Nieuwe Netflixreeks ‘Vikings: Valhalla’ krijgt officiële trailer

Nadat de avonturen van Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), Lagertha (Katheryn Winnick), hun zoon Bjorn Ironside (Alexander Ludwig) en vele anderen eindigden na 6 seizoenen met de populaire, historische dramaserie Vikings, is het tijd om een reeks nieuwe Vikingen te introduceren. In de zopas onthulde trailer van de nieuwe Netflixreeks Vikings: Valhalla maken we kennis met Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter en prins Harald Sigurdsson.

Meer dan 100 jaar na het einde van de originele Vikings-serie brengt Vikings: Valhalla een nieuw avontuur. Deze reeks combineert historische authenticiteit met grimmige actie, van bloederige gevechten tot onderlinge spanningen. 

Vikings: Valhalla

Vikings: Valhalla neemt ons mee naar het begin van de 11de eeuw en vertelt het verhaal van de beroemdste Vikingen uit die tijd, waaronder de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn eigenwijze en zeer uitgesproken zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Wanneer de spanningen tussen de Vikingen en het Britse koningshuis een hoogtepunt bereiken, en de Vikingen onderling botsen met hun geloofsovertuigingen, beginnen de drie Vikingen aan een epische reis. Tijdens dit spannende avontuur, dat hen via zeeën en slagvelden naar Engeland en daarbuiten brengt, moeten ze vechten voor hun leven en het voortbestaan van hun volk.

En als we de trailer mogen geloven, kunnen we ons weer verwachten aan een bloedstollende serie en een episch gevecht.

Cast en crew

Vikings: Valhalla is een serie van showrunner en uitvoerend producent Jeb Stuart (Die Hard, The Fugitive) en bestaat uit acht afleveringen van telkens een uur. Morgan O’Sullivan, Sheila Hockin, Steve Stark, James Flynn, John Weber, Sherry Marsh, Alan Gasmer en Paul Buccieri zijn ook uitvoerende producenten. Het scenario werd geschreven door Michael Hirst, die ook het scenario voor Vikings schreef. Hij maakte na het stopzetten van de oorspronkelijke reeks meteen ook bekend dat hij werkte aan een spin-off.

De hoofdrollen worden vervuld door Sam Corlett (Chilling Adventures of Sabrina), Leo Suter (Sanditon, Victoria), Frida Gustavsson (The Witcher, Tigers), Bradley Freegard (Keeping Faith, Da Vinci’s Demons), Laura Berlin (Rubinrot, Saphirblau) en David Oakes (The Borgias, The White Queen) en de Deens-Zweedse pop- en jazzzangeres Caroline Henderson. Jóhannes Haukur Jóhannesson konden we al eerder zien in een andere Vikings-serie genaamd The Last Kingdom, maar ook in de superpopulaire HBO-serie Game of Thrones.

Bekijk hieronder de officiële trailer van de nieuwe Vikings-reeks:

Vikings: Valhalla verschijnt vanaf 25 februari op Netflix. Ondertussen iets anders kijken? Check dan deze lijst.

Meer
Lees meer...