Deze smartphone heeft een batterij die 5 dagen meegaat, maar er is wel een nadeel

Deze smartphone heeft een batterij die 5 dagen meegaat, maar er is wel een nadeel

Goed nieuws voor iedereen die vaak rondloopt met een smartphone met een platte batterij. Energizer stelde vorige op het Mobile World Congress in Barcelona een toestel voor met een batterij die bijna een week meegaat. De Energizer Power Max P16K Pro komt in september op de markt, maar je mag je wel verwachten aan een heel zware en dikke smartphone.

Apple, Samsung, Huawei en andere smartphonemerken proberen elkaar de laatste jaren voortdurend af te troeven met allerhande nieuwigheden. De ene keer is het een groter scherm, dan een betere camera of een extra snufje … maar eigenlijk willen de meeste gebruikers maar één ding: een betere batterij.

Batterij gaat 5 keer zo lang mee

Aan dat probleem probeert batterijmerk Energizer iets aan te doen. Op de technologiebeurs MWC in Barcelona stelde het de Power Max P16K Pro voor, een toestel met een batterij van 16.000 mAh. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S9 heeft 3.000 mAh en de iPhone X 2.716 mAh.

Verwacht je bij Energizer dus aan een batterij die vijf keer zo lang meegaat als bij de meeste andere smartphones. Bij gewoon gebruik gaat de batterij van de meeste smartphones ongeveer één dag mee, met de Energizer Power Max P16K Pro raak je dus bijna aan een week.

Dik en heel zwaar

Ieder voordeel heeft jammer genoeg ook een nadeel en dat is bij deze smartphone niet anders. Om zo’n grote batterij te kunnen hebben, moest het toestel ook groot en zwaar gemaakt worden.

De Power Max P16K Pro (volgens ons ook niet de meest commerciële naam overigens) weegt 350 gram en is 15 mm dik. Dat is bijna drie keer zo zwaar en dubbel zo dik als de meeste smartphones.

Te koop in september

De smartphone van Energizer heeft als processor een MediaTek Helio P23 en 6GB RAM. Er is 128GB geheugen en de camera is zowel vooraan als achteraan een dual camera. Vooraan is dat 16MP en 13MP, achteraan 13MP en 5MP. Het scherm is 5,99 inch met een ratio van 18:9.

Al bij al vrij goede specificaties dus, al komt het toestel ook met een prijskaartje. In september wil Energizer zijn smartphone op de markt brengen. De richtprijs is 599 euro, al is dat nog niet bevestigd en spreken sommige bronnen van een lagere prijs rond de 400 euro.

Bekijk hier de Energizer Powermax P16K Pro:

Gesponsorde artikelen