Dichteres en schrijfster Rupi Kaur komt voor het eerst naar België

Wie de naam Rupi Kaur nog niet kent, zoekt die best toch even op. De 29-jarige Indiaas-Canadese blies het poëziegenre eigenhandig nieuw leven in en groeide zo uit tot een internationaal fenomeen. Met haar gedichten over topics als seksualiteit, misbruik, migratie en feminisme heeft Rupi een enorme impact gehad op vrouwen wereldwijd. Die poëzie zal ze nu naar het wereldtoneel brengen met een grote tournee. Daarbij zal ze op 16 oktober 2022 ook halt houden in België.

De wereldbekende dichteres, kunstenares en performer Rupi Kaur werd door The New Republic uitgeroepen tot de ‘Schrijver van het Decennium’. Ze is bekend om haar innemende optreden en onvergetelijk krachtige stem bij het voordragen van haar poëzie. Daarbij neemt ze het publiek mee op een reis van persoonlijk verlies en liefde, groei, geestelijke gezondheid, gemeenschap, vriendschap en kracht. En dat zal je nu in levende lijve mogen ervaren, want Rupi zal dit najaar voor het eerst ook in België haar gedichten komen brengen.

Verwacht je dus aan authentieke gesproken woordpoëzie over universele thema’s ondersteund door bijpassende muziek en lichtprojecties. Dit alles is bedoeld om het publiek een meeslepende ervaring te bieden terwijl Rupi haar persoonlijke verhalen deelt met een goede portie humor. Tijdens de show zal ze stukken uit haar drie bestseller dichtbundels brengen. Maar ze zal ook nieuw, onuitgegeven materiaal teasen.

Rupi Kaur

Als 21-jarige universiteitsstudente schreef, illustreerde en publiceerde Rupi haar eerste dichtbundel Milk and Honey. Hierop volgde het artistieke broertje The Sun and Her Flowers. Van deze bundels zijn meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht, die werden vertaald in meer dan 42 talen. Haar meest recente boek, Home Body, debuteerde als nummer één op bestsellerslijsten over de hele wereld.

Rupi’s werk gaat over liefde, verlies, trauma, genezing, vrouwelijkheid en migratie. Ze voelt zich het meest thuis wanneer ze werkt aan haar kunst of tijdens het uitvoeren van haar poëzie op het podium.

Rupi Kaur zal op zondag 16 oktober 2022 voor het eerst halt houden in België, in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen tijdens de ‘Rupi Kaur: World Tour’. Tickets gaan in verkoop op vrijdag 29 april om 10 uur via deze website.

Bekijk hieronder Rupi’s optreden op The Tonight Show with Jimmy Fallon:

Meer
Lees meer...