Deze steden zijn in de zomer goedkoper om te bezoeken

Deze steden zijn in de zomer goedkoper om te bezoeken

Binnenkort is het weer zomervakantie (yay!), dus wordt het eens tijd om een reisje vast te leggen. Maar iedereen weet dat de zomermaanden net iets duurder zijn dan andere maanden. Daarom moet je deze bestemmingen eens bekijken die tijdens bepaalde periodes in de zomer wat goedkoper zijn. 

1. Stockholm – Zweden

Wanneer gaan? Juli

Stockholm is op zich een dure stad. Maar als je echt dolgraag de stad wil bezoeken, moet je een reisje boeken in juli. Hierdoor zal je volgens de reiswebsite Travel + Leisure 16 procent uitsparen op bijvoorbeeld een reisje in juni.

De stad heeft heel wat te bieden en in de zomer kan je hier volop van genieten. Denk maar aan gezellige terrasjes en lange zomerdagen onder de Scandinavische zon.

2. Positano – Italië

Wanneer gaan? Juni

Deze romantische stad kan soms wat duur zijn. Maar als je toch Positano wil bezoeken en toch niet veel geld wil uitgeven, heb je twee opties. Ofwel boek je een goedkoop hotel en hoop je op een goedkoop ticket ofwel ga je gewoon in juni in plaats van in juli.

Vanaf dat de zomervakantie start, verhogen alle prijzen in deze regio. Maar nu weten wij wanneer te boeken hoor.

3. De Hoge Tatra – Slowakije

Wanneer gaan? Alle zomermaanden!

Heel veel mensen met een portie wanderlust hebben nog nooit gehoord van de Hoge Tatra oftewel Vysoké Tatry. Of je nu houdt van luieren, wandelen of fietsen, je zal het zeker naar je zin hebben in dit gebied.

De streek is heel mooi en ook supergoedkoop. Je kan rekenen op een prachtige chalet waarvoor je amper 15 euro betaalt. Dagelijks ga je waarschijnlijk ook niet veel uitgeven en geef je waarschijnlijk maximum 45 euro uit. Oh ja en bier kost ook maar 1,70 euro! Let’s go!

4. Praag – Tsjechië

Wanneer gaan? Juli

Praag is sowieso geen dure bestemming, maar wel altijd een topidee. Vooral in juli lijkt Praag ons erg interessant. Je hebt daar heel veel culturele events zoals een gigantisch jazzfestival of muzikale opvoeringen van Mozart’s Don Giovanni. Het beste van al: juli is de goedkoopste zomermaand om de stad te bezoeken.

Naast cultuur heb je natuurlijk koffiehuisjes, terrasjes, gezellige straten en pleinen en overal mooie bruggen.

Check hier onze handleiding voor een bezoek aan Praag!

5. Madrid – Spanje

Wanneer gaan? Augustus

Als je naar Madrid gaat in augustus kan je jezelf verwachten aan hoge temperaturen. Maar het leuke is wel dat je zo’n 21 procent zal besparen. Dus die hoge temperaturen nemen wij er toch wel bij? Vooral als we weten dat er bijna overal airconditioning is en veel gazpacho en sangria om je koel te houden. Vamos!

6. De Peloponnesos – Griekenland

Wanneer gaan: juni

Als je denkt aan Griekenland, denk je waarschijnlijk aan Athene en Santorini. Maar ook het schiereiland Peloponnesos zal je zeker gelukkig maken.

Wil je goed rusten en hou je van mooie stranden, oude dorpen en Griekse bezienswaardigheden? Dan moet je een bezoekje aan dit eiland echt eens overwegen. Op een dag zal je ook nog eens amper geld kwijt zijn want het leven daar is goedkoop.

7. Krakau – Polen

Wanneer gaan? Juli

Nog zo’n topstad om te bezoeken: Krakau. Warshau is voor velen de eerste keuze in Polen om te bezoeken. Maar geleidelijk aan is Krakau die eerste plaats aan het innemen. En terecht ook want de stad is gewoonweg prachtig en er valt veel te beleven.

8. Dubrovnik – Kroatië

Wanneer gaan? Juni

Heel wat mensen trekken naar Kroatië, maar vergeten vaak deze prachtige stad. In Dubrovnik lijkt alles heel fabulous en kan je waarschijnlijk overal wel een fotootje posten op Instagram.

9. Berat – Albanië

Wanneer gaan? Juni

Albanië is één van de goedkoopste landen in Europa. Toch hebben toeristen weinig interesse in het land. Heel jammer, maar misschien wel goed nieuws voor jou. Zo kan je een goedkope en onvergetelijke reis naar Berat maken zonder rekening te houden met honderden andere toeristen.

Voor een overnachting en een dag eten en drinken ga je echt weinig uitgeven in het land. Zo’n 35 euro per dag en je hebt gegeten, gedronken en zelfs geslapen.

Als je toch in Albanië bent, kan je ook de hoofdstad Tirana bezoeken. Zeker de moeite waard!

10. Barcelona – Spanje

Wanneer gaan? Augustus

Tijdens de zomermaanden zijn er heel veel voordelige acties in de stad. Denk maar aan korting op museumtickets en goedkoper winkelen. We moeten wel toegeven dat het ook niet waanzinnig duur is om in juni en juli naar de stad te gaan. Augustus is maar drie procent goedkoper dan de twee andere maanden.

Onthou wel dat de zomermaanden in Barcelona heel warm zijn, dus ook augustus. Maar even de zee in, en dat probleem is ook weer opgelost.

11. Lissabon – Portugal

Wanneer gaan? Augustus

Als je in augustus naar de stad gaat, zal je 14 procent kunnen uitsparen. Onthou vooral dat juni de duurste maand is om naar Lissabon te gaan.

Lissabon is altijd al een interessante bestemming geweest voor elke Europeaan. Dat heeft de stad niet alleen te danken aan de lage prijzen, maar ook aan het design, de mooie straten en bezienswaardigheden.

Gesponsorde artikelen