Deze zusjes uit ‘Friends’ krijgen eigen serie

Deze zusjes uit ‘Friends’ krijgen eigen serie

Jennifer Aniston en Reese Witherspoon zullen binnenkort samen op tv te zien zijn. De twee, die al zusjes speelden in ‘Friends’, zullen de hoofdrol krijgen in een nieuwe serie op Apple TV. Voor Aniston wordt het de eerste echte rol in een televisiereeks sinds ze Rachel speelde in ‘Friends’, nu al meer dan dertien jaar geleden.

Vele zenders en streamingdiensten zagen wel mogelijkheden in de serie, maar uiteindelijk was het toch Apple dat de reeks kon binnenhalen. De serie heeft nog geen naam, maar met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon heeft het wel al twee supersterren beet.

Zussen

De twee zijn ook geen onbekenden. Zo speelde Witherspoon al een kleine rolletje in Friends, waar ze de zus van Rachel Greene (gespeeld door Aniston) vertolkte. Het klikte meteen tussen Aniston en Witherspoon, die ook na de opnames bevriend bleven.

De nieuwe serie betekent dus een reünie, maar het is meteen ook de terugkeer naar het kleine scherm voor Aniston. Die groeide na het succes van Friends uit tot een ware filmster en verscheen niet meer op televisie. Witherspoon maakte het afgelopen jaar dan weer vooral op tv furore. Zo krijgt ze veel lof voor haar rol in Big Little Lies.

Apple

Apple bestelde meteen twee seizoenen van telkens tien afleveringen. Het is de tweede keer dat Apple meteen een volledig seizoen bestelt van een serie, zonder eerst een pilootaflevering te hebben gezien. De techgigant deed dat eerder ook al voor Amazing Stories, waarbij niemand minder dan Steven Spielberg aan het roer staat.

De nieuwe serie zal geschreven worden door Jay Carson, bekend van House of Cards, en zal het verhaal vertellen van twee nieuwslezers in een typische Amerikaanse ochtendshow, dat meldt The Hollywood Reporter. De reeks zal, losjes, gebaseerd zijn op het boek Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning TV van Brian Stelter.

Gesponsorde artikelen