Waarom vrouwen makkelijker seksspeeltjes gebruiken

Geschreven met input van Pabo.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer geneigd zijn om seksspeeltjes te gebruiken dan mannen. In een Iers onderzoek vertelden maar liefst 70 procent van de vrouwen tussen de 25 en 34 jaar dat ze regelmatig seksspeeltjes gebruiken om hun seksleven te boosten. Algemeen antwoordde de meerderheid van de respondenten, zo’n 58 procent van de seksueel actieve deelnemers, dat ze ooit al eens een sextoy hadden gebruikt. Een opvallende uitkomst. Veel heeft te maken met de revolutionaire vooruitgang die seksspeeltjes de laatste decennia hebben geboekt.

Seksspeeltjes in opmars

Uit het onderzoek blijkt dat vooral biseksuele en lesbische vrouwen vaak een beroep doen op de speelse diensten van sextoys, maar ze hebben absoluut niet het monopolie. Vrijwel alle mensen en geaardheden leren het genot van seksspeeltjes kennen. Toch zeggen deze cijfers wel iets over de groeiende vrijheid die bij vrouwen leeft om hun lichaam te exploreren en, nog belangrijker, ervan te houden. Een leuke tendens is dat seksspeeltjes niet langer alleen voor de fun worden gekocht of gegeven, maar ook echt een rol gaan spelen in hoe mensen hun seksualiteit ervaren. Het oude beeld van de obscure winkel vol perverse rariteiten is ondertussen helemaal gedateerd. Met de opkomst van de online seksshop, kan je ook sextoys kopen in privacy en worden ze discreet geleverd.

Vibrerende eitjes voor extra spanning

De Lovense Lush 3 is zo’n sextoy dat erg populair is. Het is een vibrerend ei dat je vanop afstand bedient. Het stamt uit een roemrijk assortiment aan seksspeeltjes, waarvan het nu de trotse nieuwste telg is. Dat succesverhaal heeft alles te maken met de ingenieuze manier waarop deze producten genot verschaffen. Het eitje is te gebruiken in verschillende omstandigheden. Zet je de Lovense Lush 3 op een zachte stand? Dan kan je het zelfs gebruiken op een publieke plaats zoals de cinema of op restaurant; behoorlijk (ont)spannend dus!

Ook samen met een partner is het een verrijkend speeltje. Perfect om elkaar wat te plagen vanop afstand en zo de band te versterken. Nadien, wanneer jullie elkaar weer terugzien, zullen de vonken er vanaf spatten! De Lovense Lush 3 is geluidloos, waardoor het ook de privacy maximaal bewaakt. Andere populaire vibrerende eitjes zijn de Luv egg en het geribbeld eitje van Teazers.

Clitorisgenot door een vibrator

Een ander populair speeltje is de Satisfyer Pro 2, een luchtdrukstimulator die zorgt voor vrouwelijk genot en stimulatie van de clitoris. En geloof ons, op elke website lees je lovende reviews. Door het grappige uiterlijk van een pinguin, is het ook een perfect cadeau voor elke vriendin die wel wat ontspanning verdient. Welke vibrator wil jij graag uitproberen? We zijn alvast benieuwd.

Dus waarom zijn sekstoys nu zo populair? Wij denken dat het veel te maken heeft met de aandacht die producenten nu besteden aan producten die echt inspelen op reële noden en emoties. Zo bewijzen de populaire sekstoys zoals de Lovense Lush 3 en Satisfyer Pro dat het veel meer is dan een verlengstuk of hulpmiddel om ‘klaar te komen’. Het is een speels stukje toptechnologie dat ergonomisch is ontwikkeld om het leven van vrouwen aangenamer te maken. Dat kunnen we uiteraard alleen maar toejuichen!

Meer
Lees meer...