Netflix deelt eerste beelden van nieuwe serie ‘Vikings: Valhalla’

Vikings: Valhalla, de spin-off van de succesvolle reeks Vikings, verschijnt volgende maand op Netflix. Het verhaal begint zo’n honderd jaar na de gebeurtenissen van de oorspronkelijke serie, maar lijkt voor de rest uit dezelfde ingrediënten te bestaan. De eerste beelden die de streamingdienst zojuist loste tonen alvast een episch gevecht zoals we al zo vaak zagen in Vikings.

Zes seizoenen en 89 afleveringen lang konden we in Vikings genieten van de avonturen van Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), Lagertha (Katheryn Winnick), Bjorn Ironside (Alexander Ludwig) en heel wat anderen. Maar nu die serie afgerond is, is het tijd om andere Vikings in de kijker te zetten.

Scenarist Michael Hirst, die ook het scenario voor Vikings schreef, maakte na het stopzetten van de oorspronkelijke reeks meteen ook bekend dat hij werkte aan een spin-off. Voor Vikings: Valhalla kreeg hij hulp van Jeb Stuart (Die Hard, The Fugitive), die als showrunner bij de nieuwe reeks is gehaald.

Vikings tegen Britse koningshuis

Vikings: Valhalla speelt zich af in het begin van de elfde eeuw, wanneer de spanningen tussen de Vikings en het Britse koningshuis een hoogtepunt bereiken, en de Vikingen onderling botsen met hun geloofsovertuigingen. Op datzelfde moment vertrekt de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett) – de eigenlijke ontdekker van Amerika – met zijn zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze prins Harald Sigurdsson (Leo Suter) op ontdekkingsreis. Die tocht brengt hen eerst naar Engeland waar zal gestreden worden om de macht over het eiland na de dood van koning Edward the Confessor, maar ook veel verder.

Een eerste teaser van Netflix toont een groep op wraak beruchte Vikings die ten aanval trekken tegen de Engelse koning Aethelred II (Bosco Hogan) en zet meteen de toon voor wat we mogen verwachten van Vikings: Valhalla. De reeks is vanaf vrijdag 25 februari 2022 te zien op Netflix.

Bekijk hier de eerste beelden van Vikings: Valhalla:

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...