Disney maakt film over leven NBA-ster Giannis ‘Greek Freak’ Antetokounmpo

Disney is begonnen met de casting voor een aankomende film over de Griekse basketbalvedette Giannis Antetokounmpo. Die film, met als werktitel Greek Freak, zal het verhaal vertellen over hoe Antetokounmpo uitgroeide van een Nigeriaanse immigrant zonder papieren tot de beste basketballer ter wereld.

Het levensverhaal van de familie Antetokounmpo leest als een filmscenario. Moeder Veronica, een vroege hoogspringster, en vader Charles, een voormalige voetballer, verlieten in 1991 Nigeria voor de Griekse hoofdstad Athene in de hoop er een beter leven te vinden. Hun oudste zoon Francis bleef achter bij zijn grootouders.

Verkopers op straat

In Griekenland kreeg het koppel nog vier kinderen: Thanasis (1992), Giannis (1994), Kostas (1997) en Alexandros (2001). De vier zonen kregen allemaal Griekse samen uit eerbied voor hun nieuwe vaderland, al hebben ze ook een Nigeriaanse naam. Toch duurde het nog tot 2013 voor Thanasis en Giannis een Grieks paspoort kregen en tot 2016 voor de jongste twee zonen zich officieel Grieks staatsburger mochten noemen.

Het leven in Griekenland bleek ook lang niet zo rooskleurig als de familie Antetokounmpo gehoopt had. De ouders probeerden rond te komen door sinaasappels te gaan plukken. Daarnaast verkocht ze ook allerhande zaken op straat zoals handtassen, uurwerken en armbanden. Hun zonen hielpen vaak door ook te werken als straatverkopers. Toch was er vaak niet genoeg geld voor eten of om de huur te betalen.

Vier profs

Basketbal was de uitlaatklep van de vier broers en zou ook later hun uitweg uit de armoede zijn. Giannis is de bekendste als huidig MVP (de beste speler) van de NBA en sterspeler bij de Milwaukee Bucks. Maar ook Thanasis (Milwaukee Bucks) en Kostas (Los Angeles Lakers) spelen in de NBA. Dit jaar stonden de drie broers zelfs voor het eerste samen op het veld tijdens een wedstrijd. Aangezien de Bucks in de Eastern Conference en de Lakers in de Western Conference favoriet zijn, is de kans niet onbestaande dat dat in de NBA-finale in oktober opnieuw het geval is.

De jongste broer Alex maakte afgelopen schooljaar zijn middelbaar af in de Verenigde Staten. Ondanks enkele aanbiedingen van colleges in de VS besloot hij meteen prof te worden bij Murcia in Spanje.

Giannis en Thanasis

De aankomende Disney-film Greek Freak gaat over de opgroeiende Thanasis en Giannis. Op de casting call zoeken ze naar twee jonge acteurs die geen acteerervaring moeten hebben. Eén rol is die van Giannis als 13- à 15-jarige verlegen jongen die in de schaduw staat van zijn oudere, grotere en (toen nog) talentvollere broer Thanasis.

Daarnaast zoekt Disney ook iemand om de 15- à 18-jarige Giannis te spelen. Op dat moment begin The Greek Freak, zoals zijn bijnaam luidt, zijn oudere broer te overvleugelen en lijkt de droom om ooit in de NBA te spelen steeds realistischer te worden. Op zijn 18de zijn Giannis uiteindelijk gedraft worden door de Milwaukee Bucks. Op dat moment verhuist hij met heel de familie naar de Verenigde Staten.

Meer
Lees meer...