikelen