Left Right
scrollTop top

Deze kans mogen we niet laten liggen: Heineken betaalt proevers om hun bier te verbeteren


Deze kans mogen we niet laten liggen: Heineken betaalt proevers om hun bier te verbeteren

De meeste Belgen zullen Heineken niet eens bier noemen, maar nu hebben we de kans om er iets aan te doen. Het bekendste bier van Nederland, dat we ieder jaar op vakantie onvermijdelijk tegenkomen, is op zoek naar proevers om de smaak te verbeteren. En je wordt er nog voor betaald ook.

Zoals vele andere brouwerijen heeft ook Heineken een smaakpanel. Daarin zitten mensen die als belangrijkste taak hebben … te proeven. Het is een kwaliteitscontrole met als de bedoeling de smaak van het bier te verbeteren. In dat panel zijn nu enkele plaatsen beschikbaar en je kan solliciteren. De vacature is uitgeschreven door uitzendbureau Adecco.

Er zijn echter wel wat voorwaarden. Uiteraard moet je minstens 18 jaar zijn, maar je moet ook in een straal van 25 kilometer rond Zoeterwoude-Rijndijk wonen. De kans dat er Belgen zullen deelnemen is zo eerder klein. Je moet de job ook gedurende vijf jaar doen, en wekelijks vijf uur lang beschikbaar zijn. Bij je sollicitatie zal Heineken je geur- en smaakvermogen testen. Wie deze screening doorstaat, kan beginnen aan een opleiding tot proever.

Spuwen mag

Handig om weten: Heineken voorziet een taxi die je thuis ophaalt en weer naar huis brengt. Al dat bier maakt het uiteraard niet verstandig om nog met de auto te rijden. Al hoef je geen alcohol op te drinken, want je mag het bier gewoon uitspuwen. Voor veel bierliefhebbers is dat laatste sowieso een aanrader bij het nuttigen van Heineken, maar dankzij de nieuwe proevers binnenkort dus misschien niet meer. Waar wacht je nog op?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...