Lindsay Lohan tekent twee extra filmdeals met Netflix

In november vorig jaar maakte Netflix bekend dat de ooit megapopulaire kind- en tienerster Lindsay Lohan de hoofdrol zou spelen in een aankomende, romantische kerstfilm. Deze aankondiging markeerde zowat haar comeback naar de acteerwereld, maar nu lijkt die terugkeer groter dan ooit te zijn. Zo deelde Netflix vandaag mee dat ze een grotere filmdeal hebben gesloten met Lohan, wat betekent dat ze de hoofdrol zal spelen in nog minstens twee extra films.

Maanden nadat werd onthuld dat Lindsay Lohan de hoofdrol zal spelen in de nieuwe Netflixfilm Christmas in Wonderland naast Chord Overstreet (Glee), heeft de streamingdienst nu bevestigd dat ze een multifilmdeal hebben ondertekend met de voormalige kinderster. Wat wil zeggen dat we Lohan nog de hoofdrol zullen zien spelen in twee extra Netflixfilms.

Lindsay Lohan

Lohan begon haar acteercarrière in Disney’s remake van The Parent Trap in 1988. In het volgende decennium zou ze nog de hoofdrol spelen in films als Freaky Friday, Mean Girls, Herbie: Fully Loaded, Life-Size en Just My Luck, die de actrice een ware tieneridool status bezorgden. Later raakte de jonge actrice echter verslaafd aan drugs en alcohol, waardoor ze zowel in de gevangenis als in meerdere afkickklinieken belandde.

In 2013 besloot Lohan om een pauze in te lassen in haar acteercarrière en was ze voor het eerst pas weer in een grote filmproductie te zien in 2019, in de horrorfilm Among the Shadows. Ze verscheen toen wel nog af en toe op televisie, waarbij ze in 2018 te was zien in het tweede seizoen van de Britse komedie Sick Note bijvoorbeeld, met Rupert Grint (Harry Potter) in de hoofdrol. Ze speelde ook de hoofdrol in de kortstondige MTV-realityserie Lindsay Lohan’s Beach Club, die ging over haar nachtclub in Mykonos, Griekenland. Daarnaast was ze ook jurylid in de Australische versie van The Masked Singer.

Lindsay + Netflix

Sindsdien is Lohan echter uit de grote spotlights gebleven, maar met drie nieuwe Netflixfilms in het verschiet, zal dat zeker veranderen. Die grote bekendheid zou haar namelijk als actrice weer op de A-list van Hollywood kunnen katapulteren, nadat haar dramatische persoonlijke leven haar filmcarrière de afgelopen tien jaar overschaduwde. Toch kon de ster wel een solide achtergrond opbouwen als actrice, zangeres en modeontwerpster, iets wat Netflix dus waarschijnlijk niet onopgemerkt voorbijging.

“We zijn zo blij met onze samenwerking met Lindsay tot nu toe, en we zijn verheugd om onze samenwerking met haar voort te zetten. We kijken er naar uit om meer van haar films naar onze leden over de hele wereld te brengen”, vertelde Christina Rogers, directeur onafhankelijke films bij Netflix, aan de Hollywood Reporter.

En naast die belangrijke sprong in haar professionele leven, raakte het persoonlijke leven van de actrice ook op een beter pad. Zo verloofde Lohan zich afgelopen november met haar vriend Bader Shammas, met wie ze al twee jaar een relatie had.

Kerstfilm

Later dit jaar zullen we Lindsay Lohan dus kunnen bewonderen in haar eerste Netlixfilm, de romcom Falling for Christmas. Dat is volgens meerdere Amerikaanse bronnen toch de naam van de film, al lezen we op de site IMDb dat de film Christmas in Wonderland heet. De officiële synopsis van de film luidt als volgt: “Een pas verloofde, verwende hotelerfgename (Lohan) krijgt een skiongeluk, waardoor ze lijdt aan geheugenverlies. Ze komt zo terecht in de zorg van een knappe chaleteigenaar (Overstreet) en zijn jonge dochter, in de paar dagen voor Kerstmis.”

De kerstfilm, hoe hij ook heet, is geregisseerd door Janeen Damian, die het scenario schreef in samenwerking met Michael Damian, Jeff Bonnett en Ron Oliver. De cast van de film bestaat naast Lohan en Chord Overstreet nog uit George Young (Containment, Malignant), Jack Wagner (When Calls the Heart) en Olivia Perez (Dash & Lily, In The Heights). De film wordt geproduceerd door Brad Krevoy en Michael Damian. Amanda Phillips, Eric Jarboe en David Wulf zijn de uitvoerende producenten.

Er is nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt, al gokken we dat de kerstfilm logischerwijs tegen het einde van het jaar zeker op de streamingdienst zal verschijnen.

Meer
Lees meer...