Wij spraken met Leo Suter aka Harald Sigurdsson uit de nieuwe Netflixreeks ‘Vikings: Valhalla’

Als je een grote fan was van de populaire serie Vikings en na 6 seizoenen nog geen genoeg kreeg van de dappere, maar brutale Noorse mannen en vrouwen, dan hebben wij geweldig nieuws. Deze vrijdag, op 25 februari, verschijnt de nieuwe Netflixreeks Vikings: Valhalla, een spin-off van het origineel die zich zo’n 100 jaar later afspeelt. Hoog tijd om een paar nieuwe Vikingen te introduceren dus en wij maakten een praatje met één van hen: acteur Leo Suter oftewel de beruchte Harald Hardrada.

Meer dan 100 jaar na het einde van de originele Vikings-serie brengt Vikings: Valhalla een nieuw avontuur. Daarbij moeten Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), Lagertha (Katheryn Winnick) en hun zoon Bjorn Ironside (Alexander Ludwig) dus plaatsmaken voor drie nieuwe, legendarische en beruchte figuren uit de Noorse geschiedenis.

De belangrijkste onder hen zijn de vereerde en ambitieuze prins Harald Sigurdsson (Leo Suter), de fameuze ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett) en zijn eigenwijze en zeer uitgesproken zus Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson).

Vikings: Valhalla

De nieuwe reeks Vikings: Valhalla, gecreëerd door Jeb Stuart, combineert historische authenticiteit met grimmige actie, van bloederige gevechten tot onderlinge spanningen. Het scenario werd geschreven door Michael Hirst, die ook het scenario voor Vikings schreef. 

De synopsis luidt als volgt: Wanneer de spanningen tussen de Vikingen en het Britse koningshuis een hoogtepunt bereiken, en de Vikingen onderling botsen met hun geloofsovertuigingen, beginnen onze drie helden aan een epische reis. Tijdens dit spannende avontuur, dat hen via zeeën en slagvelden naar Engeland en daarbuiten brengt, moeten ze vechten voor hun leven en het voortbestaan van hun volk.

Interview Leo Suter

Wij kregen de kans om een één op één gesprek te voeren met de 28-jarige Britse acteur Leo Suter, eerder al te zien in de televisieseries Sanditon, Victoria, Clique en Beecham House, die de rol van prins Harald Sigurdsson (ook wel Harald Hardrada genoemd) vertolkt in de nieuwe, epische Netflixserie Vikings: Valhalla.

Zo vertelde hij ons onder andere iets meer over het filmproces ten midden van de coronapandemie tussen de prachtige natuur van Ierland, wat de fans kunnen verwachten van de nieuwe spin-offreeks van Vikings, de leukste en de moeilijkste scènes om te filmen, hoeveel mogelijke seizoenen ons van deze serie te wachten staan en deelt hij ook een zeer verrassend weetje en meer.

Bekijk het gehele interview met Leo Suter hieronder:

Vikings: Valhalla is vanaf morgen, 25 februari 2022, te zien op Netflix.

Meer
Lees meer...