‘Nemesis’ wordt eerste Nederlandse Original dramaserie van Disney+

De streamingdienst Disney+ zal binnenkort met zijn eerste Nederlandse Original dramaserie komen. Tot nu toe is het enkel geweten dat het een psychologische politiethriller genaamd Nemesis zal worden, die eind 2023 verwacht wordt op de streamingdienst.

Nadat de streamingdiensten Netflix en Amazon Prime Video al met originele en volledig Nederlandse content kwamen zoals de Netflixreeks Ares en de comedyserie TRECX van Amazon Prime, is nu ook Disney+ dat van plan. Zo liet Disney+ weten dat ze ook een Nederlandse serie zullen maken, al zal het wel nog even wachten zijn aangezien de reeks pas ergens in het najaar van 2023 zou verschijnen, meldt Variety.

Nemesis

Nemesis vertelt het verhaal van een vrouw genaamd Sylvia van Maele, een procureur. Nadat een kroongetuige wordt vermoord in haar eigen huis, neemt ze het heft in eigen handen in een zoektocht naar gerechtigheid. Samen met een speciaal team van rechercheurs gaat ze op jacht naar een groep internationale misdadigers, die tot nu toe nog nooit gepakt werden.

De 8-delige serie, geproduceerd door het in Nederland gevestigde productiebedrijf Pupkin, wordt omschreven als een “spannend misdaaddrama”. De reeks is gebaseerd op het gelijknamig boek van Simon de Waal. Willem Bosch en Pieter Kuijpers, eerder al bekend van hun werk aan de series Van God Los, The Spectacular en de oorlogsfilm Riphagen, zijn de showrunners van dienst.

Nemesis zal de allereerste Nederlandse dramareeks worden op Disney+, maar het is niet de eerste Nederlandse serie op de streamingdienst. Zo verscheen bij de lancering van het kanaal Star op Disney+ in Nederland al de documentaire reeks Dat ene woord, waarbij we een kijkje achter de schermen nemen bij de voetbalclub Feyenoord.

Showrunner en directeur aan het woord

“We zijn ongelooflijk trots om de eerste Nederlandse dramaserie voor Disney+ aan te kondigen”, vertelt Mascha van Erven, directeur van lokale originele producties bij Disney+ Benelux.

Nemesis is een spannende misdaadserie over de invloed van het misdaadmilieu op onze samenleving en een eigenzinnige vrouw bij het Openbaar Ministerie, die op een onorthodoxe wijze ten strijde trekt. De beste verhalenvertellers van Nederlandse bodem gaan het verhaal vertellen. Wij kunnen haast niet wachten om dit authentieke en actuele verhaal naar alle Disney+-kijkers in Nederland en over de hele wereld te brengen”, zegt ze nog.

Showrunner William Bosch voegde daaraan toe: “Met de Disney+-serie Nemesis zet Pupkin een belangrijke nieuwe stap in het realiseren van hun ambities: een hoogwaardig en spraakmakend Nederlands gesproken drama dat zich kan meten met de grote titels van andere Europese landen. Een universeel verhaal over de verzwakking van het vertrouwen in de overheid, dat tegelijkertijd alleen in Nederland op deze manier gemaakt zou kunnen worden.”

De serie zal in het najaar van 2023 debuteren op Disney+. Nog geen abonnement op Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...