‘Dirty Dancing’ brengt romantiek naar Broadway in 2025


In het kort

  • Het scenario van Dirty Dancing wordt bewerkt tot een Broadwaymusical.
  • De productie wil de essentie van de originele film vastleggen en tegelijkertijd een nieuwe generatie laten kennismaken met iconische momenten uit de film en een frisse choreografie.
  • De show zal eind 2025 op Broadway en op een Noord-Amerikaanse tournee te zien zijn, voordat het wordt uitgebreid naar internationale markten.

Dirty Dancing komt naar het toneel. Dat laat Variety weten. Eleanor Bergstein, die het scenario schreef voor de geliefde film uit 1987, leidt het project. De musical staat gepland voor een debuut eind 2025.

De film, die 214 miljoen dollar (zo’n 197 miljoen euro) opbracht aan de kassa en het Oscarwinnende nummer (I’ve Had) The Time of My Life voortbracht, boeide het publiek met Jennifer Grey als Baby Houseman en Patrick Swayze als Johnny Castle. Hun liefdesverhaal tegen de achtergrond van een Catskills-resort in 1963 werd een instant klassieker, die zinnen als “Nobody puts Baby in a corner” in de popcultuur etste.

Nieuwe versie

Bergstein en Price willen nu een nieuwe versie van Dirty Dancing op de planken brengen, in de hoop dat deze zal aanslaan bij het hedendaagse publiek en toch trouw blijft aan het originele verhaal. Price benadrukt dat deze productie gericht is op een dieper begrip van de geliefde personages en hun complexiteit. De musical belooft zowel iconische momenten uit de film als frisse choreografie en nieuwe muziek.

Meer
Lees meer...