‘Disenchantment’ krijgt een tweede seizoen op Netflix

Er komt een tweede seizoen van de animatiereeks ‘Disenchantment’. De Netflix-reeks die gemaakt werd door de man achter ‘The Simpsons’, Matt Groening, zal dus niet alleen nieuwe afleveringen krijgen in 2019, maar ook in 2020 en 2021. 

Disenchantment, de Netflix-reeks van de hand van Matt Groening, zal een tweede seizoen krijgen, dat heeft Netflix zonet bekend gemaakt. De reeks, waarvan het eerste deel van het eerste seizoen eerder dit jaar verscheen, krijgt dus nog een keer twintig nieuwe aflevering, die op Netflix zullen verschijnen in 2020 en 2021.

Disenchantment

Disenchantment is de langverwachte reeks van Matt Groening, die we natuurlijk vooral kennen van The Simpsons en Futurama. Groening doet maar heel weinig zijprojecten van The Simpsons, waarvan het derde seizoen nu loopt in de Verenigde Staten. Groening is alvast blij dat er een tweede seizoen volgt van Disenchantment. “We zijn enthousiast om dit geweldige avontuur met Netflix verder te zetten”, klinkt het bij Groening. “Hou je klaar voor meer spanning, plottwists die je woest zullen maken en geliefde personages die verdwijnen.”

Disenchantment is compleet anders dan The Simpsons en Futurama. De reeks speelt zich af in het fictieve middeleeuwse koninkrijk Dreamland. Daar volgen we Bean, een rebelse en alcoholverslaafde prinses, haar niet al te snuggere compagnon, de elf Elfo, en haar ‘persoonlijke demoon’, Luci. Prinses Bean moet trouwen, maar ziet dat niet zitten en vertrekt met Elfo en Luci op avontuur.

Tot 2021

Momenteel is het eerste seizoen van Disenchantment halverwege. Het eerste deel van het eerste seizoen van de reeks werd in augustus op de wereld losgelaten, het tweede deel van het eerste seizoen volgt in 2019.

Ook het tweede seizoen zal in twee delen verschijnen op Netflix. Net als het eerste seizoen zal het dus bestaan uit twintig afleveringen, die in twee delen van tien afleveringen zullen verschijnen. Zo zal je dus niet alleen in 2019 tien nieuwe afleveringen krijgen, maar ook in 2020 én in 2021. Oké, je zal dus een beetje geduld moeten oefenen, maar je kan er wel zeker van zijn dat je tot 2021 zal kunnen genieten van nieuwe afleveringen van Disenchantment.

Is Disenchantment niet zo je ding? Dan vind je hier onze top 50 van reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...